Els pisos d'habitatge protegit de gent gran participen en un projecte contra la pobresa energètica

Última revisió 08-11-2018 07:55
07/11/2018

La comunitat veïnal dels pisos d’habitatge protegit del carrer de Ciudad Real, 8, han participat en el projecte de l’associació sense ànim de lucre Ecoserveis relatiu a comunitats veïnals contra la pobresa energètica. Després d’un estudi i una diagnosi de la situació energètica de l’edifici i dels habitatges, durant prop de sis mesos la comunitat veïnal ha rebut un acompanyament durant el qual ha estat assessorada per optimitzar els contractes de subministraments, per disminuir la despesa de les factures.

Aquest projecte es complementa amb la idea que, a partir de l’estalvi econòmic que s’ha aconseguit amb canvis en temes d’eficiència energètica, aquesta comunitat pugui engegar el projecte de comunitat autofinançada. 

Una xerrada sobre les comunitats autofinançades 

Les CAF (comunitats autofinançades) són grups de 10 a 30 persones que progressen juntes, es reuneixen periòdicament per estalviar en comú, prendre crèdits del fons compartit per resoldre necessitats i ajudar-se mútuament. Al Masnou tindrà lloc una xerrada sobre aquest tema el 26 de novembre, a les 18.30 h, a la sala polivalent de l’Edifici Centre (primera planta). 

Aquesta metodologia, referent en innovació social, ha rebut premis com el de Millors Pràctiques en Microfinances a Europa, i ha estat referenciada com a bones pràctiques a la web de la Comunitat Europea, per la European Microfinance Network i l'Ajuntament de Barcelona.
 

Què són les CAF?
Què són les CAF?