Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

Elmasnouviu.cat
L'Equip de Govern del Masnou presenta la reestructuraciˇ del cartipÓs municipal

AudiŔncia p˙blica del dia 27 de novembre de 2017El dilluns 27 de novembre a la tarda, l’Equip de Govern del Masnou va convocar una audiŔncia p˙blica per explicar la nova reestructuraciˇ del cartipÓs municipal desprÚs que, el 14 de novembre passat, quatre dels cinc integrants del Grup Municipal Dem˛crata (PDeCAT-Uniˇ) prenguessin la decisiˇ de sortir del Govern i presentessin la seva ren˙ncia. La cinquena membre del Grup Municipal Dem˛crata, fins llavors tambÚ la primera tinenta d’alcalde, va posar el cÓrrec a disposiciˇ del batlle. A la sessiˇ, hi van assistir, entre el p˙blic, tres dels cinc ex-membres del Govern.

El motiu pel qual s’havia produ´t aquest desacord entre partits a l’Equip de Govern va ser el primer que va explicar l’alcalde, Jaume Oliveras, durant la seva intervenciˇ. Com ja havia explicat al Ple ordinari que va tenir lloc el 16 de novembre, en quŔ es portava a aprovaciˇ el Pressupost municipal vinculat a una qŘestiˇ de confianša que no va superar, “l’˙nica manera de desbloquejar la situaciˇ era fer el que han fet altres ajuntaments, com el de Barcelona. A mÚs, l’objectiu era aprovar el Pressupost municipal 2018 juntament amb les ordenances fiscals 2018, ja que el debat conjunt permet analitzar com administrar la despesa en global”. Ara, l’oposiciˇ tÚ fins al 18 de desembre per presentar una mociˇ de censura amb un candidat i un programa. Si no ho aconsegueix, el Pressupost quedarÓ automÓticament aprovat.

Tot seguit, el batlle va parlar de la reestructuraciˇ del cartipÓs municipal i va destacar que les tinences d’alcaldia es redueixen de quatre a dues. Pel que fa a les regidories que van quedar lliures, han quedat distribu´des entre els cinc regidors d’ERC-AM-MES i el mateix alcalde (vegeu el detall de les modificacions aquÝ).

El proper punt de la trobada va servir al batlle per fer una valoraciˇ exhaustiva del Pla d’actuaciˇ municipal del mandat, repassant cadascuna de les actuacions dutes a terme fins ara, aixÝ com tambÚ els projectes futurs, que inclouen tant objectius generals de carÓcter estratŔgic com actuacions concretes agrupades en els eixos segŘents: acciˇ social, desenvolupament econ˛mic, foment de la cultura, l’educaciˇ i la qualitat de vida, millora de l’espai p˙blic, participaciˇ i ciutadania, i modernitzaciˇ de l’Ajuntament. Entre d’altres, Oliveras va destacar les polÝtiques d’habitatge, que passen per rellanšar l’Oficina Local d’Habitatge i tornar a elaborar el Pla local d’habitatge. TambÚ va parlar de la previsiˇ de construcciˇ d’un total de 108 habitatges de protecciˇ oficial (62 a l’Illa Centre i 46 a l’antiga caserna de la GuÓrdia Civil).

Segons Oliveras, un altre dels elements importants que afronta l’Equip de Govern durant aquest mandat Ús la mobilitat al municipi. Va esmentar el canvi de gestiˇ de l’autob˙s urbÓ, que ha permŔs implementar noves mesures en el transport p˙blic, i l’aposta per les zones de vianants per eliminar els vehicles del centre urbÓ, que ja es pot veure en obres com la del carrer de Dr. Agell o, ben aviat, al carrer de Roger de Flor. TambÚ, va parlar de la creaciˇ de noves places d’aparcament a l’Illa Centre.

Sobre el turisme, l’alcalde va dir que calia treballar per continuar implementant noves iniciatives turÝstiques, aixÝ com nous productes locals per fomentar-lo, i va esmentar la recent aprovaciˇ del Pla de desenvolupament turÝstic del Masnou. Quan va tractar els temes relacionats amb l’espai p˙blic, va destacar les inversions relacionades amb la millora del subministrament d’aigua al municipi i el nou Pla director d’abastament d’aigua potable.

Pel que fa a qŘestions d’urbanisme, va tractar sobre la implementaciˇ de noves actuacions al parc de Vallmora, aixÝ com de la necessÓria mirada global al parc. Com a temes pendents va parlar de la remodelaciˇ de la fašana marÝtima i les deficiŔncies del contracte de neteja de la via p˙blica i de la recollida selectiva de residus, i va anunciar que s’estÓ treballant per millorar el nou contracte.

En finalitzar el repÓs de les tasques realitzades durant el mandat i dels projectes futurs, l’alcalde va dir que era “conscient de l’escenari i de la situaciˇ en quŔ es trobava el nou Equip de Govern” i hi va afegir “que potser en aquest mandat no es podria aprovar tot el que hi havia previst”, sobretot pel que fa a temes relacionats amb modificacions de planejament.

DesprÚs de l’exposiciˇ de l’alcalde, en el torn del p˙blic, el portaveu del Grup Dem˛crata (PDeCAT- Uniˇ), Eduard Garcia, va prendre la paraula per explicar, “sense voler entrar en polŔmica”, la visiˇ de la situaciˇ viscuda des del seu partit, una perspectiva diferent de l’exposada per l’alcalde. En aquest sentit, el regidor va donar la mateixa explicaciˇ que ja havia exposat al Ple de novembre i va explicar que, quan eren al Govern, havien manifestat la voluntat i la necessitat que la plantilla i el Pressupost es debatessin al mateix Ple i que aquesta peticiˇ no es va incloure a l’ordre del dia del Ple d’octubre. “Estem orgullosos de la feina feta i en bona mesura desgranada per l’alcalde en la seva intervenciˇ", va dir. I hi va afegir: “Estem disposats a estendre la mÓ des de l’oposiciˇ per seguir avanšant en la millora del municipi”. En resposta al portaveu del Grup Dem˛crata, l’alcalde va voler aclarir que la negociaciˇ de la plantilla era una feina de Recursos Humans i els sindicats i que, per tant, “els polÝtics, com mÚs al marge en quedem, millor”.

Finalment, el batlle va tancar l’acte demanant “el suport, l’ajut i la crÝtica” per tirar endavant els projectes previstos per al municipi. “Buscarem acords de governabilitat amb les formacions masnovines d’ICV-EUiA, el Grup Dem˛crata (PDeCAT-Uniˇ) i la CUP-PA, i ens comprometem a treballar. Estic satisfet del compromÝs dels regidors de Govern. Oferim esforš, diÓleg i responsabilitat”.

Informaciˇ publicada el 28 de novembre de 2017
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00