El municipi del Masnou és un dels escollits per la Federació Catalana de Bàsquet per a les competicions del Circuit 3x3

Última revisió 07-09-2018 14:18
23/01/2018

Torneig 3X3 de l'any passatAhir, dia 22 de gener, la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) va presentar el Circuit 3x3. Es tracta d’una competició de bàsquet en modalitat tres contra tres que arrenca amb l'objectiu de potenciar, promocionar i consolidar el 3x3 com a modalitat formativa, educativa, lúdica, competitiva i integradora del bàsquet per a totes les edats. Els propers tres anys, Lleida, Girona, Caldes de Malavella, Badalona, el Masnou, Igualada, Tarragona, Mataró, Torelló, Sitges i Barcelona seran les seus d'aquest projecte. El regidor d’Esports, Joaquim Fàbregas, va assistir a l’acte de presentació que va tenir lloc a Barcelona, juntament amb representants locals del bàsquet. Al Masnou, els tornejos seran a a l’avinguda del Maresme, a l’altura de la Nimfa, i l’Ajuntament cedirà l’espai i col·laborarà amb el muntatge de la infraestructura necessària. En concret, l’any 2018, al Masnou, el torneig tindrà lloc el dia 9 de juny.

La presentació va comptar amb la presència del president de la FCBQ, Joan Fa; els responsables del projecte, el directiu de l'Àrea de Promoció, Josep Maria Rofes, i l'exjugador internacional i responsable del Circuit 3?3 FCBQ, Jaume Comas; els jugadors de 3x3 Nacho Martín i Cristina Hurtado; exjugadors com Roger Grimau, i l’àrbitre catalana de 3x3 Yasmina Alcaraz.

Les categories dels tornejos del 3x3 seran les de mini, infantil, cadet, júnior i sènior, tant en masculí com en femení. Hi haurà un equip guanyador per a cada categoria, que jugarà la final del Circuit 3x3 FCBQ el proper 25 d'agost del 2018. En categoria sènior, l'equip que presenti el millor rànquing global després de la disputa de les deu proves accedirà al Challenge de Ljubljana, classificatori per al World Tour FIBA. En les categories júnior i sènior, el rànquing serà puntuable per al Circuit FIBA 3x3.

Segons els responsables tècnics del projecte, l’objectiu del circuit és donar resposta a una modalitat que fa molts anys que ja es juga a Catalunya, muntant circuits i normes oficials. Es tracta d'una modalitat per la qual la FIBA ha apostat molt i ha aconseguit que hagi de ser olímpica el 2020.

Torneig 3X3 de l'any passat
Torneig 3X3 de l'any passat