El darrer cap de setmana inaugura el Nadal al municipi

Última revisió 07-09-2018 14:18
18/12/2017

Amb la inauguració de la Fira de Santa Llúcia, es va donar el tret de sortida a la celebració del Nadal al Masnou. A més d'aquesta mostra, els actes durant aquest darrer cap de setmana han inclòs la inauguració del pessebre municipal i dos concerts corals.

La Fira de Santa Llúcia, organitzada per la Federació del Comerç, la Indústria i el Turisme del Masnou, amb el suport de l'Ajuntament, va tenir lloc els dies 15, 16 i 17 de desembre. Una quarantena de parades amb productes per preparar el Nadal es van instal·lar al pati del Casino, que també va acollir diferents activitats, com un tió gegant, una desfilada de moda, exhibicions musicals i de dansa, tallers infantils, inflables i la visita del Pare Noel, entre d’altres. A la Fira, també hi va ser present el punt informatiu de la campanya “Queda't al Masnou”, que fins al 31 de desembre regala bosses reutilitzables i deu premis de 300 euros cada un per gastar als comerços del poble. Més informació sobre la campanya “Queda't al Masnou” aquí.

D'altra banda, el pessebre municipal ja es pot veure a Els Vienesos. Es va encendre el dissabte 16 a la tarda amb una celebració a càrrec del Centre Cultural i de Lleure Luz del Alba i l'Associació de Veïns i Veïnes del Masnou Alt, amb el suport de l'Ajuntament del Masnou. Com cada any, per muntar-lo s'han utilitzat elements naturals i les figures del Museu Municipal del Masnou. També, unes figures recuperades per l'entitat Luz del Alba, que es tornen a lluir com a patrimoni del poble. El pessebre recrea la tradicional imatge del portal, el Reis i l'anunci de l'àngel, i també inclou altres figures tradicionals. Aquella mateixa tarda, els infants de les dues entitats van fer una petita exhibició de balls moderns i una cantada de nadales.

Quant als concerts, hi va haver dues trobades musicals molt especials a la parròquia de Sant Pere. La primera va ser el concert Ple de cor, dissabte al migdia, i els cors infantil, de mitjans i d'adults i el grup vocal a cappella de l'Escola Municipal de Música del Masnou (EMUMM) van interpretar un repertori de cançons tradicionals catalanes dels autors catalans Lluís Millet, Eduard Toldrà i Amadeu Vives. L'orquestra de l'escola va acompanyar el cor en algunes de les cançons. A més, aquest acte va servir per tancar el cicle d'actes commemoratius de l'Any Millet al Masnou.

La segona trobada musical va ser el diumenge al vespre, quan el Cor Scandicus i la Jove Orquestra de Cambra del Masnou es van unir per interpretar el Gloria RV 589, d'A. Vivaldi, juntament amb la coral convidada, Loiola's Sound (Barcelona).

A partir d'aquí, els actes per celebrar aquest Nadal no s'aturen. Els trobareu tots a l'agenda web municipal.

Àlbums de fotografies dels actes: