Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

Elmasnouviu.cat
Nou Ŕxit de p˙blic al Fascurt, el Festival de Curtmetratges del Masnou
L'audiŔncia gaudeix de la gran qualitat dels curts projectats a la platja d'Ocata, seleccionats entre 800 propostes

Fascurt 2018, Festival de Curtmetratges del Masnou.La XVI ediciˇ del Fascurt, el Festival de Curtmetratges del Masnou, ha estat, de nou, un Ŕxit, tant per l’assistŔncia de p˙blic com per la qualitat dels films presentats. L’organitzaciˇ estima que unes quatre mil persones han vist la selecciˇ de curts sumant els tres dies de projeccions a la platja d’Ocata, entre el 5 i el 7 de juliol.

Ha estat, a mÚs, l’any en quŔ s’han introdu´t forša novetats que tambÚ han aconseguit una molt bona resposta pel que fa a la participaciˇ. Per exemple, enguany s’ha engegat la proposta Fascurt Kids, que va esgotar les places disponibles. Entre els dies 3 i 5, trenta-cinc nens i nenes han realitzat curts a travÚs de dos tallers: de stop-motion i de pixilaciˇ. Aquestes creacions, que s’han projectat dins el Festival, es podran veure en breu al web del Fascurt. D'altra banda, el dia 4, va tenir lloc el cinef˛rum "Fascurt contra la violŔncia de gŔnere", amb la projecciˇ de curts que aborden aquesta xacra i un debat posterior. El Fascurt s’ha completat amb una taula rodona sobre l’organitzaciˇ de festivals. A mÚs, ha organitzat diverses festes amb discj˛queis a la guingueta La Canya.

GŔneres i premis
Tornant a la secciˇ oficial del Festival, entre dijous i dissabte de la setmana passada, el p˙blic va poder veure una trentena de curts gaudint de la fresca de la platja d’Ocata. Els curts estaven agrupats en quatre categories: Ficciˇ, Animaciˇ, Undercurts i Curts el Masnou.

A mÚs, s’hi van projectar tambÚ els curts elaborats pels nens i nenes del Fascurt Kids i, per cloure el Festival, una quinzena d’obres sota l’epÝgraf "La nit + freak" i el film Choque, de Nacho Vigalondo, com a homenatge als vint anys de la distribu´dora Kimuak.

D’entre tots els curts seleccionats i projectats, tots d’una gran qualitat, el jurat va decidir premiar els segŘents:

PalmarŔs Fascurt 2018

  • Premi Ficciˇ: Matria, d'┴lvaro Gago.
  • Menciˇ especial Ficciˇ: Background, de Toni Bestard.
  • Premi Animaciˇ: Afterwork, de LuÝs Usˇn.
  • Premi Undercurt: Para ayer, de CÚlia Galßn.
  • Premi del p˙blic: R.I.P., de Caye Casas i Albert Pintˇ.
Informaciˇ publicada el 10 de juliol de 2018
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00