Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

Elmasnouviu.cat
Recomanacions per prevenir i controlar el mosquit tigre i evitar-ne les picades

Mosquit tigreCom cada any, amb l’arribada de la calor, tornarem a notar la presŔncia del mosquit tigre al municipi. Des que es va detectar al Masnou, l’Ajuntament ha realitzat nombroses actuacions emmarcades en el Pla integral de control del mosquit tigre, un pla dinÓmic amb tres lÝnies d’actuaciˇ: la promociˇ, la protecciˇ i la inspecciˇ.

La promociˇ consisteix en la difusiˇ de les mesures de prevenciˇ per controlar-ne la proliferaciˇ. Pel que fa a la protecciˇ, l’Ajuntament ha dut a terme tot un seguit d’accions per minimitzar la presŔncia del mosquit tigre a la via p˙blica i als edificis i instalĚlacions municipals, i la tercera lÝnia d'actuaciˇ tracta sobre les inspeccions als habitatges, per localitzar focus de cria i oferir un assessorament directe a la ciutadania.

Per tal de minimitzar-ne els efectes, us recordem que el mÚs important i efectiu Ús evitar la posta d'ous i el creixement de les larves aquÓtiques, i eliminar tots els punts d'aigua on poden crÚixer les larves d’aquest insecte. L'aplicaciˇ d'insecticides sobre el mosquit adult no Ús un mŔtode eficaš per controlar aquesta plaga; per tant, cal dur a terme les mesures preventives segŘents:

  • Dip˛sits d’aigua: Mantingueu-los ben tapats.
  • Horts: Eviteu tenir recipients que acumulen aigua. Si utilitzeu bidons per recollir aigua de pluja, buideu-los un o dos cops per setmana i, si estan plens, mantingueu-los tancats.
  • Cementiri: Ompliu de sorra els gots de plÓstic emprats per dipositar-hi flor seca o artificial per evitar que hi quedi aigua acumulada i, si no els utilitzeu, retireu-los.
  • Jardins i patis: Eviteu l’acumulaciˇ d’aigua en els plats de sota els tests,  canvieu setmanalment l’aigua dels animals, mantingueu netes les piscines, buideu les basses o fonts ornamentals amb aigua estancada, elimineu o poseu sota cobert els pneumÓtics. Quan marxeu de vacances, cal retirar del jardÝ, pati, etc., els objectes que puguin acumular aigua (joguines, cendrers, plats sota els tests, galledes…).


Si marxeu de vacances extremeu aquestes mesures, ja que a partir de mitjan agost i al setembre sˇn els mesos de mÓxima activitat del mosquit.

Enguany, des del Departament de Salut de la Generalitat, amb la colĚlaboraciˇ de la Comissiˇ Interinstitucional per a la Prevenciˇ i Control del Mosquit Tigre a Catalunya, s'ha impulsat la difusiˇ de les recomanacions per prevenir i controlar el mosquit i evitar-ne les picades a travÚs d'un vÝdeo amb la finalitat que es pugui consultar en lÝnia.

Informaciˇ publicada l'1 d'agost de 2011
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00