Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

Elmasnouviu.cat
L'Ajuntament i l'AgŔncia de Salut P˙blica presenten el projecte “Entorn sense fum”
La iniciativa anima la ciutadania a implicar-se per allunyar el tabac d'espais freqŘentats per infants i joves

Presentaciˇ del projecte 'Entorn sense fum'L’Ajuntament del Masnou i l’AgŔncia de Salut P˙blica de Catalunya han presentat avui el projecte "Entorn sense fum", una iniciativa que vol prevenir l’inici del consum de tabac en infants i joves. A l’acte, que ha tingut lloc a la sala de plens de la casa de la vila, hi han acudit representants dels centres educatius i d’entitats esportives del Masnou, aixÝ com personal tŔcnic municipal, regidors i regidores de l’Equip de Govern i la directora de l’└rea BÓsica de Salut (ABS) del Masnou, Maria Viˇzquez.

La presentaciˇ ha estat a cÓrrec de Jaume Oliveras, alcalde del Masnou; Albert Alfaro, regidor de Salut P˙blica; i Cristina PÚrez, subdirectora regional a Barcelona del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. “El primer pas Ús parlar amb tots els agents implicats per veure com l’implementem i l’abast que tindrÓ”, ha avanšat l’alcalde, que ha afegit: “Cada cop hem de ser mÚs nombrosos, els exfumadors. Ens hi posem?”.

En la mateixa lÝnia s’ha expressat el regidor Alfaro, que ha insistit en el fet que “les mesures s’adoptaran entre tots els agents implicats” i ha recordat que el Masnou ja ha dut a terme accions en aquest sentit, com “acotar un espai on estÓ prohibit fumar a la platja d’Ocata”. Tot plegat, recorda el regidor, complementa el Pla municipal de prevenciˇ de drogodependŔncies.

Cristina PÚrez, al seu torn, ha estat l’encarregada d’exposar el projecte. El principal objectiu d’Entorn sense fum" Ús “prevenir el tabaquisme entre infants i joves”. El projecte proposa “la implicaciˇ d’agents comunitaris” com a mŔtode per aconseguir-ho, segons la representant de l’AgŔncia de Salut P˙blica i del Departament de Salut. Amb aquesta intenciˇ s’animarÓ els centres educatius i clubs esportius, entre altres actors, a signar un manifest que els adhereixi a "Entorn sense fum" i als compromisos que inclou.

De fet, una de les accions mÚs visibles del projecte serÓ la instalĚlaciˇ de rŔtols en espais descoberts per identificar-los com a “entorns sense fum”, si aixÝ es decideix entre els agents implicats. Amb aquests cartells, es vol prohibir o desaconsellar que es fumi tabac o cigarretes electr˛niques en espais freqŘentats per infants i joves. Es colĚlocaran, doncs, en indrets com a l’exterior dels centres educatius, instalĚlacions esportives, equipaments municipals, biblioteques, llocs de lleure...

Alhora, tal com detallava PÚrez, "Entorn sense fum" proposa campanyes per informar i sensibilitzar, reforšant el paper de la poblaciˇ adulta com a model per a infants i joves. L’abordatge per reduir el tabaquisme inclou accions adrešades a la poblaciˇ adulta fumadora, amb mesures enfocades a colĚlectius que sˇn referents per a infants i joves, com el personal docent de les escoles o els monitors i monitores dels centres esportius.  

Setmana sense Fum
La presentaciˇ d’"Entorn sense fum" precedeix la celebraciˇ la Setmana sense Fum, iniciativa a la qual tambÚ s’ha adherit l’Ajuntament del Masnou. Amb el lema “Viu a sac, sense tabac!”, tindrÓ lloc entre el 25 i el 31 de maig en molts municipis catalans. Al Masnou es duran a terme accions de conscienciaciˇ i suport enfocades a les persones que volen deixar de fumar, com el repartiment de llibrets per ajudar a deixar el tabac o guies per a pares i mares que fumen.

Informaciˇ publicada el 15 de maig de 2018
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00