Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

Bones festes 2017
El Masnou
El Masnou
El Masnou
El Masnou
El Masnou
El Masnou
El Masnou
Els inicis del camí escolar
Un dels elements essencials del camí escolar és la participaciķ. Per tal de garantir-la, es va crear un grup de treball format per mestres, pares i mares d'alumnes, alumnes de les dues escoles i representants de les ārees de l'Ajuntament implicats en el camí escolar: la Regidoria de Seguretat Ciutadana, la de Medi Ambient, la de Manteniment, la de Joventut i, finalment, la de Mobilitat.

La primera tasca conjunta que es va portar a terme va ser definir en detall els itineraris més utilitzats pels nens i nenes de les dues escoles, identificar els punts negres dels camins i buscar possibles solucions. Per poder fer aquesta feina, es van fer arribar enquestes a les famílies de les escoles per tal d'assegurar que es recollien tots els punts de vista. A partir d'aquesta informaciķ, es va redactar un dossier per escola amb les peculiaritats de cadascuna, que va servir de base per comenįar a treballar el camí escolar.

A principi de maig del 2006, i amb aquesta informaciķ, va tenir lloc la primera reuniķ del grup de treball, en la qual es va decidir fixar dates de reunions mensuals per tal d'establir un ritme de treball flexible perō constant i es van identificar les prioritats de les actuacions que calia portar a terme.

A les reunions següents, i a mesura que s'anava actuant en els punts negres identificats, es va decidir limitar els carrers que formarien part del camí escolar als més transitats pels nens i nenes per poder optimitzar els recursos. Així, el camí escolar va quedar compost per:

  • Carrer de Fra Juníper Serra
  • Av. de Cusí i Furtunet (tram entre el c/ de Joan Mirķ - c/ de Fra Juníper Serra) 
  • C/ de Carme de Califōrnia
  • C/ de Califōrnia

Aquests carrers, que estan disposats en forma de “A”, van servir de base per crear el logotip del camí escolar que va ser escollit per les escoles.

Al mateix temps, i amb la finalitat de focalitzar els esforįos, es va contactar una consultoria especialitzada en camins escolars, que va comenįar a assistir a les reunions per assessorar en la diagnosi i redactar un estudi d'accessibilitat per a les dues escoles, en els quals estan inclosos els trams definits com a camí escolar. L'estudi es va presentar al marį del 2007 i ha estat aprovat definitivament pel grup de treball del camí escolar a la reuniķ de l'abril del 2007.

Informaciķ publicada el 27 d'abril de 2007
Anteriors SegüentsQueda'tPerfil del contractantLa DeixalleriaCentre d'Empreses Casa del Marqučsoferta formativa CFPAM
Anteriors SegüentsEl Masnou. Terra de mar"El Masnou Viu"Biblioteca Joan CorominesOficina Local d'HabitatgeEspai Escčnic Ca n'Humet
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00