Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

Ple de Riure
El Masnou
El Masnou
El Masnou
El Masnou
El Masnou
El Masnou
El Masnou
Diari de l'alcalde
El Masnou vist pels infants
  • 16 de marį de 2017

  • Sessiķ del Consell dels InfantsEl curs escolar 2012/2013, en el passat mandat municipal, es va reprendre la iniciativa del Consell Municipal dels Infants amb posterioritat a una aturada per a replantejar-ne els mecanismes de funcionament i actualitzar-los als nous temps, després de molts anys d’arrencada del projecte (al curs 2004/2005). Personalment, l'experičncia cada any va essent més positiva. En la primera fase del consell, tinc l’oportunitat de rebre cada curs l’alumnat  de sisč de primāria de totes les escoles del Masnou, en diferents sessions que estan tenint lloc durant aquest mes de marį. Els explico el funcionament de l’Ajuntament i del sistema democrātic, i els presento a grans trets el tema de debat, que més endavant aprofundiran a classe, on escolliran dos representants (nen i nena) que defensaran les propostes que acordin al plenari final.

    Enguany, els proposem que reflexionin i discuteixin entorn a la mobilitat al municipi (a peu, en bicicleta, en transport públic i privat, i també l’aparcament), un tema de māxima actualitat, doncs després d’un llarg procés tčcnic i participatiu, properament es durā a aprovaciķ el Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible del Masnou 2016-2021. La proposta més valorada i votada, la faran arribar a l'Ajuntament per tal que es comprometi a dur-la a terme en el si del PMUSM. Algunes de les més recents intervencions de l’alumnat, per exemple, plantejaven la dificultat de passejar sense obstacles per les voreres del municipi. I d’altres, més allunyades del tema de debat, perō a l’abast de la seva mirada curiosa, m’interrogaven per l’estat de d’altres temes d’actualitat, com sķn l’illa centre, el pavellķ esportiu o la necessitat d’una plaįa de la vila.

    Sigui com sigui, el Consell Municipal dels Infants és una experičncia que permet fomentar la participaciķ, el valor de la representaciķ, la necessitat de retre comptes, el debat, l'esperit crític i un compromís amb la comunitat. Les preguntes, els dubtes i la visiķ de l’alumnat del municipi sempre ajuden a enriquir les sessions i a mirar-se el Masnou des d’una altra ōptica, igualment legítima i enriquidora. Les ganes de participaciķ que mostren des de les escoles del Masnou sķn el millor estímul per a continuar treballant per anar millorant dia a dia el nostre poble.

 
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Anteriors SegüentsBiblioteca Joan CorominesPerfil del contractantCentre d'Empreses Casa del MarqučsEspai Escčnic Ca n'HumetOficina Local d'Habitatge
Anteriors SegüentsLa DeixalleriaEl Masnou. Terra de marQueda'toferta formativa CFPAM"El Masnou Viu"
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00