Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

Elmasnouviu.cat
El PDeCAT-Uniķ renuncia al pacte de govern i ERC-AM-MES reestructura el cartipās per governar en minoria fins a la fi del mandat

El dimarts 14 de novembre, quatre dels cinc integrants del Grup Municipal Demōcrata (PDeCAT – Uniķ) van presentar la seva renúncia a l'alcalde, Jaume Oliveras, deixant així sense efecte el pacte amb el Grup Municipal d'ERC-AM-MES per al mandat 2015-2019. Aquest fet es dona després que al passat ple extraordinari del 26 d'octubre es retirés de l'ordre del dia el punt referent a l'aprovaciķ del Pressupost municipal per al 2018 i, alhora, s'avanįa a l'ordre del dia prevista per al proper Ple ordinari del 16 de novembre, on el Pressupost municipal es porta a aprovaciķ vinculat a una qüestiķ de confianįa.

El mateix dimarts, l'alcalde va signar els decrets que anuncien la nova reestructuraciķ del cartipās municipal amb les corresponents delegacions de tasques de cada regidor o regidora del partit d'ERC-AM-MES, que governarā en minoria fins a la fi del mandat.

Orgānicament, el cartipās es continua dividint en l'Alcaldia i en tres grans ārees: Ārea de Serveis Generals, Ārea de Comunitat i Persones i Ārea de Territori, amb les regidories corresponents en quč s'estructura l'activitat municipal. A continuaciķ, s'exposen els principals canvis després dels decrets que anuncien la nova distribuciķ:

• Hisenda passa a ser assumida pel mateix alcalde, Jaume Oliveras.

• La primera tinenta d'alcalde passar a ser Sílvia Folch, que deixa la Regidoria d'Acciķ Cívica i assumeix la d'Ensenyament. Manté la coordinaciķ de l'Ārea de Serveis Generals i les regidories de Promociķ Econōmica, Serveis Generals i Seguretat Ciutadana.

• La segona tinenįa d'alcaldia l'assumeix Ricard Plana, coordinador de l'Ārea de Territori, que absorbeix les competčncies de Projectes i Obres, i passa a anomenar-se tot Urbanisme i Obres.

• La regidora Neus Tallada assumeix les regidories d'Acciķ Cívica, Infāncia i Igualtat. Manté les de Turisme, Cultura i Joventut.

• El regidor Joaquim Fābregas assumeix les regidories de Medi Ambient i Esports, a més de mantenir les regidories de Mobilitat i Via Pública, i Manteniment, Serveis Municipals i Paisatge.

• El regidor Albert Alfaro, assumeix la coordinaciķ de Comunitat i Persones i les regidories d'Acciķ Social, Gent Gran i Habitatge, mantenint la Regidoria de Salut Pública i Consum.

L'alcalde ha expressat que “lamenta la marxa dels quatre regidors del PDeCAT-Uniķ”, un fet que l'obliga a fer una reestructuraciķ del cartipās municipal, "ja que des de l'inici del mandat fins al dia d'avui sempre s'ha actuat amb el māxim consens possible dins del Govern municipal”. Així mateix, Oliveras ha manifestat, “el compromís del Govern municipal per tirar endavant els objectius marcats en aquest mandat, així com per arribar als māxims acords i consensos possibles amb la resta de grups municipals”.

Vegeu-ne els decrets:

Informaciķ publicada el 14 de novembre de 2017
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00