Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

Elmasnouviu.cat
El consistori visita les instalĚlacions del CAP d'Ocata, que allotjaran nous serveis

Visita noves instalĚlacions CAP d'OcataAhir, dia 1 de marš, a les 17.30 h, membres del consistori municipal van assistir a una visita guiada de les instalĚlacions dels nous serveis que l’└rea BÓsica de Salut d’Ocata oferirÓ: serveis de salut mental infantil, i un Centre d'Atenciˇ i Seguiment a les DrogodependŔncies (CAS). A la visita, hi van assistir la majoria dels representants dels grups municipals del consistori, el gerent del Consorci Sanitari del Maresme, Ramon Cunillera, i el director de l’Ómbit de salut mental del mateix Consorci, Josep Ca˝ete. La comitiva va ser rebuda per un grup de ve´ns i ve´nes contraris als nous serveis, que van penjar una pancarta a la fašana de l’edifici per expressar la seva disconformitat.

Durant la visita a les noves instalĚlacions, els regidors i regidores del consistori van rebre explicacions tŔcniques del nou servei. Es va informar dels horaris, els perfils dels usuaris, el treball de prevenciˇ i la innovaciˇ en el tractament de noves addicions, com les vinculades als m˛bils, entre d’altres. TambÚ es van atendre les qŘestions i els dubtes dels representants polÝtics. Els portaveus del Servei CatalÓ de la Salut (CatSalut) van destacar la importÓncia de desplegar els serveis ambulatoris de salut mental d’adults i addiccions en un mateix edifici, tant per als pacients com per als mateixos professionals, ja que molts pacients sˇn atesos per dos serveis (pacients amb patologia dual). Els professionals de l'Ómbit sanitari destaquen que l’apropament fÝsic facilita la coordinaciˇ entre serveis i millora el contÝnuum assistencial del pacient. TambÚ Ús molt important la coordinaciˇ entre els serveis d'adults i els infantojuvenils en aquells pacients que fan la majoria d’edat i han de passar d’un servei infantojuvenil al d’adults. Els nous serveis s’emmarquen dins el Pla director de salut mental i addiccions 2017-2020 del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

L’alcalde va donar per finalitzada la visita anunciant als assistents la creaciˇ d’una comissiˇ de seguiment de la posada en marxa i el funcionament dels nous serveis, tal com s’hi havien compromŔs CatSalut i l’Ajuntament en la sessiˇ informativa als ve´ns de l’ABS d’Ocata del 28 de febrer de 2018. Oliveras va explicar que “hi prendran part professionals dels serveis, i representants dels ve´ns i de la comunitat educativa de La Barqueta i l'Escola Marinada”. TambÚ hi participaran regidors de l’Equip de Govern i de l’oposiciˇ.

CatSalut va contactar a finals de l’any 2017 amb l’Ajuntament del Masnou per informar-lo d'aquests nous serveis, que van ser presentats el dia 18 de desembre de 2017 a la sala de plens a tŔcnics i representants dels consistoris ve´ns, regidors de l’oposiciˇ i entitats relacionades amb la salut mental amb vinculaciˇ al municipi. MÚs endavant, el 14 de febrer, l’Equip de Govern va fer p˙blic un comunicat referent al nou servei d’addiccions (comunicat de Govern del 14 de febrer). A partir d’aquÝ, s’ha desencadenat un debat entorn dels nous serveis i diferents contactes entre l'Administraciˇ i la ciutadania. En el marc d’aquest debat, una part dels ve´ns de la zona s’ha mostrat disconforme amb el nou servei d’addiccions, tot reclamant un servei de pediatria per a l’edifici. Per aix˛, el 28 de febrer van registrar una queixa formal a l’Ajuntament, acompanyada de 1.364 signatures.

En el marc de les polÝtiques de prevenciˇ, el dimarts 27 de febrer, l’alcalde, Jaume Oliveras; la regidora d’Ensenyament, SÝlvia Folch, i el regidor de Salut P˙blica, Albert Alfaro, van visitar l’exposiciˇ "Controles?", que serÓ a l’Espai Casinet fins al 6 de marš. Aquesta mostra itinerant de la Diputaciˇ de Barcelona incorpora la interacciˇ i les noves tecnologies per informar sobre els riscos de les drogues i com prevenir-ne el consum. L’exposiciˇ s’adreša, majoritÓriament, a adolescents i joves. En el moment de la visita, tambÚ hi havia l’alumnat de 2n d’ESO de l’Escola Sagrada FamÝlia i, al llarg de tots aquests dies, es preveu que la visitin mÚs de 200 joves del municipi.

D’altra banda, tambÚ aquesta mateixa setmana, va tenir lloc una sessiˇ de treball amb representants municipals del Masnou, Alella i TeiÓ, juntament amb la Federaciˇ de Salut mental de Catalunya, per crear una Taula de Salut Mental mancomunada, com a espai de reflexiˇ, intercanvi de recursos i treball colĚlaboratiu per proporcionar l’atenciˇ integral de la salut mental al territori.

Informaciˇ publicada el 2 de marš de 2018
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00