Coronavirus: tancament d'equipaments i escoles al Masnou

Última revisió 13-03-2020 10:04
12/03/2020

No hi ha cap cas confirmat de contagi al Masnou.

Tots els centres educatius del municipi tanquen a partir de demà.

L’Ajuntament ha pres noves mesures emmarcades en les accions preventives que s’estan adoptant a Catalunya per contenir el coronavirus (Sars-Cov-2). Han augmentat les restriccions ja anunciades ahir, tot i que no hi ha cap cas confirmat de contagi al Masnou. A partir de demà divendres, 13 de març,  romandran tancats tots els centres educatius del municipi. El telèfon 061 s'ha convertit en gratuït per atendre les consultes sobre el virus. En cas de símptomes, truqueu-hi.

Seguint indicacions del Departament d’Educació de la Generalitat, escoles de primària i secundària, escoles bressol i instituts del municipi romandran tancats a partir d’aquest mateix divendres, 13 de març. La mesura del tancament de tots els centres educatius del Masnou tindrà una durada mínima de 14 dies perquè tingui efecte. A més, es recorda que, com es va anunciar ahir, se suspèn la fira In(forma’t) organitzada per l’Ajuntament.

A partir d’avui, dijous 12 de març, i fins a l'aixecament de la suspensió en funció de l'evolució, al Masnou s’hi ha decretat:

  • El tancament dels equipaments municipals dels casals de gent gran, el Centre Obert Maricel, EMUMM, CFPAM, Biblioteca Municipal, Museu Municipal de Nàutica, Els Vienesos, Ca n’Humet (incloent l’Espai Escènic Iago Pericot), Espai Casinet (en la part que afecta l’espai d’entitats i la sala d’exposicions), la sala polivalent de La Barqueta, la segona planta de Can Malet, el Complex Esportiu Municipal, el Centre d’Interpretació de la Mina d’Aigua, la Casa de Cultura i l’Oficina de Turisme.
  • La suspensió de l’activitat formativa organitzada per l’Ajuntament i, en concret, la formació ocupacional oferta des de la Regidoria Promoció Econòmica, el Club de la Feina i els cursos del Consorci per a la Normalització Lingüística.
  • La suspensió del mercat setmanal no sedentari dels dimarts.
  • Atès que resten suspeses les fires, congressos, etc. adreçades a professionals sanitaris, se suspèn qualsevol activitat al municipi en què hi participin.
  • Se suspenen les activitats que inclouen la manipulació d’aliments i oferiment de refrigeris, etc., tant del mateix Ajuntament com de les entitats del municipi, així com les que tinguin lloc en equipaments municipals, amb especial incís en els casals de gent gran. Això inclou, per exemple, calçotades populars, tallers amb esmorzars, o l’activitat Tasta el Masnou.
  • En el cas específic dels casals de gent gran, factor especial de risc, se suspenen les sortides fora del municipi i les activitats dirigides organitzades per la Regidoria d’Esports.
  • En el cas del Mercat Municipal, es recomana fer pedagogia i intensificar-hi les actuacions de prevenció relacionades amb la neteja i higiene, la manipulació d’aliments i el contacte amb la gent.
  • D’acord amb el comunicat de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, gales, celebracions i festes de l’esport queden suspeses, així com els esdeveniments esportius es faran a porta tancada, excepte en el cas que hi hagi menors, que hi podran anar acompanyats per familiars adults.
  • Es recomana a les entitats d’educació en el lleure anul·lar qualsevol activitat de caus, esplais i altres activitats en l’àmbit del lleure que suposi la coincidència d’infants i joves de centres educatius diferents.
  • Es preveu decretar, en casos en què no es puguin garantir les mesures preventives establertes, la suspensió de processos selectius.

Han augmentat les restriccions ja anunciades ahir tot i que no hi ha cap cas confirmat de contagi al Masnou
Han augmentat les restriccions ja anunciades ahir tot i que no hi ha cap cas confirmat de contagi al Masnou