Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

Ple de Riure
El Masnou
El Masnou
El Masnou
El Masnou
El Masnou
El Masnou
El Masnou
Antecedents del camÝ escolar al Masnou
L'any 2004, l'Ajuntament del Masnou, a proposta d'un pare de l'escola BergantÝ, va iniciar els treballs per analitzar i definir la xarxa dels itineraris utilitzats pels nens i nenes per desplašar-se fins a l'escola. Aquesta feina es va portar a terme durant la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura del 2004, durant la qual es va fer una enquesta a 1.640 alumnes (un 49% de la poblaciˇ escolar del Masnou) de les 10 escoles de la vila que es dediquen a l'ensenyament infantil, de primÓria i secundÓria. Els resultats de l'enquesta es van presentar l'any 2005 a les escoles i a la ciutadania del municipi, i es va constatar que la primera opciˇ de la majoria d'alumnes per arribar a l'escola Ús desplašar-s'hi a peu, per˛ que la segona Ús el cotxe. A mÚs, tres quartes parts de l'alumnat enquestat considerava que l'entorn per on passava quan anava a l'escola era “lleig” o “inadequat”.

A partir d'aquestes anÓlisis, es va considerar la possibilitat de comenšar a treballar el camÝ escolar a les escoles que hi mostressin interŔs, amb l'objectiu de promoure la mobilitat sostenible entre les persones mÚs joves, facilitant que els nois i noies anessin a l'escola de manera aut˛noma, i recuperar els carrers i l'espai p˙blic com un espai de relaciˇ i trobada.
AixÝ, desprÚs d'estar parlant amb les escoles del municipi, va haver-n'hi dues que van mostrar un interŔs especial per participar en aquest projecte pilot: l'escola BergantÝ i l'IES Maremar.


Escola BergantÝ
IES Maremar
IES Maremar

El camÝ escolar al Masnou ja es va comenšar a treballar aquell mateix any, durant el curs 2005-2006.

Informaciˇ publicada el 27 d'abril de 2007
Anteriors SegŘents"El Masnou Viu"Espai EscŔnic Ca n'HumetEl Masnou. Terra de marLa DeixalleriaCentre d'Empreses Casa del MarquŔs
Anteriors SegŘentsoferta formativa CFPAMOficina Local d'HabitatgeBiblioteca Joan CorominesQueda'tPerfil del contractant
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00