Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

Elmasnouviu.cat
Ajuts per a la rehabilitaciˇ d'edificis del municipi

Si voleu accedir a les bases que regeixen l'adjudicaciˇ dels ajuts per a les rehabilitacions, cliqueu aquÝ.
Cliqueu aquÝ per veure'n la solĚlicitud.
Cliqueu aquÝ(2) per veure la plantilla del pressupost.

Un carrer del MasnouL'Ajuntament del Masnou, conscient de la necessitat de renovar el parc edificat al municipi, vol impulsar mesures que contribueixin a fomentar la rehabilitaciˇ i la supressiˇ de barreres arquitect˛niques. En aquest sentit, s'obre una lÝnia d'ajuts municipals per a actuacions de rehabilitaciˇ d'edificis i habitages. Es tracta de subvencions a fons perdut d'un percentatge del cost de les obres, i l'exempciˇ de les taxes i impostos municipals.

L'atorgament dels ajuts esmentats estarÓ limitat per les dotacions pressupostÓries municipals establertes per a aquesta finalitat i no es procedirÓ a la tramitaciˇ o concessiˇ de subvencions quan no existeixi previsiˇ de crŔdit pressupostari suficient.

Tipus d'ajuts

* S'incrementarÓ l'ajut en 500 euros per a habitatges que s'adscriguin a la Borsa de Lloguer Social Municipal per fomentar el lloguer social.

Es fixen un seguit de requisits de compliment obligat que contribuiran al control en la concessiˇ dels ajuts.

 

Requisits generals

 • Els edificis o habitatges han d'estar ubicats al municipi del Masnou.
 • Han d'haver estat constru´ts abans de l'entrada en vigor del Decret 135/1995, de 24 de marš. Se n'exceptuen:
  • Obres d'accessibilitat.
  • Obres d'adaptaciˇ d'instalĚlacions a la nova normativa.
  • Obres en habitatges destinats a la Borsa de Lloguer Social del Masnou.
 • El promotor ha de ser una persona fÝsica en el cas d'habitatges unifamiliars o una comunitat de propietaris en el cas d'un edifici.
 • Els habitatges s'han de destinar a domicili habitual i mantenir-se per un perÝode de 5 anys.
 • Les obres han d'estar sense iniciar.
 • L'actuaciˇ ha d'excloure la demoliciˇ de fašanes i el buidat total interior.
 • Les rehabilitacions de fašana han d'incloure la fašana principal i l'homogene´tzaciˇ d'elements.
 • En habitatges unifamiliars, els ingressos mÓxims permesos de la unitat familiar han de ser inferiors a 4 vegades l'IPREM.
 • Les obres no poden comportar un augment de volum de l'immoble ni la demoliciˇ de fašanes.
 • La superfÝcie mÓxima permesa en habitatges unifamiliars Ús de 120 m2, excepte en rehabilitacions de fašanes.
 • En obres d'instalĚlaciˇ d'ascensors s'ha de complir el segŘent: pujar un desnivell de tres plantes o mÚs, que superi els 12 m, i que hi hagi 12 o mÚs habitatges per sobre o sota planta accÚs.

Procediment per solĚlicitar els ajuts
Cal presentar una solĚlicitud d'inscripciˇ prŔvia i d'informe. En un perÝode mÓxim de seixanta dies naturals des de la solĚlicitud esmentada, el departament tŔcnic municipal emetrÓ un informe.

L'informe establirÓ els requisits tŔcnics de l'actuaciˇ perquŔ pugui ser objecte de subvenciˇ i, per tant, tindrÓ carÓcter vinculant i no serÓ susceptible d'impugnaciˇ.

Un cop realitzada la inspecciˇ tŔcnica, si se n'ha obtingut un resultat favorable, s'atorgarÓ la qualificaciˇ provisional, que Ús el document que reconeix els beneficis que inicialment corresponen a l'actuaciˇ.

El promotor ha de realitzar l'obra a partir de l'obtenciˇ de la qualificaciˇ provisional en el perÝode en quŔ es fixi a la llicŔncia municipal.

Acabades les obres objecte de qualificaciˇ provisional de rehabilitaciˇ, el promotor ho comunicarÓ a la Regidoria d'Urbanisme i Habitatge del Masnou, per a la prÓctica de la inspecciˇ corresponent i el lliurament, si escau, de la qualificaciˇ definitiva, prŔvia presentaciˇ de la llicŔncia d'obres atorgada per l'Ajuntament.

L'abonament de les subvencions s'efectuarÓ una vegada obtinguda la qualificaciˇ definitiva, prŔvia aprovaciˇ de la Junta de Govern Local.

Informaciˇ publicada l'11 de juny de 2007
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00