Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

Elmasnouviu.cat
Lliurament de les claus dels habitatges joves de Can Jordana i inauguraciˇ de la nova plaša de Miquel MartÝ i Pol


El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, l'alcalde del Masnou, Eduard Gisbert, i el tinent d'alcalde d'Urbanisme i Habitatge, MÓxim FÓbregas, han lliurat, aquest dissabte al migdia, les claus de 18 habitatges de protecciˇ oficial per a joves a Can Jordana. El conseller ha participat tambÚ en l'acte d'inauguraciˇ de la plaša de Miquel MartÝ i Pol, portal de l'edifici on s'ubiquen els habitatges.

El Masnou compta, des d'aquest dissabte, 24 de febrer, amb un nou espai ciutadÓ, la plaša de Miquel MartÝ i Pol, a Can Jordana, que ha estat l'escenari on han conflu´t aquests dos actes.
Eduard Gisbert, alcalde del Masnou, ha destacat que "avui fem hist˛ria i aquest acte Ús el prinicipi d'un canvi de tendŔncia que ens ha de permetre fer noves entregues de claus, no nomÚs a gent jove, sinˇ tambÚ a la gent gran i altres sectors de la poblaciˇ".


El primer tinent d'alcalde d'Urbanisme i Habitatge, MÓxim FÓbregas, ha explicat que "el Masnou comenša a complir un deute amb els seus joves, com Ús el dret a un habitatge digne". El regidor ha destacat tambÚ que "l'Ajuntament del Masnou i la Generalitat de Catalunya han treballat conjuntament per aconseguir que el dret a l'habitatge pugui ampliar-se a molts sectors de la poblaciˇ". Ha recordat que el Masnou tÚ en marxa, actualment, 175 pisos mÚs en diverses promocions d'habitatge social, 56 dels quals es destinaran a gent gran.

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, ha dit que "Miquel MartÝ i Pol estaria molt orgullˇs que la plaša que porta el seu nom sigui el nou p˛rtic d'entrada als habitatges per a joves". Adrešant-se precisament als joves que viuran a Can Jordana, els ha dit: "Feu aquÝ la primera gran arrel cap al futur del Masnou i el futur de Catalunya."

Lliurament dels habitatges de lloguer per a joves de la promociˇ de Can Jordana
Els habitatges han estat constru´ts per l'INCASOL en un solar cedit per l'Ajuntament del Masnou i seran administrats per l'empresa p˙blica Adigsa. Es tracta d'un bloc de planta baixa i tres plantes pis. Els habitatges tenen dos dormitoris i una superfÝcie de 57 m2. La promociˇ compta amb 23 places d'aparcament, 18 de les quals estan vinculades als habitatges, i cinc locals. A mÚs, els edificis presenten elements ambientals i d'ecoeficiŔncia, com ara una xarxa separativa d'aigŘes fecals i pluvials, i plaques d'aprofitament de l'energia solar per a la producciˇ d'aigua calenta sanitÓria. L'obra ha tingut un cost d'1,52 milions d'euros i ha estat projectada per Barber-Renteria Arquitectes, SL.

Inauguraciˇ de la plaša de Miquel MartÝ i Pol L'acte inaugural de la plaša ha volgut retre homenatge al "poeta del poble". S'ha iniciat a les 11 del matÝ amb la lectura de poemes de MartÝ i Pol a cÓrrec de diversos rapsodes del Masnou, de persones voluntÓries i de la dibuixant osonenca PilarÝn BayŔs. L'acte ha comptat  amb la presŔncia de la vÝdua del poeta, Montserrat Sans. Al migdia, l'alcalde del Masnou, Eduard Gisbert, i el conseller Francesc Baltasar han descobert la placa i el mon˛lit en homenatge a Miquel MartÝ i Pol. Tot seguit, la tinenta d'alcalde de Cultura i Educaciˇ, Carme Giol, ha llegit el poema El poble, que reprodueix el mon˛lit.

               

               

               

               

               

Informaciˇ publicada el 24 de febrer de 2007
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00