Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

Elmasnouviu.cat
Continuen els actes d'homenatge a les dones

Els actes amb motiu del 8 de marš, el Dia Internacional de les Dones, han continuat aquest cap de setmana amb la projecciˇ del documental Les dones del tŔxtil, recull de testimoni orals (dissabte 10) i l'XI Trobada de la Dona Trabucaire (diumenge 11). 

Dissabte 10 de marš, va tenir lloc l'acte de reconeixement a les dones treballadores del Masnou, un emotiu projecte per donar a conŔixer el que va suposar per a les dones del Masnou la industrialitzaciˇ del territori i que ha quedat recollit en el documental Les dones del tŔxtil, recull de testimoni orals, que es va projectar aquella tarda. Segons les organitzadores (l'entitat Capitanes del Masnou), aquests actes formen part d’una primera fase, “enguany hem iniciat el camÝ amb la reivindicaciˇ de les dones del tŔxtil de manera que s'hi pugui anar ampliant amb totes les aportacions possibles de testimonis d'aquesta Ŕpoca i activitat industrial”.

Els actes van seguir el diumenge 11 de marš, amb l'XI Trobada de la Dona Trabucaire, una cita que va aplegar prop d’una vintena de colles de trabucaires d'arreu de Catalunya per reconŔixer la figura de la dona trabucaire. Durant la recepciˇ institucional de les colles, a la sala de plens de l’Ajuntament, tant l’alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, com la regidora de Cultura, Neus Tallada, van reconŔixer a la colla de trabucaires de l'associaciˇ ve´nal Cul d'Ocata del Masnou, com a entitat “que completava les associacions masnovines dedicades a la cultural popular”. El president de la Coordinadora de Trabucaires, Antoni Moliner, tambÚ va intervenir a la trobada per incidir en els beneficis del moviment associatiu. TambÚ ho va fer l'actriu Eva de Luis, amb un discurs sobre el paper de la dona trabucaire dins de la cultura popular.

La campanya, que enguany porta el lema “Igualem oportunitats”, es va encetar el mateix dia 8 a la tarda a la Casa de Cultura, plena de gom a gom, amb la inauguraciˇ de l'exposiciˇ “Les dones treballadores del tŔxtil al Masnou” i la lectura del manifest.

L'exposiciˇ “Super women - super inventores” (del 16 de marš al 6 d'abril, a la Biblioteca Joan Coromines); l'exposiciˇ “Textures”, a cÓrrec de l'artista plÓstica Laura Peirˇ (del 16 de marš al 8 d'abril, a la sala d'exposicions del Casinet); la trobada de dones al taller “Aprenem juntes a viure millor”, a cÓrrec de la psicoterapeuta Montse Garcia Mas (el 20 de marš, de 10.30 a 12.30 h, a l'Espai Casinet); el taller infantil “Descobrint inventores”, a cÓrrec de M. Alejandra Valencia (el 21 de marš, a les 17.30 h, a la Biblioteca Joan Coromines); la tert˙lia organitzada per Ďmnium Cultural “Dones escriptores d'ahir i d'avui” (el 22 de marš, a les 19.30 h, a Can Malet, 2a planta), i el taller artÝstic “La textura de les emocions”, tambÚ a cÓrrec de Peirˇ (el 23 de marš, a les 10 h, a l'Espai Casinet), configuraran els actes amb motiu d'aquesta efemŔride.

ParalĚlelament, es duran a terme diversos tallers als centres educatius del municipi en quŔ es tractarÓ el desenvolupament de la identitat, el paper dels rols de gŔnere en nens i nenes, i l'aprenentatge per jugar en igualtat.

└lbums de fotografies:


Informaciˇ publicada el 12 de marš de 2018
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00