Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

Elmasnouviu.cat
Una nit per recončixer la tasca esportiva del municipi

L’1 de desembre a la nit, el Masnou va recončixer la tasca dels seus esportistes i també de tots aquells que fan possible, dia rere dia, que l’esport cada vegada tingui un paper més important en la vida dels masnovins i masnovines. L’ediciķ d’enguany va comenįar amb un minut de silenci en record a Jaume Pons, exentrenador del Club de Patinatge del Masnou, mort sobtadament pocs dies abans.

Abans de comenįar l’entrega dels guardons, els parlaments de l’alcalde i del recentment nomenat regidor d’Esports, Quim Fābregas, van servir per fer un repās de les diverses iniciatives o activitats esportives d’aquest any endegades amb l’objectiu de fomentar la participaciķ de bona part de la ciutadania, així com per parlar de les novetats i els nous reptes de cara al curs vinent: l’inici de les millores dels accessos al CD Masnou, i el conveni amb la fundaciķ Ricky Rubio, que permetrā canviar el parquet de la pista actual del Complex Esportiu i l’activaciķ del procés de contractaciķ de l’obra del nou pavellķ. Sobre aquest darrer punt, Fābregas va dir que, “si tot va d’acord amb el calendari previst, s’iniciaran les obres al mes de juny i tindran una durada d’entre nou i dotze mesos”.

“Les infraestructures sķn necessāries i importants per a la prāctica de l’esport”, va dir el regidor d’Esports, “perō, per tenir un teixit esportiu viu com el que té el Masnou, el que realment és important és disposar de moltes entitats esportives que, amb la feina impagable dels seus presidents, juntes directives i entrenadors, contribueixin dia a dia a la formaciķ de milers de joves al nostre poble”. Fābregas també va parlar de la formaciķ, no només en l’āmbit esportiu, sinķ també en valors que acompanyarā els joves al llarg de la vida: “La solidaritat envers els més febles, el respecte per l’adversari, l’esperit de superaciķ, la igualtat entre homes i dones, i la promociķ d’hābits saludables sķn valors que han d’anar estretament lligats a la prāctica esportiva, perquč, així, a part de formar bons esportistes, estem formant millors persones.”

En el seu parlament, l’alcalde, Jaume Oliveras, va parlar de la consolidaciķ d’aquesta cinquena ediciķ de la Nit de l’Esport com “un punt de trobada anual amb tota la xarxa esportiva del municipi”, perō també va anunciar que “esperem poder-la anar millorant i innovant perquč permeti desenvolupar amb més forįa les activitats esportives del Masnou”. Oliveras també va parlar d’altres espais urbans “que hem de repensar des de l’ōptica de l’esport i la salut”, com per exemple, el parc de Vallmora, “un gran espai que és al costat de les instalˇlacions esportives del Masnou”.

Tant el regidor d’Esports com l’alcalde van coincidir a recončixer la feina feta durant més de sis anys pel fins fa poc regidor d’aquest āmbit, Jordi Matas.

David Casany, com a representant del jurat, va parlar de la dificultat per escollir els guanyadors: “Realment, el currículum de tots els esportistes que avui sķn aquí és molt bo.” Casany també va tenir paraules encoratjadores per a tots ells a través de les cites de dos esportistes d’elit. D’una banda, va utilitzar una frase de Pep Guardiola per explicar que, alhora que es formen com a esportistes, també es formen com a persones: “El que sķc com a persona ho he aprčs amb l'esport; és l'eina més educativa que he tingut. Allā he hagut d'acceptar la derrota, que un altre era millor que jo, he aprčs a aixecar-me després de no haver fet bé les coses, a esforįar-me per fer-les millor...” D’altra banda, una cita breu i contundent de Kilian Jornet —“L’home viu de les emocions, no del currículum”— va servir per recordar a tots els presents que el més important no sķn els čxits que s’aconsegueixin, sinķ com es viuen aquests čxits.

Després dels parlaments, es va fer el lliurament de premis. Enguany, el jurat ha estat format per Andrea Giménez, Beto Fernández, David Casany i Miguel Ángel Lira. La gala va ser amenitzada per diverses actuacions del Club Escola Gimnāstica Rítmica del Masnou.

Guanyadors i finalistes de la Nit de l'Esport 2017


Esportista (masculí i femení) federat més petit de 16 anys
Finalista: Elena Martínez Prieto. Club de Ball Esportiu Pas Bāsic
Finalista: Martina Alcaraz Ruíz. Club Escola de Judo i Gimnāstica Rítmica del Masnou
Primer premi: Āngels Rodríguez Pérez. Club Judo Rei

Esportista (masculí i femení) no federat més petit de 16 anys
Finalista: Mariona Aragonés Blanch. Club Escola de Judo i Gimnāstica Rítmica del Masnou
Finalista: Lia Ortega Ballķ. Club Escola de Judo i Gimnāstica Rítmica del Masnou
Primer Premi: Judith Ger Roca. Club Escola de Judo i Gimnāstica Rítmica del Masnou

Esportista (masculí i femení)  federat més gran de 16 anys
Finalista: Paula Roset Martín. Club Judo Rei
Finalista: Sofia Carballeira Pérez. Club Escola de Judo i Gimnāstica Rítmica del Masnou
Primer premi: Mireia Lapuerta Comas. Club Judo Rei

Esportista competint en una entitat fora del Masnou
Finalista: Bernat Calvo Jofra. Club Gimnāstic Matarķ
Finalista: Javier Cárcamo Arana. Centre Nataciķ Matarķ
Primer premi: Marta Colom Hernández. Centre Nataciķ Matarķ

Trajectōria d'un equip en competiciķ federada
Finalista: El Masnou sub21. Club d’escacs El Masnou
Finalista: Cadet masculí. El Masnou Basquetbol
Primer premi: Cadet “A”. Club Deportiu Masnou

Trajectōria d'un equip en competiciķ no federada
Finalista: Conjunt aleví “B” de gimnāstica rítmica. Club de Judo i Gimnāstica Rítmica del Masnou
Primer premi: Conjunt infantil “B” de gimnāstica rítmica. Club de Judo i Gimnāstica Rítmica del Masnou

Entitat amb millor tasca de promociķ
Finalista: Promociķ del futbol adaptat i la tasca amb el treball de valors dins l’esport. Club Atlčtic Masnou
Finalista: Promociķ de l’esport de la vela al nostre municipi al llarg del seus 50 anys. Club Nāutic el Masnou
Primer premi: Promociķ de l’esport mitjanįant el Projecte Hamza, utilitzant l’esport com a mitjā d’integraciķ de nens i nenes. El Masnou Basquetbol

Entitat amb la millor organitzaciķ d'esdeveniments esportius
Finalista: 22a ediciķ del 3x3 Bāsquet al Carrer. El Masnou Basquetbol
Finalista: torneig Gran Slam de Pādel. Club de Tennis el Masnou
Primer premi: 30a ediciķ de la Setmana de la Vela. Club Nāutic Masnou

Reconeixement a la trajectōria individual en el desenvolupament de la tasca esportiva
Guardonat: Ricard Serrano Valenzuela. Club Ocata vent
Guardonat: Josep Pla Garcia. Assoc. Esportiva Interdināmic/Club Atlčtic Masnou
Guardonada: Maria Glōria Aragķ. Club Nāutic Masnou

Informaciķ publicada el 2 de desembre de 2017
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00