Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

Ple de Riure
El Masnou
El Masnou
El Masnou
El Masnou
El Masnou
El Masnou
El Masnou
Diari de l'alcalde
La importāncia de la memōria histōrica
  • 1 de febrer de 2017
  • Itinerari 'El Masnou sota les bombes'El passat diumenge, 29 de gener, des de l'Ajuntament del Masnou vam organitzar l'itinerari "El Masnou sota les bombes", coincidint amb els 78 anys de la finalitzaciķ de la Guerra Civil i de l'entrada al Masnou, el 27 de gener, de les tropes franquistes i feixistes italianes. El Masnou, com d'altres poblacions catalanes, va patir els bombardejos del feixisme contra la poblaciķ civil. En el nostre cas, el dia abans de l'entrada de les tropes d'ocupaciķ, la poblaciķ del Masnou va patir un dels bombardejos més cruels. Recuperar un fet com aquest no és un fet aīllat: durant els dos propers anys programarem una sčrie d'actes i treballs encaminats a recuperar la nostra memōria histōrica, vinculada al nostre passat republicā i a la Guerra Civil.

    Recuperar el nostre passat, saber d'on venim, també ens permet saber on som i en quines circumstāncies vivim. Molts masnovins van haver de fugir després d'una cruel guerra i patir-ne la repressiķ posterior. Quan veiem el que passa avui, amb homes i dones que es veuen obligats a fugir de guerres i situacions injustes, no hem de perdre mai de vista que nosaltres, o els nostres avantpassats, també ho hem viscut. I que vam ser afortunats perquč pel camí ens van acollir pobles solidaris.

    Justament, la solidaritat i l'acollida sķn deures d'una societat que es vol madura i democrātica. En aquest sentit, el Ple municipal del mes de gener va aprovar la declaraciķ institucional de suport a la campanya “Casa nostra, casa vostra”, que té l’objectiu de dur a terme accions per a animar a la ciutadania a que afavoreixi un canvi d’actitud a les institucions relacionat amb el drama humā que estan patint multitud de refugiats al Mediterrani que s’han hagut de desplaįat forįosament amb motiu de diversos conflictes. Tal com s’inicia el manifest al que ens hem adherit, “Catalunya ha estat sempre terra d’inclusiķ, perō no podem oblidar que en molts moments també hem estat rebuts en altres terres.”

    Per reforįar aquests valors tan necessaris en la societat actual sķn cabdals actuacions com les que es fan aquesta setmana en el marc de la commemoraciķ del Dia escolar de la no violčncia i la pau (DENIP), que va tenir lloc el 30 de gener, on es realitzen tallers de sensibilitzaciķ sobre els refugiats per als escolars del Masnou.

 
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Anteriors SegüentsPerfil del contractant"El Masnou Viu"Queda'tEl Masnou. Terra de marLa Deixalleria
Anteriors SegüentsCentre d'Empreses Casa del Marqučsoferta formativa CFPAMOficina Local d'HabitatgeBiblioteca Joan CorominesEspai Escčnic Ca n'Humet
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00