Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

Elmasnouviu.cat
El PDeCAT-Uniˇ renuncia al pacte de govern i ERC-AM-MES reestructura el cartipÓs per governar en minoria fins a la fi del mandat

El dimarts 14 de novembre, quatre dels cinc integrants del Grup Municipal Dem˛crata (PDeCAT – Uniˇ) van presentar la seva ren˙ncia a l'alcalde, Jaume Oliveras, deixant aixÝ sense efecte el pacte amb el Grup Municipal d'ERC-AM-MES per al mandat 2015-2019. Aquest fet es dona desprÚs que al passat ple extraordinari del 26 d'octubre es retirÚs de l'ordre del dia el punt referent a l'aprovaciˇ del Pressupost municipal per al 2018 i, alhora, s'avanša a l'ordre del dia prevista per al proper Ple ordinari del 16 de novembre, on el Pressupost municipal es porta a aprovaciˇ vinculat a una qŘestiˇ de confianša.

El mateix dimarts, l'alcalde va signar els decrets que anuncien la nova reestructuraciˇ del cartipÓs municipal amb les corresponents delegacions de tasques de cada regidor o regidora del partit d'ERC-AM-MES, que governarÓ en minoria fins a la fi del mandat.

OrgÓnicament, el cartipÓs es continua dividint en l'Alcaldia i en tres grans Órees: └rea de Serveis Generals, └rea de Comunitat i Persones i └rea de Territori, amb les regidories corresponents en quŔ s'estructura l'activitat municipal. A continuaciˇ, s'exposen els principals canvis desprÚs dels decrets que anuncien la nova distribuciˇ:

• Hisenda passa a ser assumida pel mateix alcalde, Jaume Oliveras.

• La primera tinenta d'alcalde passar a ser SÝlvia Folch, que deixa la Regidoria d'Acciˇ CÝvica i assumeix la d'Ensenyament. MantÚ la coordinaciˇ de l'└rea de Serveis Generals i les regidories de Promociˇ Econ˛mica, Serveis Generals i Seguretat Ciutadana.

• La segona tinenša d'alcaldia l'assumeix Ricard Plana, coordinador de l'└rea de Territori, que absorbeix les competŔncies de Projectes i Obres, i passa a anomenar-se tot Urbanisme i Obres.

• La regidora Neus Tallada assumeix les regidories d'Acciˇ CÝvica, InfÓncia i Igualtat. MantÚ les de Turisme, Cultura i Joventut.

• El regidor Joaquim FÓbregas assumeix les regidories de Medi Ambient i Esports, a mÚs de mantenir les regidories de Mobilitat i Via P˙blica, i Manteniment, Serveis Municipals i Paisatge.

• El regidor Albert Alfaro, assumeix la coordinaciˇ de Comunitat i Persones i les regidories d'Acciˇ Social, Gent Gran i Habitatge, mantenint la Regidoria de Salut P˙blica i Consum.

L'alcalde ha expressat que “lamenta la marxa dels quatre regidors del PDeCAT-Uniˇ”, un fet que l'obliga a fer una reestructuraciˇ del cartipÓs municipal, "ja que des de l'inici del mandat fins al dia d'avui sempre s'ha actuat amb el mÓxim consens possible dins del Govern municipal”. AixÝ mateix, Oliveras ha manifestat, “el compromÝs del Govern municipal per tirar endavant els objectius marcats en aquest mandat, aixÝ com per arribar als mÓxims acords i consensos possibles amb la resta de grups municipals”.

Vegeu-ne els decrets:

Informaciˇ publicada el 14 de novembre de 2017
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00