Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

Elmasnouviu.cat
El Masnou aprova, inicialment, una rebaixa de l'IBI en el Ple extraordinari de gener

Amb els vots a favor de Ciutadans (3 vots), PDeCAT-Uniˇ (5 vots) i PSC (2 vots), i en contra de l’Equip de Govern (ERC-AM-MES, 6 vots), ICV-EUiA-E (1 vot, en absŔncia d’una regidora) i la CUP-PA, (1 vot, en absŔncia d’una regidora), el Ple extraordinari de gener va aprovar, inicialment, una rebaixa del tipus de gravamen de l'impost de bÚns i immobles (IBI) del 0,75%. El Grup Municipal del PP no va tenir representaciˇ al Ple, en absŔncia del seu regidor.

L’aprovaciˇ inicial de la modificaciˇ de l'Ordenanša fiscal reguladora de l'impost sobre bÚns immobles (IBI) per a l'exercici de 2018 es va donar desprÚs d’un debat en quŔ el Ple va rebutjar la proposta de l’Equip de Govern (que proposava una rebaixa del tipus del 0,786%) i les esmenes del Grup Municipal d’ICV-EUiA-E (en quŔ s’instava a una rebaixa del 0,77%), i, per contra, va aprovar la proposta que incorporava les esmenes del Grup Municipal de Ciutadans, en quŔ es demanava una rebaixa del 0,75%. 

Pel que fa a la proposta de l’Equip de Govern, l’alcalde, Jaume Oliveras, va explicar que, al seu dia, l'aleshores regidor d’Hisenda i ara regidor a l’oposiciˇ, Jordi Matas, va tramitar l’aplicaciˇ del coeficient d’actualitzaciˇ dels valors cadastrals que estableix la Llei de pressupostos generals de l’Estat per a l’any 2018, amb un increment d’un 3%. “Per tal de compensar el coeficient aprovat (l’1,03), l’Equip de Govern va proposar reduir el tipus de gravamen general del 0,81% al 0,786%”, segons va explicar el batlle. El termini per aprovar i publicar el tipus de gravamen de l’IBI Ús fins a l'1 de marš, motiu pel qual va venir derivada la urgŔncia.

Aquesta proposta inicial de l’Equip de Govern va comptar amb esmenes del Grup Municipal d’ICV-EUiA-E i de Ciutadans, que van defensar la rebaixa del tipus del 0,77% i el 0,75%, respectivament. En segona votaciˇ, la d’ICV-EUiA-E no va ser aprovada, en comptar amb els vots a favor d’aquest grup (1 vot) i de l’Equip de Govern ERC-AM-MES (6 vots); en contra de PDeCAT-Uniˇ (5 vots), Ciutadans (3 vots) i PSC (2 vots), i amb l’abstenciˇ de la CUP-PA (1 vot). TambÚ en segona votaciˇ, va prosperar la proposta de Ciutadans, i es va donar per aprovada, inicialment, la rebaixa del tipus del 0,75% sobre l'impost de bÚns i immobles (IBI).

Quant a l’aprovaciˇ resultant, el portaveu del Grup Municipal de la proposta, Frans AvilÚs, va explicar que creien que “el superÓvit era suficient per no posar en risc l’equilibri econ˛mic del Pressupost”. Per contra, tant el portaveu d’ICV-EUiA-E, MÓxim FÓbregas, com l’alcalde, Jaume Oliveras, van coincidir a fer-ne una valoraciˇ negativa. FÓbregas va dir que “tot i que compartim la filosofia, si s'aplica el que proposen, provocaria una disminuciˇ d’ingressos massa elevada i cal ser respectuosos  amb els ingressos de l’Ajuntament”. L’alcalde va dir que “aquesta rebaixa trenca l’equilibri econ˛mic i financer de l’Ajuntament, i entenc que derivarÓ en un informe negatiu d’Intervenciˇ”. 

En espera dels esdeveniments que es donin dins del termini per presentar-hi alĚlegacions, la sessiˇ plenÓria va cloure amb una reflexiˇ del batlle, que va reconŔixer que lamentava “la poca coherŔncia del Grup Municipal Dem˛crata, que al Ple d’octubre es va manifestar en contra de la proposta de Ciutadans” que avui havien aprovat.

Abans d’aquesta sessiˇ plenÓria, en va tenir lloc una altra d’extraordinÓria i urgent en quŔ MercŔ Aznar va prendre possessiˇ del cÓrrec com a regidora del Grup Municipal Dem˛crata (PDeCAT-Uniˇ) desprÚs que NoemÝ Condeminas renunciÚs al seu cÓrrec a final de l’any passat.

Informaciˇ publicada el 9 de gener de 2018
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00