Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

Elmasnouviu.cat
El Masnou aprova, inicialment, una rebaixa de l'IBI en el Ple extraordinari de gener

Amb els vots a favor de Ciutadans (3 vots), PDeCAT-Uniķ (5 vots) i PSC (2 vots), i en contra de l’Equip de Govern (ERC-AM-MES, 6 vots), ICV-EUiA-E (1 vot, en absčncia d’una regidora) i la CUP-PA, (1 vot, en absčncia d’una regidora), el Ple extraordinari de gener va aprovar, inicialment, una rebaixa del tipus de gravamen de l'impost de béns i immobles (IBI) del 0,75%. El Grup Municipal del PP no va tenir representaciķ al Ple, en absčncia del seu regidor.

L’aprovaciķ inicial de la modificaciķ de l'Ordenanįa fiscal reguladora de l'impost sobre béns immobles (IBI) per a l'exercici de 2018 es va donar després d’un debat en quč el Ple va rebutjar la proposta de l’Equip de Govern (que proposava una rebaixa del tipus del 0,786%) i les esmenes del Grup Municipal d’ICV-EUiA-E (en quč s’instava a una rebaixa del 0,77%), i, per contra, va aprovar la proposta que incorporava les esmenes del Grup Municipal de Ciutadans, en quč es demanava una rebaixa del 0,75%. 

Pel que fa a la proposta de l’Equip de Govern, l’alcalde, Jaume Oliveras, va explicar que, al seu dia, l'aleshores regidor d’Hisenda i ara regidor a l’oposiciķ, Jordi Matas, va tramitar l’aplicaciķ del coeficient d’actualitzaciķ dels valors cadastrals que estableix la Llei de pressupostos generals de l’Estat per a l’any 2018, amb un increment d’un 3%. “Per tal de compensar el coeficient aprovat (l’1,03), l’Equip de Govern va proposar reduir el tipus de gravamen general del 0,81% al 0,786%”, segons va explicar el batlle. El termini per aprovar i publicar el tipus de gravamen de l’IBI és fins a l'1 de marį, motiu pel qual va venir derivada la urgčncia.

Aquesta proposta inicial de l’Equip de Govern va comptar amb esmenes del Grup Municipal d’ICV-EUiA-E i de Ciutadans, que van defensar la rebaixa del tipus del 0,77% i el 0,75%, respectivament. En segona votaciķ, la d’ICV-EUiA-E no va ser aprovada, en comptar amb els vots a favor d’aquest grup (1 vot) i de l’Equip de Govern ERC-AM-MES (6 vots); en contra de PDeCAT-Uniķ (5 vots), Ciutadans (3 vots) i PSC (2 vots), i amb l’abstenciķ de la CUP-PA (1 vot). També en segona votaciķ, va prosperar la proposta de Ciutadans, i es va donar per aprovada, inicialment, la rebaixa del tipus del 0,75% sobre l'impost de béns i immobles (IBI).

Quant a l’aprovaciķ resultant, el portaveu del Grup Municipal de la proposta, Frans Avilés, va explicar que creien que “el superāvit era suficient per no posar en risc l’equilibri econōmic del Pressupost”. Per contra, tant el portaveu d’ICV-EUiA-E, Māxim Fābregas, com l’alcalde, Jaume Oliveras, van coincidir a fer-ne una valoraciķ negativa. Fābregas va dir que “tot i que compartim la filosofia, si s'aplica el que proposen, provocaria una disminuciķ d’ingressos massa elevada i cal ser respectuosos  amb els ingressos de l’Ajuntament”. L’alcalde va dir que “aquesta rebaixa trenca l’equilibri econōmic i financer de l’Ajuntament, i entenc que derivarā en un informe negatiu d’Intervenciķ”. 

En espera dels esdeveniments que es donin dins del termini per presentar-hi alˇlegacions, la sessiķ plenāria va cloure amb una reflexiķ del batlle, que va recončixer que lamentava “la poca coherčncia del Grup Municipal Demōcrata, que al Ple d’octubre es va manifestar en contra de la proposta de Ciutadans” que avui havien aprovat.

Abans d’aquesta sessiķ plenāria, en va tenir lloc una altra d’extraordināria i urgent en quč Mercč Aznar va prendre possessiķ del cārrec com a regidora del Grup Municipal Demōcrata (PDeCAT-Uniķ) després que Noemí Condeminas renunciés al seu cārrec a final de l’any passat.

Informaciķ publicada el 9 de gener de 2018
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00