Diferents propostes omplen el darrer cap de setmana

Última revisió 30-11-2018 10:25
27/11/2018

L’èxit del projecte de recuperació del patrimoni local i de promoció del turisme “El Masnou, terra de mar” es consolida activitat rere activitat. El darrer cap de setmana de novembre va tenir lloc l’itinerari guiat i l’activitat gastronòmica "Tasta el Masnou", que va donar a conèixer els diferents productes locals, amb les inscripcions esgotades dies abans de la trobada. 

En aquesta ocasió, es van fer dos itineraris i un tast, diumenge, 25 de novembre. El primer, va ser a petició de l’Associació de Veïns de Bellresguard. Quinze  veïns i veïnes van fer un itinerari entre el parc del Llac i la Casa del Marquès. Se’ls va oferir una explicació des d’un punt de vista històric, que parlava dels promotors de la finca i les vicissituds que va patir l’indret des de la seva construcció fins a l’actualitat. De residència particular d’estiueig a laboratori confederal experimental durant la Guerra Civil. Després, va tornar a mans dels propietaris durant la dictadura i, quan va ser cedit a l’Ajuntament, se’l va reconvertir en l'Escola d’Alta Hostaleria i Turisme del Maresme (a partir de 1996), on s’impartien cursos formatius de grau mitjà i superior de Restauració i de tècnic superior d’Agències de viatges. Una altra restauració, en bona part gràcies a una subvenció dels fons FEDER, el converteix en el que és avui en dia, un Centre d’Empreses.

L’altre itinerari, l’habitual de cada quart diumenge de mes, era destinat a la ciutadania en general. Va comptar amb un grup de 25 persones que van sortir des de la plaça de l’Església, a les 11 h, i van arribar a la Casa del Marquès a les 12.30 h.

L’activitat va cloure amb el “Tasta el Masnou”, el tast més dolç de l’any, on es va poder fer un maridatge de masnovines i torró d’Ocata de la pastisseria Miquel i vi dolç de taronja de la DO Alella el Castell Ruf. En aquest cas, hi van participar 33 persones, més de les habituals (25) per donar capacitat a la demanda de l’activitat. La sessió va ser conduïda per un sommelier i la majoria de les persones que hi van participar eren del Masnou, però també hi van assistir visitants provinents de la ciutat de Barcelona. Aquest tast ha estat l’últim que es fa a la Casa del Marquès. De cara al 2019, és previst fer-ho a la Casa de Cultura amb un canvi de format.

El públic acompanya Rauxa en el seu espectacle Mentiders
El teatre també va ser una de les arts escèniques protagonistes del cap de setmana. El grup de teatre masnoví Rauxa va tornar a tenir el suport del públic en el seu espectacle Mentiders. La comèdia va ser protagonitzada per dos policies de Londres que, durant la nit de Nadal, es van trobar en la situació d'haver de comunicar una mala notícia a un matrimoni. A l’Espai Escènic s’hi van fer dues funcions, la nit del dissabte 24 i la tarda del diumenge 25.

Celebrada la Festa de la Tardor al Masnou Alt
La 46a edició de la Festa de la Tardor, organitzada pel Centre Cultural i de Lleure Luz del Alba i l’Associació de Veïns i Veïnes del Masnou Alt, va celebrar-se amb èxit, després d’haver estat anul·lada el cap de setmana anterior pel mal temps. Prop de 150 persones van assistir al dinar de germanor, que també va comptar amb actuacions de ball, de l’alumnat de l'Espai Social i Veïnal del Masnou Alt, i de country, a càrrec de l’entitat Country Ocata. La festa, celebrada el diumenge 25, també va incloure la reivindicació del Dia per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones. 
 

Es va poder fer un maridatge de masnovines i torró d'Ocata de la pastisseria Miquel i vi dolç de la DO Alella
Es va poder fer un maridatge de masnovines i torró d'Ocata de la pastisseria Miquel i vi dolç de la DO Alella