Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

Elmasnouviu.cat
El foc de la revetlla de Sant Joan dona pas a la Festa Major

Revetlla de Sant Joan 2018.Era el dissabte 23 de juny quan la Flama del Canigķ va arribar al municipi des del cor dels Pirineus de mans d'atletes voluntaris. Un cop al Masnou, hi va haver una breu recepciķ als jardins de Can Malet per part de l'alcalde, Jaume Oliveras, i d'altres regidors i regidores i, tot seguit, la comitiva, acompanyada per masnovins i masnovines, va iniciar una cercavila fins a dues de les revetlles que se celebraven al municipi (al Masnou Alt i a l’antiga esplanada de la caserna de la Guārdia Civil) per encendre-hi les fogueres.

La platja va ser el lloc preferit per molta gent per celebrar-hi la revetlla de Sant Joan, perō també van ser diverses les associacions i els colˇlectius que van celebrar la revetlla en diferents punts del municipi.

Vegeu-ne l’ālbum de fotografies clicant aquí.

La cara fosca de la revetlla
Vandalisme durant la revetlla de Sant Joan.Tot i que Sant Joan és la nit més curta de l'any i potser la més māgica, per als serveis municipals que treballen per al manteniment i la seguretat del municipi és una nit ben llarga, a causa dels incidents i les bretolades que, malauradament, van tenir lloc al municipi. Durant la nit del 23 al 24 de juny, la Policia Local i Protecciķ Civil van haver d'intervenir en diversos incendis (de petita intensitat) de matolls i papereres. Les incidčncies de més gravetat van ser la crema de gran part de la passera de fusta que hi havia instalˇlada a la platja, just al davant del carrer dels Capitans Comellas, així com la trencada dels graons d’accés a la tarima dels jardins dels Paīsos Catalans.

L'endemā de la revetlla, els serveis de neteja de l'Ajuntament van treballar perquč les platges i els carrers del Masnou recuperessin la normalitat després de la celebraciķ. Per a la neteja de les dues platges, van participar-hi un total de disset operaris de neteja manual, els quals van rebre el suport dels vehicles de recollida, que carregaven les bosses que s’anaven omplint.

Els operaris de neteja manual es van distribuir entre les dues platges, set a la del Masnou i deu a la d’Ocata. A mig matí, un cop avanįada la feina de neteja de la sorra, una desena de treballadors van deixar la platja per anar a netejar alguns dels carrers del nucli urbā.

El tram del passeig Marítim entre l’estaciķ d’Ocata i el carrer de la Mare de Déu de Núria va ser netejat pels operaris del servei de jardineria. En concret, sis operaris van netejar el passeig Marítim entre les 6 i les 10 h del matí. Tot seguit, de 10 a 14 h, van netejar les zones verdes del Masnou dividits en tres grups (Masnou Alt, Ocata i la resta del municipi). La quantitat de brossa recollida, entre la brossa de les guinguetes, la que es recull a les papereres i la deixada a la sorra, va ser de 4.820 quilograms.

Tot a punt per a la Festa Major de Sant Pere
La Festa Major Terra, Mar i Foc 2018 se celebrarā entre el 27 de juny i l'1 de juliol. Enguany, seguint la proposta de la Comissiķ de Festes, se segueix amb el lema "Terra, mar i foc", amb el qual es reivindica, des de l'any 2015, la importāncia dels elements essencials per a la construcciķ del tarannā dels masnovins i masnovines i de la vida diāria a la vila. Els tres elements es vinculen amb la llegenda de les tres nimfes, de les quals aquest any es corona la del foc. A partir d'aquest fil argumental, la Comissiķ de Festes i l'Ajuntament han dissenyat un programa de festes ple de propostes per a totes les edats i per a tots els gustos.

Informaciķ publicada el 25 de juny de 2018
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00