Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

El Masnou
El Masnou
El Masnou
El Masnou
El Masnou
El Masnou
El Masnou
Agenda
Diumenge, 27 de maig de 2018  -  17.30 h (*fins a l'1-6-2018)
"Ocellam"
Exposiciˇ itinerant de la Xarxa de Biblioteques Municipals
Els ocells sˇn motiu d'estudi de l'ornitologia, per˛ tambÚ sˇn objecte de cultura, capašos de generar art, ja sigui visual, tŔxtil, literari, musical o l˙dic.

Aquesta exposiciˇ Ús un homenatge literari als ocells. Sˇn motiu d'estudi de l'ornitologia (branca de la zoologia que se n'encarrega), per˛ tambÚ sˇn objecte de cultura (per dir-ho amb paraules de Miquel Rayˇ al seu llibre Aucellari), capašos de generar art, ja sigui visual, tŔxtil, literari, musical o l˙dic. Entre les variades espŔcies d'ocells existents, se n'han escollit set: l'oreneta que ens desperta matinera, lleva't, lleva't dematÝ; el rossinyol, amb el seu dolš tau-tau-tau, xirivists; el pardal, d'enganxosa xerradissa, xerritx-xerretx; el colom, pagat de si mateix, que parrupeja jo soc mÚs guapo que tu; el corb, amb el seu tenebrˇs carn-carn; l'oriol, de piulada fixa, figues flors, figues flors; la merla, que crida xucat-xucat.

Us volem apropar el mˇn d'aquests set ocells de la mÓ de textos redactats per escriptors i gent de lletra que han mostrat un interŔs respectuˇs (no exempt de sÓtira, a cops) vers el mˇn dels animals de ploma. Autors com Jacint Verdaguer, Josep Maria de Sagarra, Josep Carner, Pere Quart, Joan Amades, Pau Bertran i Bros, TomÓs GarcÚs, etc. ens han llegat escrits que ens conviden a girar la vista amb curiositat cap a aquestes bestioles de vol incansable, que, entre moltes altres coses, alegren la celÝstia amb els seus cants i netegen d'insectes els nostres camps.

Per˛ encara n'hi ha mÚs. Es tracta de dos personatges literaris als quals volem fer referŔncia, atesa la seva estreta relaciˇ amb el mˇn dels ocells. Es tracta de Peter Pan (el nen ocell creat per James Barrie) i Papageno (l'ocellaire encarregat d'atrapar ocells per a la Reina de la Nit a canvi de menjar i beure aparegut en el llibret de l'˛pera La flauta mÓgica, de Mozart). En definitiva, set animals de ploma i dos personatges literaris (quŔ sˇn, al seu inici, el teatre i l'˛pera on van nÚixer Peter Pan i Papageno sinˇ pura paraula?) vistos des del seu vessant cientÝfic, artÝstic i popular.

Per aix˛ els saludem amb un cordial "Veniu, ocells, amics!"

Roser Ros i Vilanova

Lloc: Biblioteca Joan Coromines
Data: 17 de maig de 2018 fins a l'1 de juny de 2018
Ho organitza: Biblioteca Joan Coromines
Preu: Gratu´t
Tipus d'acte: Exposiciˇ
 
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Anteriors SegŘentsEspai EscŔnic Ca n'HumetPerfil del contractantCentre d'Empreses Casa del MarquŔsoferta formativa CFPAMQueda't
Anteriors SegŘentsBiblioteca Joan Coromines"El Masnou Viu"El Masnou. Terra de marLa DeixalleriaOficina Local d'Habitatge
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00