Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

Elmasnouviu.cat
Les Jornades d'Ocupaciˇ es focalitzen en l'autoocupaciˇ

Jornades d'ocupaciˇ 2017El dimecres 29 a la tarda, a la sala polivalent de l'Edifici Centre, es van inaugurar les terceres Jornades d'Ocupaciˇ del Masnou, Alella i TeiÓ, destinades a persones d’aquestes tres poblacions amb l'objectiu de donar-los a conŔixer la situaciˇ del mercat de treball, facilitar-los eines que els ajudin en la recerca de feina i orientar el seu futur professional d'acord amb les noves exigŔncies del mercat. La presentaciˇ institucional va comptar amb la presŔncia dels alcaldes del Masnou, Jaume Oliveras; d'Alella, Andreu Francisco; i de TeiÓ, Andreu Bosch, i de la regidora de Promociˇ Econ˛mica de l'Ajuntament del Masnou, SÝlvia Folch.

Folch va donar la benvinguda als assistents i va parlar del difÝcil context del mˇn laboral actual, "que requereix molts coneixements i que, per tant, cada any requereix que des de l’Ajuntament procurem incorporar noves solucions”. Tot seguit va afegir: “En aquesta ocasiˇ, obrim una nova porta per trobar feina: l’autoocupaciˇ. TambÚ es parlarÓ sobre les franquÝcies, perquŔ pugueu treure idees i buscar noves sortides laborals.” La regidora va cedir la paraula als alcaldes, que van estar d’acord en el fet que, tot i tenir xifres d’atur baixes en tots tres municipis, calia seguir treballant per millorar i arribar a tots els grups d’edat que es troben a l’atur.
Primer, va prendre la paraula l’alcalde de TeiÓ, Andreu Bosch, que va afirmar que, des dels ajuntaments, “no es pot defallir i cal d’ajudar la gent de totes les edats que es troben en situaciˇ d’atur dotant els nostres municipis d’oportunitats, per exemple, amb convenis amb el mˇn empresarial de la localitat, acollint-nos a plans d’ocupaciˇ local, etc. Cal, sobretot, copsar les necessitats ocupacionals”. El batlle va posar d’exemple una iniciativa del municipi de TeiÓ duta a terme al mercat municipal per aconseguir omplir unes parades buides amb joves emprenedors que volguessin ocupar-les.

A continuaciˇ, va intervenir l'alcalde d'Alella, Andreu Francisco, que va incidir en la formaciˇ: “Cal que sigui contÝnua i Ús imprescindible que els joves es mentalitzin que han d’estudiar tota la vida per estar al dia de les eines ˙tils per trobar feina, com les noves tecnologies.” TambÚ va remarcar la importÓncia de l’autoocupaciˇ: “Benvinguts al fantÓstic mˇn del aut˛noms”, va dir amb certa ironia, i va explicar la seva pr˛pia experiŔncia abans de ser alcalde.

P˙blic de les Jornades d'ocupaciˇ 2017Finalment, l'alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, va fer Ŕmfasi en la necessitat d’anar mÚs enllÓ des de les institucions: “Cal ajudar a trobar feina, per˛, alhora, cal lluitar contra la precarietat laboral. ╔s important que la feina i el sou et permetin viure amb dignitat.”  Alhora, va apostar per treballar en un pla d’inserciˇ laboral per a la gent jove i buscar els recursos necessaris per implementar-lo: “Cal fer mÚs esforšos des dels recursos humans de les administracions locals per poder treballar tots i treballar mÚs.” Alhora, en resposta a una pregunta del p˙blic assistent que demanava polÝtiques per a les persones no tan joves, va compartir una reflexiˇ a l’entorn del Centre de Formaciˇ d’Adults i la formaciˇ professional al Masnou, que “sˇn dues branques molt potents que cal que sumin esforšos”.

Folch va ser l'encarregada de cloure la presentaciˇ institucional i donar pas a les xerrades previstes a continuaciˇ, “tot i que l’ocupaciˇ en una empresa ja existent Ús la primera via d’entrada al mˇn laboral, cal donar mÚs importÓncia a l’autocupaciˇ; aquests dies us dotarem de recursos i capacitat perquŔ pugueu prendre la decisiˇ”. TambÚ va recordar que el Centre de Negocis de la Casa del MarquŔs acompanya els emprenedors en aquest viatge i que l’Ajuntament ofereix subvencions per a empreses de nova creaciˇ. A mÚs, va recordar al p˙blic majoritÓriament jove que tambÚ tenien la possibilitat d’aconseguir el Premi d’Emprenedoria Jove. La regidora tambÚ va animar-los a treure profit de les Jornades, que s'estendran fins a l’1 de desembre, i que inclouen xerrades com la que va tenir lloc ahir mateix “Oportunitats i inconvenients: el mˇn de les franquÝcies”, a cÓrrec de Jordi Bacaria, de l’empresa J3B3 Econ˛mics, o conferencies i debats com “Descobreix els reptes del mercat laboral”, a cÓrrec de David DomÝnguez Ar˙s, de La Bona Educaciˇ. TambÚ es celebrarÓ una taula rodona titulada “L’autoocupaciˇ com a alternativa”, i el taller “Recursos per emprendre”, entre d’altres. Podeu veure’n el programa sencer aquÝ.

Informaciˇ publicada el 29 de novembre de 2017
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00