Actes al voltant del Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones

Última revisió 07-09-2018 14:17
30/05/2017

El proper 28 de maig es commemora el Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones. L'Ajuntament s'ha afegit a la celebració amb tres activitats que versaran sobre la maternitat. Els actes s'inicien dimarts 23, amb la xerrada Maneres de ser dones i (no) mares, impartida per Bruna Álvarez, antropòloga del Departament d’Antropologia Social i Cultural de la UAB, a les 18 h a la sala polivalent de la Biblioteca.

Dijous 25, de 18 a 20 h, tindrà lloc el segon acte, un taller sobre les Maternitats del S.XXI, a càrrec d'Oriol Lugo i Ana Farré d’OWL INSTITUTE, a la sala polivalent del Casinet. El tercer acte, a la mateixa ubicació que el segon però el 30 de maig, serà un altre taller que duu per títol Maternitat, moviment i arteràpia. Què se’t mou amb la maternitat?, de 17:30 a 20:30h a càrrec de Blancdeguix. Per aquest darrer taller, cal inscripció prèvia: 93 557 18 70 o igualtat@elmasnou.cat.

El Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones, el van institucionalitzar un grup de dones fa aproximadament uns 30 anys. En aquell moment es volia denunciar els problemes relacionats amb la salut sexual i reproductiva de les dones. Ara, anys després, tot i que aquesta problemàtica ha evolucionat, alguns d'aquests problemes encara persisteixen i la reivindicació s'amplia a la visibilització de les diferències de gènere a la salut, ampliant-les més enllà de la capacitat reproductiva de les dones.