El mal temps no atura la Castanyada

Última revisió 08-11-2018 13:33
02/11/2018

La previsió de mal temps va obligar a modificar, ajornar i, fins i tot, anul·lar, algunes de les diverses activitats que les entitats i l'Ajuntament havien organtizat per celebrar la Castanyada al Masnou el dimecres 31 d'octubre, a la tarda i a la nit. Amb tot, les imatges que ha deixat la cita d’aquest any demostren que ni el fred, ni el vent ni la pluja no van aconseguir aigualir la festa. 

A Ca n’Humet, s’hi va celebrar la Castanyada infantil, una activitat organitzada per l’Ajuntament del Masnou i Lleureka Projectes Educatius que va incloure danses tradicionals i la visita de la Maria Castanyera per repartir castanyes a tots els infants. La Rua del Castanyot va conduir tots els participants des de la plaça d’Ocata fins a l’Altell de les Bruixes, on es va celebrar una nit de gresca que va incloure vi, castanyes, concurs de disfresses i música. 

Al Masnou Alt, hi havia prevista la festa de la Castanyada organitzada pel Centre Cultural i de Lleure Luz del Alba, l’Associació de Veïns i Veïnes del Masnou Alt, els comerciants del carrer d’Almeria i l’AMPA de l’Escola Rosa Sensat. Se'n van anul·lar les activitats previstes a l’aire lliure, però es va mantenir l’activitat del passatge del terror El despertar del mal. L’altre passatge del terror al municipi va ser l’organitzat per Associació La Teatral, a la seu de l’entitat.

Castanyes i moniatos acabats de fer va ser la proposta organitzada des de l’Associació de Veïns i Veïnes del Carrer de Sant Rafael, que va muntar una parada on es van poder comprar i tastar aquestes delícies de tardor. 

L’activitat que va quedar ajornada fins a nova data per la previsió de mal temps va ser Nightmare in Bellresguard, que volia convertir el parc del Llac en un passatge del terror. L’organitzava l’Associació de Veïns i Veïnes del barri. 

La diada de Tots Sants

Durant la diada de Tots Sants, l’1 de novembre, un any més, una representació dels edils del consistori va participar en l'ofrena floral en homenatge als masnovins i masnovines que morts durant la Guerra Civil espanyola, així com als masnovins i masnovines que van deixar el món quan es trobaven fora de la seva terra. L'ofrena es va fer a la creu de terme del Cementiri del Masnou. Hi van assistir l'alcaldessa accidental, Sílvia Folch; el regidor d’Urbanisme, Ricard Plana; la regidora de Cultura, Neus Tallada; el regidor de Salut Pública, Albert Alfaro; la regidora del PDeCAT-Unió, Mercè Aznar;  el portaveu del PP, Federico de las Heras i l'exalcalde, Josep Azuara.

També per Tots Sants, una proposta musical va omplir les butaques de l'Espai Escènic. El Cor i l'Orquestra de Cambra de l’Empordà van interpretar una de les obres més emblemàtiques de la història de la música: el Rèquiem de Mozart. 
 

La rua de disfresses va ser una de les activitats per celebrar la nit del 31 d'octubre
La rua de disfresses va ser una de les activitats per celebrar la nit del 31 d'octubre