Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

Elmasnouviu.cat
Millora de la seguretat a la cru´lla de l'avinguda de CusÝ i Furtunet amb el carrer de Calif˛rnia

El nou semÓfor a la cru´lla de la carretera BV-5026 (avinguda de CusÝ i Furtunet) amb el carrer de Calif˛rnia del Masnou ja estÓ en marxa (en perÝode de proves) i Ús la darrera actuaciˇ emmarcada dins les diverses intervencions de millora de la seguretat viÓria en aquest punt, per on passen diÓriament gairebÚ cinc mil vehicles. El divendres 1 de desembre, l'alcalde, Jaume Oliveras, i el regidor de Mobilitat, Quim FÓbregas, van visitar aquesta actuaciˇ, que ha estat cofinanšada per l'Ajuntament i la Diputaciˇ i tÚ un cost de 49.358 euros (4.409 euros dels quals, finanšats per l'Ajuntament del Masnou).

El grup semaf˛ric instalĚlat regula el trÓnsit de vehicles i vianants segons la demanda, de manera que, en funciˇ dels vehicles que vinguin pel carrer de Calif˛rnia, pot donar mÚs temps a la fase verda, i igual succeeix en el cas del que hi ha a l'avinguda de CusÝ i Fortunet. Els vianants tambÚ poden prÚmer els polsadors que hi ha en els semÓfors per demanar el verd.

A mÚs de la semaforitzaciˇ de tota la cru´lla, tambÚ s'hi ha implementat un nou pas de vianants, s'ha augmentat l'espai per a vianants amb la construcciˇ d'unes orelles al carrer de Calif˛rnia i s'han apropat el pas de vianants i el semÓfor existent en aquest punt. TambÚ s'han rebaixat les voreres per fer-les accessible per a persones amb problemes de mobilitat i s'han colĚlocat panots que permeten a les persones invidents saber on sˇn els passos de vianants. Amb aquestes intervencions, tambÚ s'incrementa la seguretat viÓria del camÝ escolar que es troba segregat amb pilones al carrer de Calif˛rnia, utilitzat especialment per alumnes dels centres educatius propers: l'escola BergantÝ i l'institut Maremar.

Per finalitzar la millora de la seguretat per als vianants que volen creuar l'antiga carretera de TeiÓ, nomÚs manca la construcciˇ d'un nou pas de vianants adaptat a l'encreuament de l'avinguda de CusÝ i Furtunet amb el carrer de Fra JunÝper Serra. Les obres d'aquesta actuaciˇ les executarÓ la Diputaciˇ de Barcelona i estÓ previst que s'inici´n a principis del mes de gener.

Informaciˇ publicada l'1 de desembre de 2017
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00