Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

Elmasnouviu.cat
Concentraciˇ de suport a la vaga feminista del 8-M

L'Ajuntament de Masnou ha donat suport a la vaga feminista del dijous 8 de marš amb la lectura, al migdia davant del consistori, del manifest que aquest any posa Ŕmfasi en la bretxa salarial.

Com a suport a la convocat˛ria del 8 de marš, al darrer Ple del mes de febrer s'hi va aprovar la declaraciˇ institucional presentada pel Grup Municipal d'ICV-EUiA sobre el 8 de marš, Dia de les Dones, a la qual es van sumar altres grups, en concret, el PSC, ERC-AM-MES i PDeCAT-Uniˇ. A la concentraciˇ d'avui, a mÚs de l'alcalde, Jaume Oliveras, i la regidora d'Igualtat, Neus Tallada, representants polÝtics d'aquest grups municipals tambÚ hi han estat presents, a mÚs d'una nodrida representaciˇ de masnovins i masnovines. El manifest, consensuat entre les entitats municipalistes Associaciˇ Catalana de Municipis i Federaciˇ de Municipis de Catalunya, ha estat llegit per LÝdia Ramonet, una ciutadana molt activa en temes del foment de la igualtat al municipi. Entre d'altres reivindicacions, al manifest feia referŔncia a la bretxa salarial, la diferŔncia de sou entre els homes i les dones per la mateixa feina, com “una forma mÚs de violŔncia envers les dones, la violŔncia econ˛mica”. En acabar l'acte, un grup de persones manifestants ha tallat la Nacional II, a l'altura de l'Ajuntament, durant uns minuts.

Amb motiu de la vaga i les aturades convocades, l'alcalde va decretar els serveis mÝnims per a la jornada, durant la qual alguns serveis municipals podran veure afectat el seu funcionament habitual.

La vaga feminista tÚ el suport dels sindicats, per˛ amb algunes diferŔncies en la durada. CNT, CGT, la Intersindical, COS i el sindicat educatiu USTEC, entre d'altres, s'hi han adherit i han convocat la vaga durant tot el dia, mentre que els sindicats majoritaris CCOO i UGT convoquen nomÚs una aturada parcial d'un parell d'hores per torn.

Informaciˇ publicada el 8 de marš de 2018
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00