Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

Festa Major de Sant Pere 2018
El Masnou
El Masnou
El Masnou
El Masnou
El Masnou
El Masnou
El Masnou
Vila marinera, cultural i gastronōmica

El Masnou és un municipi bastant jove, que no va obtenir la independčncia fins l'any 1825. Durant segles, la poblaciķ es dedicava bāsicament a la pagesia o a la pesca i preferia viure als pobles d'Alella o Teiā, perquč quedaven a recer dels atacs dels pirates. A poc a poc, es van establir petites comunitats de pescadors a la platja i es van construir masos fortificats a prop del mar.

Els primers pobladors que tenim documentats a la zona sķn els ibers i, posteriorment, els romans, que van instalˇlar-se a la vilˇla de Cal Ros de les Cabres. D'aquestes platges sortien vaixells carregats d'āmfores del famķs vi de la Laietānia.

La poblaciķ del Masnou d'avui és molt diferent de la vila comercial i marinera de segles passats, tot i que encara conserva el record i les ančcdotes de fa més de cent anys. La bona comunicaciķ, la proximitat amb Barcelona i, a la vegada, el plaer de gaudir de la tranquilˇlitat d'un poble amb histōria marinera han fet que el Masnou sigui un lloc privilegiat per viure-hi i també per visitar-lo qualsevol čpoca de l'any.

Actualment, els testimonis que mantenen la tradiciķ marinera d'aquesta vila sķn les activitats industrials relacionades amb la nāutica, centres esportius com el Club Ocata Vent i, de manera secundāria, la tasca d'alguns pescadors i també aficionats que encara avui es poden veure a la bocana del port esportiu. 

El Masnou en xifres
Habitants (01/01/2013): 22.595
Extensiķ: 3,3 km2
Extensiķ de la platja del Masnou: 1.247 m
Extensiķ de la platja d'Ocata: 2.240 m
Comarca: El Maresme
Província: Barcelona
Distāncia a Barcelona (Barcelona centre: pl. de Catalunya): 22,5 km

 
Anteriors SegüentsBiblioteca Joan Corominesoferta formativa CFPAM"El Masnou Viu"Espai Escčnic Ca n'HumetOficina Local d'Habitatge
Anteriors SegüentsPerfil del contractantQueda'tEl Masnou. Terra de marLa DeixalleriaCentre d'Empreses Casa del Marqučs
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00