“Menys fumar i més caminar”, lema de la Setmana Sense Fum 2017

Última revisió 07-09-2018 14:17
23/05/2017

Un any més, tindrà lloc la Setmana Sense Fum, que se celebrarà arreu del territori del 25 al 31 de maig. Es tracta de la XVIII edició d’una setmana que pretén sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se, abandonar el consum de tabac i poder gaudir d’un ambient lliure de fum.

El lema de la campanya d’ enguany és: “Menys fumar i més caminar”, i vol potenciar l’activitat física com a font de salut. En aquest sentit, l'Ajuntament del Masnou va posar en marxa recentment el programa “A la feina, fem salut. Pugem escales!” del Departament de Salut de la Generalitat, amb la finalitat d’integrar l’activitat física a la rutina diària tot fomentant l’ús de les escales a l’entorn laboral.

Ahora, dins del Pla municipal de prevenció de drogodependències, al llarg del curs escolar, l'Ajuntament del Masnou duu a terme el Programa “Fem Pinya” adreçat a alumnes de 6è de primària amb l’objectiu d’ evitar o retardar l’ inici a fumar per part dels adolescents. Posteriorment, a secundària se segueix treballant junt amb el consum d’altres drogues.

La Setmana Sense Fum és una iniciativa de la Sociedad Española de Medicina Familiar i Comunitària (semFYC) i CAMFiC a Catalunya, que durant els últims anys ha organitzat el Programa Atenció Primària Sense Fum a Catalunya (AIFICC, CAMFiC i ASPCAT).

L'Ajuntament vol recordar a la ciutadania quines són les activitats que al llarg de tot l'any es treballen al municipi per assolir l'objectiu de la campanya d'enguany. També anima a tothom qui vulgui deixar de fumar a dirigir-se a l’ Àrea Bàsica de Salut i demani hora amb l'infermer/a de referència.

Per a més informació es pot consultar la “Guia per deixar de fumar”, i els materials informatius que configuren la campanya, com per exemple aquest vídeo:

Cartell Menys fumar i més caminar
Cartell Menys fumar i més caminar