Continua l'aplicació de mesures per millorar la neteja a la via pública

Última revisió 07-09-2018 14:18
07/09/2017

L’Ajuntament continua aplicant mesures per millorar la situació de la neteja al municipi. Després de la recent contractació de la neteja del parc de Vallmora i de la riera d’Alella, el dimarts 29 d’agost es va posar en marxa un equip de la brigada de tardes, format per tres operaris de personal propi, que, de dilluns a divendres, es dedicarà a reduir els desbordaments dels contenidors en les catorze àrees més saturades del municipi. La seva tasca serà, principalment, recollir aquelles bosses d’escombraries, brossa diversa i mobles que sobresurtin dels contenidors o estiguin per terra per tal de deixar la zona recollida. A la vegada, s’està revisant el contracte de neteja actual, tal com es va comprometre a fer l’alcalde, Jaume Oliveras, en el Ple de juliol. Així mateix, s’està treballant en l’impuls de la recollida comercial, així com en la racionalització dels circuits interns de comunicació i gestió d’incidències, entre d’altres.

En paral·lel, dimarts dia 5 de setembre, a la tarda, l’Ajuntament es va reunir amb representants d’associacions veïnals i de la Federació de Comerç amb l’objectiu de millorar el civisme i la convivència al municipi. En la trobada, encapçalada per l’alcalde, Jaume Oliveras, s’hi van exposar les principals problemàtiques que l’Ajuntament ha detectat al municipi (els excrements de gossos, la proliferació de grafits, l’abandonament de mobles vells i el desbordament de contenidors), i les mesures extraordinàries exposades abans. Durant el torn de paraula, les intervencions dels assistents van coincidir amb la valoració feta per l’Ajuntament amb diferents matisos, en funció de les zones. Per tot això, es considera que ha arribat el moment de treballar en profunditat en el Pacte pel civisme al Masnou, recollit en l’actuació 154 del Pla d’actuació municipal (PAM), a través d’una comissió de civisme, que es preveu que s’emmarqui dins el Consell de la Vila. La reunió també va comptar amb l’assistència de la segona tinenta d’alcalde i regidora d’Acció Cívica, Sílvia Folch, i del regidor de Manteniment, Serveis Municipals i Paisatge, Joaquim Fàbregas.

En el marc de la reunió, es va aprofitar per fer un repàs de les ordenances actualitzades i les sancions pertinents: l’Ordenança de civisme i convivència ciutadana; de tinença d’animals de companyia; de la recollida, el transport i el tractament de residus sòlids urbans; de la publicitat, la venda i el consum de begudes alcohòliques a les vies i espais públics; i dels clubs de fumadors de cànnabis. A continuació es van exposar les campanyes publicitàries de civisme que l’Ajuntament ha dut a terme fins al dia d’avui per corresponsabilitzar la ciutadania en: el respecte a l’espai públic (amb la campanya “El Masnou és casa teva”), la recollida selectiva o la tinença responsable d’animals, entre d’altres.

Els esforços en aquesta línia també s’intensifiquen i es preveu el llançament d’una campanya de sensibilització que apel·li de nou al civisme per a aquesta tardor.

Camió recollida Manteniment
Camió recollida Manteniment