Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

Elmasnouviu.cat
Inaugurada La Sitja, que donarā servei a 200 famílies del municipi

Inauguraciķ La Sitja 2017Fruit del treball de colˇlaboraciķ entre l'Ajuntament del Masnou i tres entitats socials del municipi (Cāritas, Creu Roja, i Fundaciķ Temps i Compromís) per tal de crear un centre de distribuciķ d'aliments únic, el divendres 20 d’octubre a la tarda va tenir lloc la inauguraciķ de La Sitja. Es calcula que aquest centre donarā servei a dues-centes famílies, uns cinc-cents usuaris en total. Les autoritats i entitats implicades van adreįar uns parlaments als assistents a la inauguraciķ i seguidament van fer plegats una visita breu al centre. L’acte institucional va comptar amb la presčncia del secretari d’Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies, del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, i amb els regidors de l’Equip de Govern.

La primera tinenta d’alcalde i regidora d’Acciķ Social va ser l’encarregada d’obrir uns parlaments que, de manera unānime, van agrair la feina dels voluntaris que fan possible el servei d’aquest centre i de molts altres d'arreu del territori, i va exposar el desig que algun dia el centre hagi de desaparčixer, per haver arribat a la pobresa zero al municipi. Condeminas va agrair l’esforį i la colˇlaboraciķ de totes les persones que han fet possible aquest projecte, tant d’aquest mandat com de l’anterior, i va fer una menciķ especial a la tčcnica encarregada. D'una banda, va anomenar una a una les persones implicades per la seva colˇlaboraciķ immaterial i, de l’altra, les escoles i les empreses, com Caprabo o La Caixa, per la seva colˇlaboraciķ material.

Condeminas va explicar l’objectiu de l’equipament: ser un punt únic de distribuciķ gratuīta d'aliments per a tot el municipi, cogestionat per l'Ajuntament i per les tres entitats socials del territori, que atendrā totes les persones i famílies en situaciķ de pobresa o risc d'exclusiķ social derivades pels Serveis Socials Bāsics de l'Ajuntament. També va fer un repās dels inicis de La Sitja, des de la seva incubaciķ fins a la seva inauguraciķ. A més, va fer una explicaciķ breu del funcionament del servei, que obrirā tres matins i dues tardes, tot i que els voluntaris hi treballaran també cada dia de portes endins. De les explicacions de la regidora es va poder deduir la minuciosa feina d’investigaciķ, disseny i posada en marxa del projecte: amb lots d’alimentaciķ saludable, una gestiķ dels carrets de la compra que permet devolucions al moment del lliurament per no malbaratar cap producte o un vehicle isotčrmic per poder distribuir als domicilis d’aquelles persones que no poden desplaįar-se, entre d’altres. A continuaciķ, van prendre la paraula el president provincial de la Creu Roja a Barcelona, Josep Quitet; el mossčn Ignasi Fusté, en representaciķ de Cāritas del Masnou, i el president de la Fundaciķ Temps i Compromís, Foro Mejías. Tots tres van mostrar la bona sintonia entre les entitats i l’Administraciķ, clau perquč el centre sigui un čxit, i van tenir paraules d’agraīment cap a tot el voluntariat: “Tots junts sumem esforįos”, van afirmar. Tots tres representants van rebre de mans de les autoritats un petit regal com a mostra d’agraīment: un vaixell de vidre que simbolitza el trajecte conjunt. Tot seguit va parlar el secretari d’Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies, que va exposar dades sobre la pobresa al país, va realįar el significat de la cooperaciķ, que es veu plasmat en aquest projecte, i va anunciar promoure l’experičncia de La Sitja com a model a seguir arreu, per la seva capacitat de sumar, per l’optimitzaciķ de recursos, perō, sobretot, pel nou model de gestiķ colˇlaboratiu del centre: “Calen al país més espais com aquest. La Generalitat aposta per aquesta fķrmula i posarā d’exemple modčlic La Sitja del Masnou.” L’alcalde, Jaume Oliveras, va tancar els parlaments dient que era un projecte que s’havia gestat “a foc lent” i va destacar la tasca de la regidora Condenimas: “Es tracta d’un projecte pensat per a les persones, com tots els projectes que s’engeguen des de l’Ajuntament.” Així, l’edil va explicar que el carrer on estava ubicat el centre seria transformat en breu en un carrer per a vianants, com d’altres de l’entorn, per millorar la qualitat de vida de les persones. Oliveras va elogiar el voluntariat, “tret característic del nostre país”, i va tancar la intervenciķ felicitant tothom i afirmant que l’Ajuntament sempre estarā treballant al darrere de projectectes com aquest.

Informaciķ publicada el 23 d'octubre de 2017
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00