Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

Elmasnouviu.cat
El Masnou celebra el Dia Internacional de les Dones sota el lema “Igualem oportunitats”
Ban de l’alcalde respecte de l’XI Trobada de la Dona Trabucaire

Cartell dia de les dones treballadores 2018El 8 de marš Ús el Dia Internacional de les Dones i, aquest any, al Masnou se celebra sota el lema “Igualem oportunitats” amb la finalitat de demanar que dones i homes puguin participar en els diferents Ómbits de la societat sobre unes bases d'igualtat.

La campanya s’encetarÓ el mateix dia 8, a les 19 h, a la Casa de Cultura, amb la inauguraciˇ de l’exposiciˇ “Les dones treballadores del tŔxtil al Masnou” i la lectura del manifest a cÓrrec de la regidora d’Igualtat, Neus Tallada. La mostra, que es podrÓ veure fins al 25 de marš, compta amb el suport de l’associaciˇ Capitanes del Masnou, que tambÚ ha organitzat l’acte commemoratiu de reconeixement a les dones treballadores del Masnou que tindrÓ lloc el 10 de marš a les 18.30 h a l’Espai Jove de Ca n’Humet i durant el qual es presentarÓ el projecte que vol donar a conŔixer el que va suposar per a les dones del Masnou la industrialitzaciˇ del territori i que ha quedat recollit en un documental que es projectarÓ durant l’acte “Les dones del tŔxtil, recull de testimoni orals”.

El diumenge 11 de marš, el Masnou acollirÓ l’XI Trobada de la Dona Trabucaire, una cita que aplegarÓ trabucaires d’arreu de Catalunya per reconŔixer la figura de la dona trabucaire. Segons l’organitzaciˇ, la colla de trabucaires de l’associaciˇ ve´nal Cul d’Ocata, es preveu que hi participin una vintena de colles de trabucaires d’arreu de Catalunya. La jornada comenšarÓ amb la recepciˇ de les colles a les 10 h als jardins dels Pa´sos Catalans, i seguirÓ amb una concentraciˇ al davant del baixador d’Ocata, la recepciˇ de les dones trabucaires per part de les autoritats locals a la sala de plens de l’Ajuntament, una cercavila pels carrers de la vila i un dinar de germanor a Ca n’Humet, amb el nomenament de la nova pubilla 2019 i el lliurament de records de la trobada. Els dies previs a la jornada, es repartiran avisos per tal que es coneguin els consells davant les possibles molŔsties ac˙stiques derivades de la celebraciˇ d’aquesta festa, especialment pel que fa a la cercavila, i a fi que les persones amb problemes d’o´da o amb sensibilitat auditiva puguin adoptar mesures de precauciˇ. Es pot consultar el ban de l’alcalde a l'enllaš segŘent.

L’exposiciˇ “Super women - super inventors” (del 16 de marš al 6 d’abril, a la Biblioteca Joan Coromines); l’exposiciˇ “Textures”, a cÓrrec de l’artista plÓstica Laura Peirˇ (del 16 de marš al 8 d’abril, a la sala d’exposicions del Casinet); la trobada de dones al taller “Aprenem juntes a viure millor”, a cÓrrec de la psicoterapeuta Montse Garcia Mas (el 20 de marš, de 10.30 a 12.30 h, a l’Espai Casinet); el taller infantil “Descobrint inventores”, a cÓrrec de M. Alejandra Valencia (el 21 de marš, a les 17.30 h, a la Biblioteca Joan Coromines); la tert˙lia organitzada per Ďmnium Cultural “Dones escriptores d’ahir i d’avui” (el 22 de marš, a les 19.30 h, a Can Malet, 2a planta), i el taller artÝstic “La textura de les emocions”, tambÚ a cÓrrec de Peirˇ (el 23 de marš, a les 10 h, a l’Espai Casinet), configuraran els actes amb motiu d’aquesta efemŔride.

ParalĚlelament, es duran a terme diversos tallers als centres educatius del municipi en quŔ es tractarÓ el desenvolupament de la identitat, el paper dels rols de gŔnere en nens i nenes, i l’aprenentatge per jugar en igualtat.

Informaciˇ publicada el 6 de marš de 2018
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00