Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

Festa Major de Sant Pere 2018
El Masnou
El Masnou
El Masnou
El Masnou
El Masnou
El Masnou
El Masnou
Els inicis del camÝ escolar
Un dels elements essencials del camÝ escolar Ús la participaciˇ. Per tal de garantir-la, es va crear un grup de treball format per mestres, pares i mares d'alumnes, alumnes de les dues escoles i representants de les Órees de l'Ajuntament implicats en el camÝ escolar: la Regidoria de Seguretat Ciutadana, la de Medi Ambient, la de Manteniment, la de Joventut i, finalment, la de Mobilitat.

La primera tasca conjunta que es va portar a terme va ser definir en detall els itineraris mÚs utilitzats pels nens i nenes de les dues escoles, identificar els punts negres dels camins i buscar possibles solucions. Per poder fer aquesta feina, es van fer arribar enquestes a les famÝlies de les escoles per tal d'assegurar que es recollien tots els punts de vista. A partir d'aquesta informaciˇ, es va redactar un dossier per escola amb les peculiaritats de cadascuna, que va servir de base per comenšar a treballar el camÝ escolar.

A principi de maig del 2006, i amb aquesta informaciˇ, va tenir lloc la primera reuniˇ del grup de treball, en la qual es va decidir fixar dates de reunions mensuals per tal d'establir un ritme de treball flexible per˛ constant i es van identificar les prioritats de les actuacions que calia portar a terme.

A les reunions segŘents, i a mesura que s'anava actuant en els punts negres identificats, es va decidir limitar els carrers que formarien part del camÝ escolar als mÚs transitats pels nens i nenes per poder optimitzar els recursos. AixÝ, el camÝ escolar va quedar compost per:

  • Carrer de Fra JunÝper Serra
  • Av. de CusÝ i Furtunet (tram entre el c/ de Joan Mirˇ - c/ de Fra JunÝper Serra) 
  • C/ de Carme de Calif˛rnia
  • C/ de Calif˛rnia

Aquests carrers, que estan disposats en forma de “A”, van servir de base per crear el logotip del camÝ escolar que va ser escollit per les escoles.

Al mateix temps, i amb la finalitat de focalitzar els esforšos, es va contactar una consultoria especialitzada en camins escolars, que va comenšar a assistir a les reunions per assessorar en la diagnosi i redactar un estudi d'accessibilitat per a les dues escoles, en els quals estan inclosos els trams definits com a camÝ escolar. L'estudi es va presentar al marš del 2007 i ha estat aprovat definitivament pel grup de treball del camÝ escolar a la reuniˇ de l'abril del 2007.

Informaciˇ publicada el 27 d'abril de 2007
Anteriors SegŘents"El Masnou Viu"Perfil del contractantCentre d'Empreses Casa del MarquŔsQueda'tLa Deixalleria
Anteriors SegŘentsOficina Local d'HabitatgeBiblioteca Joan CorominesEl Masnou. Terra de marEspai EscŔnic Ca n'Humetoferta formativa CFPAM
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00