Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

Elmasnouviu.cat
El Masnou no atorgarÓ cap mÚs llicŔncia d'allotjament turÝstic durant un any
En dotze mesos ha pujat notablement el nombre d'habitatges d'˙s turÝstic i, en paralĚlel, el preu dels lloguers residencials

Vista parcial del Masnou. Maig del 2018.L’Ajuntament del Masnou no atorgarÓ cap llicŔncia ni admetrÓ comunicacions prŔvies d’allotjament turÝstic –ni hoteler ni de cap altra modalitat durant un any. La mesura ja estÓ en vigor, immediatament desprÚs que s’aprovÚs per la Junta de Govern Local celebrada ahir, 7 de juny.

La suspensiˇ s’ha dut a terme desprÚs d’avaluar els informes emesos per les regidores de Turisme, d’una banda, i d’Habitatge, de l’altra. S’ha detectat un augment notable en el nombre d’habitatges amb llicŔncia d’˙s turÝstic al Masnou durant l’˙ltim any. Alhora, es constata l’increment del preu dels lloguers residencials, fins al punt que s’estan assolint els mÓxims hist˛rics d’abans de la crisi. Aix˛, juntament amb la reducciˇ de l’oferta, provoca “serioses dificultats a la poblaciˇ del Masnou per trobar habitatge de lloguer assequible”, segons indica un dels informes. S’apunta precisament a l’augment del nombre d’habitatges d’˙s turÝstic com un dels factors que provoquen la caiguda de l’oferta de lloguers residencials i la pujada dels preus.

L’acord que estableix aquesta suspensiˇ tambÚ fixa que l’Ajuntament ha d’estudiar els allotjaments turÝstics del municipi i regular les condicions en quŔ s’ha de desenvolupar aquest sector, de manera que quedi garantida la sostenibilitat en relaciˇ amb la resta d’usos i activitats al municipi. El mateix document preveu un termini d’un any perquŔ s’aprovi la normativa municipal corresponent.

Informaciˇ publicada el 8 de juny de 2018
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00