Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

Elmasnouviu.cat
Inaugurada La Sitja, que donarÓ servei a 200 famÝlies del municipi

Inauguraciˇ La Sitja 2017Fruit del treball de colĚlaboraciˇ entre l'Ajuntament del Masnou i tres entitats socials del municipi (CÓritas, Creu Roja, i Fundaciˇ Temps i CompromÝs) per tal de crear un centre de distribuciˇ d'aliments ˙nic, el divendres 20 d’octubre a la tarda va tenir lloc la inauguraciˇ de La Sitja. Es calcula que aquest centre donarÓ servei a dues-centes famÝlies, uns cinc-cents usuaris en total. Les autoritats i entitats implicades van adrešar uns parlaments als assistents a la inauguraciˇ i seguidament van fer plegats una visita breu al centre. L’acte institucional va comptar amb la presŔncia del secretari d’Afers Socials i FamÝlies, Francesc Iglesies, del Departament de Treball, Afers Socials i FamÝlies de la Generalitat de Catalunya, i amb els regidors de l’Equip de Govern.

La primera tinenta d’alcalde i regidora d’Acciˇ Social va ser l’encarregada d’obrir uns parlaments que, de manera unÓnime, van agrair la feina dels voluntaris que fan possible el servei d’aquest centre i de molts altres d'arreu del territori, i va exposar el desig que algun dia el centre hagi de desaparŔixer, per haver arribat a la pobresa zero al municipi. Condeminas va agrair l’esforš i la colĚlaboraciˇ de totes les persones que han fet possible aquest projecte, tant d’aquest mandat com de l’anterior, i va fer una menciˇ especial a la tŔcnica encarregada. D'una banda, va anomenar una a una les persones implicades per la seva colĚlaboraciˇ immaterial i, de l’altra, les escoles i les empreses, com Caprabo o La Caixa, per la seva colĚlaboraciˇ material.

Condeminas va explicar l’objectiu de l’equipament: ser un punt ˙nic de distribuciˇ gratu´ta d'aliments per a tot el municipi, cogestionat per l'Ajuntament i per les tres entitats socials del territori, que atendrÓ totes les persones i famÝlies en situaciˇ de pobresa o risc d'exclusiˇ social derivades pels Serveis Socials BÓsics de l'Ajuntament. TambÚ va fer un repÓs dels inicis de La Sitja, des de la seva incubaciˇ fins a la seva inauguraciˇ. A mÚs, va fer una explicaciˇ breu del funcionament del servei, que obrirÓ tres matins i dues tardes, tot i que els voluntaris hi treballaran tambÚ cada dia de portes endins. De les explicacions de la regidora es va poder deduir la minuciosa feina d’investigaciˇ, disseny i posada en marxa del projecte: amb lots d’alimentaciˇ saludable, una gestiˇ dels carrets de la compra que permet devolucions al moment del lliurament per no malbaratar cap producte o un vehicle isotŔrmic per poder distribuir als domicilis d’aquelles persones que no poden desplašar-se, entre d’altres. A continuaciˇ, van prendre la paraula el president provincial de la Creu Roja a Barcelona, Josep Quitet; el mossŔn Ignasi FustÚ, en representaciˇ de CÓritas del Masnou, i el president de la Fundaciˇ Temps i CompromÝs, Foro MejÝas. Tots tres van mostrar la bona sintonia entre les entitats i l’Administraciˇ, clau perquŔ el centre sigui un Ŕxit, i van tenir paraules d’agra´ment cap a tot el voluntariat: “Tots junts sumem esforšos”, van afirmar. Tots tres representants van rebre de mans de les autoritats un petit regal com a mostra d’agra´ment: un vaixell de vidre que simbolitza el trajecte conjunt. Tot seguit va parlar el secretari d’Afers Socials i FamÝlies, Francesc Iglesies, que va exposar dades sobre la pobresa al paÝs, va realšar el significat de la cooperaciˇ, que es veu plasmat en aquest projecte, i va anunciar promoure l’experiŔncia de La Sitja com a model a seguir arreu, per la seva capacitat de sumar, per l’optimitzaciˇ de recursos, per˛, sobretot, pel nou model de gestiˇ colĚlaboratiu del centre: “Calen al paÝs mÚs espais com aquest. La Generalitat aposta per aquesta fˇrmula i posarÓ d’exemple modŔlic La Sitja del Masnou.” L’alcalde, Jaume Oliveras, va tancar els parlaments dient que era un projecte que s’havia gestat “a foc lent” i va destacar la tasca de la regidora Condenimas: “Es tracta d’un projecte pensat per a les persones, com tots els projectes que s’engeguen des de l’Ajuntament.” AixÝ, l’edil va explicar que el carrer on estava ubicat el centre seria transformat en breu en un carrer per a vianants, com d’altres de l’entorn, per millorar la qualitat de vida de les persones. Oliveras va elogiar el voluntariat, “tret caracterÝstic del nostre paÝs”, i va tancar la intervenciˇ felicitant tothom i afirmant que l’Ajuntament sempre estarÓ treballant al darrere de projectectes com aquest.

Informaciˇ publicada el 23 d'octubre de 2017
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00