El Masnou celebra una Diada centrada en el futur de Catalunya

Última revisió 07-09-2018 14:18
01/09/2017

Vegeu l'àlbum de fotografies de l'acte

L'espetec de les salves dels trabucaires ha donat el tret de sortida a la celebració de la Diada de l'Onze de Setembre de 2017 al Masnou, on els veïns i veïnes del municipi han commemorat aquesta data amb una ofrena floral a la plaça del municipi que duu aquest nom.

“Per a la sobirania del poble i la República catalana” ha estat el lema del manifest d'enguany, signat per ERC-MES-AM, PdeCAT-UNIÓ i CUP-PA, tres dels set grups polítics amb representació al consistori, i que ha estat llegit per la representant cupaire Georgina Segarra. El manifest d'aquesta Diada ha estat marcat per un fet: el referèndum convocat per al proper 1 d'octubre, que el text ha descrit com un acte de “dignitat, sobirania, desobediència, coherència i llibertat”. L'escrit també ha fet una crida a la "mobilització pacífica i sostinguda" als carrers de la ciutadania.

A continuació de la lectura del manifest, una gran representació de les entitats locals més d'una cinquantena han participat en l'ofrena floral celebrada al monòlit de la plaça. Després d'agrair la presència del teixit associatiu del municipi, l'alcalde, Jaume Oliveras, acompanyat a l'acte per la majoria de regidors i regidores del consistori –amb l'absència dels representants de C's i el PP– , ha dit que “l'Ajuntament estarà a l'altura del moment de l'1 d'octubre” i, ensenyant una papereta, ha assegurat que “al Masnou tothom podrà dipositar-la en una urna” aquell dia.

L'acte institucional, que ha estat conduït pel masnoví Pep Parés, ha clos amb l'exhibició de la Colla Bastonera Ple de Cops, que ha ballat el No volem, i la interpretació de dues peces musicals a càrrec de la Coral Xabec de Gent del Masnou: el Cant de la senyera i Els segadors.

La commemoració de la Diada Nacional de Catalunya ha seguit amb el format consolidat els darrers anys, que engloba una xerrada per reflexionar sobre la situació social de Catalunya enguany a càrrec del catedràtic Ferran Requejo, i la tradicional ofrena floral de les entitats i els col·lectius del municipi.