Els refugiats i les migracions involuntàries protagonitzen els espectacles teatrals del darrer cap de setmana

Última revisió 07-09-2018 14:18
19/02/2018

Vegeu l'àlbum de fotografies dels espectacles del cap de setmana

El cap de setmana del 17 i 18 de febrer es va dedicar al teatre compromès, amb una bona acollida per part del públic, que va poder veure tres representacions teatrals que tenien com a rerefons el drama de les migracions. Dues d'aquestes obres, El metge de Lampedusa i Paradís pintat, es van representar a l'Espai Escènic i, la tercera, In Itinere, consistia en una performance itinerant pel municipi.

El metge de Lampedusa va resultar com un cop sec a la consciència dels espectadors en explicar una de les tragèdies del segle XXI: la crisi dels refugiats. L'obra és fruit de l'autobiografia Lágrimas de sal (Ara Llibres, 2017), del metge Pietro Bartolo, dedicat a rescatar els refugiats que arriben des d'Àfrica a les costa de l'illa italiana de Lampedusa, després que l'intèrpret de l'obra, Xicu Masó, quedés impactat en conèixer el relat d'aquest metge italià.

D'altra banda, la pallassa Pepa Plana va explicar amb Paradís pintat la història d'un àngel entremaliat que busca el seu lloc com a àngel de la guarda i acaba vivint la realitat del fons del mar, un espectacle que també va buscar la connexió amb la cara més tràgica del món per parlar dels refugiats i les migracions.

L'espectacle itinerant In Itinere va introduir els participants en el món de les pasteres i la immigració. Es tractava d'una performance per a un únic espectador on cada espectacle era un recorregut de set minuts durant el qual l'espectador viu una experiència en un extravagant quadricicle de pedals.