Avís: Protecció Civil de la Generalitat emet un avís de risc per calor

Última revisió 07-09-2018 14:18
29/08/2017

Avui, dimarts 29 d'agost, Protecció Civil informa a través d'un comunicat que, d'acord amb les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, correspon emetre aquest avís de risc per calor.

El llindar establert pel Servei Meteorològic de Catalunya es correspon amb la superació de la temperatura màxima diària de cada municipi establerta pel percentil 98. El percentil 98 és el valor estadístic que indica que, només el 2% de dies dels mesos d’estiu, la temperatura màxima ha estat superior a aquest valor. Aquest percentil, pren un valor diferent a cada municipi en funció de les temperatures màximes que s’hi assoleixen.

Consulteu aquí el valor del percentil 98 del vostre municipi: Taula del percentil 98 de la temperatura màxima per municipis

Es preveuen temperatures màximes extremes aquesta tarda a les comarques de Girona i al litoral i prelitoral de les demarcacions de Girona, Barcelona i Tarragona.

La situació de risc anunciada en aquest comunicat es donarà per finalitzada, sense necessitat d’una comunicació de tancament del CECAT, un cop acabi el període meteorològic especificat; sempre que no s’actualitzi la informació amb una nova comunicació.

Cal recordar que l'avís no comporta l'activació de cap pla d'emergència.