Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

Elmasnouviu.cat
Es constitueix la Taula de Salut Mental del Masnou, Alella i TeiÓ

Acte de constituciˇ de la Taula de Salut Mental.Dimarts, 3 de juliol, es va constituir la Taula de Salut Mental mancomunada entre els municipis del Masnou, Alella i TeiÓ, un nou espai de reflexiˇ, intercanvi de recursos i treball colĚlaboratiu per promocionar l’atenciˇ integral de la salut mental al territori.

L’acte de constituciˇ d’aquesta nova eina per al desenvolupament de polÝtiques locals en salut mental va comptar amb la presŔncia de l’alcalde, Jaume Oliveras; el regidor de Salut P˙blica, Albert Alfaro; representants de la Federaciˇ Salut Mental Catalunya, aixÝ com amb la implicaciˇ de tots els agents relacionats amb l’atenciˇ a la salut mental al territori (les entitats de famÝlies i persones amb problemes de salut mental, i/o entitats prove´dores de serveis de salut mental juntament amb d’altres representants de l’Administraciˇ p˙blica).

L’alcalde va donar la benvinguda a la trobada mostrant-se satisfet per la iniciativa, “tan necessÓria al nostre territori perquŔ puguem optimitzar al mÓxim tots els serveis de quŔ disposem i treballar de forma conjunta per unir esforšos que ens permetran oferir mÚs solucions en aquest Ómbit”. Tot seguit, el regidor de Salut P˙blica, Albert Alfaro, va definir aquest acte de constituciˇ com “un primer pas per comenšar a treballar els diferents agents i els diferents recursos del territori”.

Les Taules de Salut Mental requereixen d’uns principis que afavoreixin la participaciˇ activa dels seus membres, la presa de decisions basada en els punts en com˙ i dinÓmiques que cre´n les condicions per a un bon treball colĚlaboratiu. En aquest sentit, Alfaro tambÚ va explicar que el treball Ús realitzaria a partir de tres grans eixos: primer, ampliar el coneixement i treballar en xarxa; segon, treballar per l’educaciˇ i la sensibilitzaciˇ vers la salut mental; i tercer, com es poden aplicar aquests coneixements a travÚs de les polÝtiques p˙bliques. El regidor tambÚ va parlar de la salut mental com “un tema cabdal en la societat actual, on tothom estÓ sotmŔs a diferents riscos (personals, laborals...) i on la prevenciˇ Ús bÓsica".

Informaciˇ publicada el 4 de juliol de 2018
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00