Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

Elmasnouviu.cat
Comunicat de l'Equip de Govern referent al nou servei d'addiccions de l'ABS d'Ocata

Arran dels rumors provocats per les informacions alarmistes i inexactes publicades pel mitjÓ digital Crˇnica global (vinculat al tambÚ digital El espa˝ol) el divendres 9 de febrer, en relaciˇ a la posada en marxa d’un nou servei d’addiccions a l’└rea BÓsica de Salut d’Ocata, el Govern municipal vol fer els segŘents aclariments:

  • La construcciˇ del CAP d’Ocata es va fer amb la previsiˇ que en un futur es completarien els serveis de salut mental d’adults que s’hi presten des del seu inici amb els serveis de salut mental infantil i amb un Centre d’Atenciˇ i Seguiment a les DrogodependŔncies (CAS).
  • Aquests CAS sˇn centres ambulatoris i p˙blics, amb recursos assistencials especialitzats en el tractament de les addiccions. Estan distribu´ts pel territori (n’hi ha 61 actualment), i s’hi presta atenciˇ i assessorament per als pacients i els seus familiars. No sˇn narcosales ni punts de venipunciˇ. Sˇn serveis controlats, adrešats a persones que s’estan deshabituant de les addiccions, i els professionals que hi treballen promouen accions encaminades a la reinserciˇ social i laboral d’aquests pacients. En el cas de l’ABS d’Ocata, la previsiˇ de CatSalut Ús que el servei es presti quinzenalment a partir del mes de marš.
  • En el marc del Pla director de salut mental i addiccions 2017-2020 del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, el Servei CatalÓ de la Salut (CatSalut) va contactar el mes de desembre amb l’Ajuntament del Masnou per informar-lo de l’obertura a l’ABS d’Ocata dels serveis de salut mental infantil i d’un CAS. Arran d’aquestes novetats, el 18 de desembre passat, personal de CatSalut va fer, a la sala de plens de l’Ajuntament del Masnou, la presentaciˇ d’aquests serveis. Hi eren convocats, a part de CatSalut, tŔcnics i representants dels consistoris ve´ns, regidors de l’oposiciˇ, aixÝ com entitats relacionades amb la salut mental amb vinculaciˇ al municipi. D’aquesta trobada i dels nous serveis de l’ABS d’Ocata se’n va fer ress˛ el butlletÝ municipal El Masnou Viu, n˙mero 99, del mes de gener de 2018.
  • Fins a l’apariciˇ d’aquestes informacions al mitjÓ digital abans esmentat, a l’Ajuntament del Masnou no li constava cap queixa per la posada en marxa d’aquests serveis.
  • L’Ajuntament del Masnou fa anys que treballa en l’Ómbit de la prevenciˇ de drogodependŔncies. El 2010 es va aprovar el primer Pla municipal i el 2015, el segon, per unanimitat del consistori. Entre els seus objectius hi consten promoure formes de consum menys perilloses i/o menys problemÓtiques de substÓncies addictives en les persones que no volen o no poden abandonar-ne el consum, i facilitar la integraciˇ social de les persones dependents als recursos p˙blics d’atenciˇ a les drogodependŔncies. ╔s voluntat d’aquest Equip de Govern continuar treballant en aquesta lÝnia.
Informaciˇ publicada el 14 de febrer de 2018
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00