Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

Ple de Riure
El Masnou
El Masnou
El Masnou
El Masnou
El Masnou
El Masnou
El Masnou
Diari de l'alcalde
La participaciķ de tothom, clau per a la presa de decisions
  • 27 de febrer de 2017
  • Presentaciķ del Pla d'acciķL'Ajuntament del Masnou té diferents ōrgans de participaciķ ciutadana que funcionen de manera regular. Uns Consells Municipals de temātica sectorial, com sķn els de Patrimoni Cultural, Promociķ Econōmica, Benestar Social i l’Escolar, i un d’āmbit general, que és el Consell de la Vila. També els que sķn propis dels equipaments cívics (Ca n’Humet i Els Vienesos). I, finalment, el dels Infants, que en breu arrencarā l’ediciķ d’aquest curs escolar.

    A l'anterior mandat, com a regidor de Participaciķ Ciutadana, ja vaig impulsar dos elements importants per a regular aquest āmbit: el reglament de participaciķ i un pla de participaciķ ciutadana que en aquest mandat s'ha tornat a renovar. Alguns d'aquests consells ja existien i se'ls ha donat un tomb que n’ha millorat el seu funcionament, com és el cas dels āmbits de patrimoni cultural i de la promociķ econōmica. En aquesta línia, és important que anem millorant el funcionament de tots aquests organismes, que ajuden a la presa de decisions municipals amb el māxim debat i consens possible amb les persones i entitats representants del sector afectat. 

    Una altra via de participaciķ de la ciutadania en la presa de decisions és la no reglada, que acostuma a ser més eficaį i directa. Normalment és per a tractar temes que afecten directament al veīnat d’una zona concreta del municipi. Llavors la resposta és molt receptiva per part de la ciutadania, i el diāleg i el debat molt profitķs amb els i les representants municipals. Un exemple recent és la sessiķ informativa que es va fer a la sala de plens respecte al projecte de millora dels carrers de Doctor Agell, Pere Grau i Cuba. El debat distčs amb veīns i veīns permet incorporar elements que poden millorar el projecte presentat per l’Ajuntament.

    Tots aquests mecanismes de participaciķ ciutadana, reglats o no reglats, juntament amb les audičncies públiques, la possibilitat de fer aportacions en processos participatius concrets mitjanįant formularis en línia, o les xarxes socials, les aplicacions per a dispositius mōbils i, és clar, l’Oficina d’Atenciķ Ciutadana o les visites concertades, configuren un ampli ventall perquč els ciutadans del Masnou ens feu arribar les vostres consideracions per tal que les puguem tenir en compte a l’hora de prendre les millors decisions.


 
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Anteriors Següents"El Masnou Viu"Queda'tBiblioteca Joan CorominesCentre d'Empreses Casa del MarqučsOficina Local d'Habitatge
Anteriors SegüentsEl Masnou. Terra de marLa DeixalleriaEspai Escčnic Ca n'HumetPerfil del contractantoferta formativa CFPAM
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00