Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

El Masnou
El Masnou
El Masnou
El Masnou
El Masnou
El Masnou
El Masnou
Antecedents del camí escolar al Masnou
L'any 2004, l'Ajuntament del Masnou, a proposta d'un pare de l'escola Bergantí, va iniciar els treballs per analitzar i definir la xarxa dels itineraris utilitzats pels nens i nenes per desplaįar-se fins a l'escola. Aquesta feina es va portar a terme durant la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura del 2004, durant la qual es va fer una enquesta a 1.640 alumnes (un 49% de la poblaciķ escolar del Masnou) de les 10 escoles de la vila que es dediquen a l'ensenyament infantil, de primāria i secundāria. Els resultats de l'enquesta es van presentar l'any 2005 a les escoles i a la ciutadania del municipi, i es va constatar que la primera opciķ de la majoria d'alumnes per arribar a l'escola és desplaįar-s'hi a peu, perō que la segona és el cotxe. A més, tres quartes parts de l'alumnat enquestat considerava que l'entorn per on passava quan anava a l'escola era “lleig” o “inadequat”.

A partir d'aquestes anālisis, es va considerar la possibilitat de comenįar a treballar el camí escolar a les escoles que hi mostressin interčs, amb l'objectiu de promoure la mobilitat sostenible entre les persones més joves, facilitant que els nois i noies anessin a l'escola de manera autōnoma, i recuperar els carrers i l'espai públic com un espai de relaciķ i trobada.
Així, després d'estar parlant amb les escoles del municipi, va haver-n'hi dues que van mostrar un interčs especial per participar en aquest projecte pilot: l'escola Bergantí i l'IES Maremar.


Escola Bergantí
IES Maremar
IES Maremar

El camí escolar al Masnou ja es va comenįar a treballar aquell mateix any, durant el curs 2005-2006.

Informaciķ publicada el 27 d'abril de 2007
Anteriors SegüentsQueda'tEl Masnou. Terra de maroferta formativa CFPAMCentre d'Empreses Casa del MarqučsOficina Local d'Habitatge
Anteriors SegüentsLa DeixalleriaBiblioteca Joan CorominesPerfil del contractantEspai Escčnic Ca n'Humet"El Masnou Viu"
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00