El PDeCAT-Unió renuncia al pacte de govern i ERC-AM-MES reestructura el cartipàs per governar en minoria fins a la fi del mandat

Última revisió 07-09-2018 14:18
14/11/2017

El dimarts 14 de novembre, quatre dels cinc integrants del Grup Municipal Demòcrata (PDeCAT – Unió) van presentar la seva renúncia a l'alcalde, Jaume Oliveras, deixant així sense efecte el pacte amb el Grup Municipal d'ERC-AM-MES per al mandat 2015-2019. Aquest fet es dona després que al passat ple extraordinari del 26 d'octubre es retirés de l'ordre del dia el punt referent a l'aprovació del Pressupost municipal per al 2018 i, alhora, s'avança a l'ordre del dia prevista per al proper Ple ordinari del 16 de novembre, on el Pressupost municipal es porta a aprovació vinculat a una qüestió de confiança.

El mateix dimarts, l'alcalde va signar els decrets que anuncien la nova reestructuració del cartipàs municipal amb les corresponents delegacions de tasques de cada regidor o regidora del partit d'ERC-AM-MES, que governarà en minoria fins a la fi del mandat.

Orgànicament, el cartipàs es continua dividint en l'Alcaldia i en tres grans àrees: Àrea de Serveis Generals, Àrea de Comunitat i Persones i Àrea de Territori, amb les regidories corresponents en què s'estructura l'activitat municipal. A continuació, s'exposen els principals canvis després dels decrets que anuncien la nova distribució:

• Hisenda passa a ser assumida pel mateix alcalde, Jaume Oliveras.

• La primera tinenta d'alcalde passar a ser Sílvia Folch, que deixa la Regidoria d'Acció Cívica i assumeix la d'Ensenyament. Manté la coordinació de l'Àrea de Serveis Generals i les regidories de Promoció Econòmica, Serveis Generals i Seguretat Ciutadana.

• La segona tinença d'alcaldia l'assumeix Ricard Plana, coordinador de l'Àrea de Territori, que absorbeix les competències de Projectes i Obres, i passa a anomenar-se tot Urbanisme i Obres.

• La regidora Neus Tallada assumeix les regidories d'Acció Cívica, Infància i Igualtat. Manté les de Turisme, Cultura i Joventut.

• El regidor Joaquim Fàbregas assumeix les regidories de Medi Ambient i Esports, a més de mantenir les regidories de Mobilitat i Via Pública, i Manteniment, Serveis Municipals i Paisatge.

• El regidor Albert Alfaro, assumeix la coordinació de Comunitat i Persones i les regidories d'Acció Social, Gent Gran i Habitatge, mantenint la Regidoria de Salut Pública i Consum.

L'alcalde ha expressat que “lamenta la marxa dels quatre regidors del PDeCAT-Unió”, un fet que l'obliga a fer una reestructuració del cartipàs municipal, "ja que des de l'inici del mandat fins al dia d'avui sempre s'ha actuat amb el màxim consens possible dins del Govern municipal”. Així mateix, Oliveras ha manifestat, “el compromís del Govern municipal per tirar endavant els objectius marcats en aquest mandat, així com per arribar als màxims acords i consensos possibles amb la resta de grups municipals”.

Vegeu-ne els decrets: