Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

Elmasnouviu.cat
Millora de la seguretat a la cruīlla de l'avinguda de Cusí i Furtunet amb el carrer de Califōrnia

El nou semāfor a la cruīlla de la carretera BV-5026 (avinguda de Cusí i Furtunet) amb el carrer de Califōrnia del Masnou ja estā en marxa (en període de proves) i és la darrera actuaciķ emmarcada dins les diverses intervencions de millora de la seguretat viāria en aquest punt, per on passen diāriament gairebé cinc mil vehicles. El divendres 1 de desembre, l'alcalde, Jaume Oliveras, i el regidor de Mobilitat, Quim Fābregas, van visitar aquesta actuaciķ, que ha estat cofinanįada per l'Ajuntament i la Diputaciķ i té un cost de 49.358 euros (4.409 euros dels quals, finanįats per l'Ajuntament del Masnou).

El grup semafōric instalˇlat regula el trānsit de vehicles i vianants segons la demanda, de manera que, en funciķ dels vehicles que vinguin pel carrer de Califōrnia, pot donar més temps a la fase verda, i igual succeeix en el cas del que hi ha a l'avinguda de Cusí i Fortunet. Els vianants també poden prémer els polsadors que hi ha en els semāfors per demanar el verd.

A més de la semaforitzaciķ de tota la cruīlla, també s'hi ha implementat un nou pas de vianants, s'ha augmentat l'espai per a vianants amb la construcciķ d'unes orelles al carrer de Califōrnia i s'han apropat el pas de vianants i el semāfor existent en aquest punt. També s'han rebaixat les voreres per fer-les accessible per a persones amb problemes de mobilitat i s'han colˇlocat panots que permeten a les persones invidents saber on sķn els passos de vianants. Amb aquestes intervencions, també s'incrementa la seguretat viāria del camí escolar que es troba segregat amb pilones al carrer de Califōrnia, utilitzat especialment per alumnes dels centres educatius propers: l'escola Bergantí i l'institut Maremar.

Per finalitzar la millora de la seguretat per als vianants que volen creuar l'antiga carretera de Teiā, només manca la construcciķ d'un nou pas de vianants adaptat a l'encreuament de l'avinguda de Cusí i Furtunet amb el carrer de Fra Juníper Serra. Les obres d'aquesta actuaciķ les executarā la Diputaciķ de Barcelona i estā previst que s'iniciīn a principis del mes de gener.

Informaciķ publicada l'1 de desembre de 2017
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00