Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

Elmasnouviu.cat
L'associaciˇ UNESCO El Masnou celebra el desŔ aniversari

El dissabte 7 d'octubre, al migdia, la Sala Joan Comellas de l'Edifici Centre va acollir la celebraciˇ dels deu anys d'existŔncia de l'associaciˇ UNESCO El Masnou. L'alcalde, Jaume Oliveras; la presidenta de la Federaciˇ Catalana d'Associacions i Clubs UNESCO, Dolors Reig, i la presidenta de l'Associaciˇ UNESCO El Masnou, Gisa Mohr, van ser els encarregats de fer els parlaments de la celebraciˇ. El director general de la UNESCO entre 1987 i 1999, Federico Mayor Zaragoza, va excusar la seva absŔncia amb un vÝdeo que es va reproduir durant la trobada.

La presidenta de l'Associaciˇ UNESCO El Masnou, Gisa Mohr, va encetar la trobada per fer un repÓs de tots els “moments enriquidors d'experiŔncia, convivŔncia i coneixement” que havia pogut compartir amb totes les persones que han format i formen part d'aquesta associaciˇ. Mohr tambÚ va recordar la “convicciˇ, paciŔncia i passiˇ” que requereix la tasca que desenvolupa l'entitat. TambÚ, va voler expressar la seva tristesa per la difÝcil situaciˇ polÝtica i social que estÓ passant Catalunya, per relacionar-ho amb el que es tractaria durant la trobada: la defensa dels valors humans.

El director general de la UNESCO entre 1987 i 1999, Federico Mayor Zaragoza, a travÚs d'un vÝdeo gravat especialment per a l'ocasiˇ, va voler recordar que “els valors fundacionals de la UNESCO sˇn, avui dia, mÚs necessaris que mai". “Els valors de la justÝcia, la igualtat, la llibertat i la solidaritat sˇn els que fonamenten la democrÓcia”, va dir. Alhora, Mayor Zaragoza es va preguntar on eren ara aquests principis fundacionals i va expressar el seu desig per restablir unes Nacions Unides “que realment ho siguin i no unes nacions on l'˙nica uniˇ sigui exclusivament monetÓria”. Mayor Zaragoza tambÚ va parlar de l'article primer de la UNESCO, el de garantir la lliure circulaciˇ de les paraules i les imatges, per qŘestionar la veracitat de la informaciˇ als mitjans de comunicaciˇ. El paper singular de les dones en l'actualitat i com a pedra angular de cara al futur tambÚ va ser un tema que va voler tractar Mayor Zaragoza durant el seu discurs.  

DesprÚs del visionament, va prendre la paraula la presidenta de la Federaciˇ Catalana d'Associacions i Clubs UNESCO, Dolors Reig, per parlar de l'objectiu principal de l'organitzaciˇ: la pau. “Una pau que s'intenta anar creant d'una manera intelĚlectual, a travÚs de la paraula, per˛ tambÚ a travÚs de les accions”, va dir Reig, que tambÚ va fer un repÓs des de la creaciˇ de la UNESCO (l'any 1945) fins a l'actualitat per explicar que “els principis fundacionals s'han anat modificant per fer-los efectius”.

L'encarregat de cloure els parlaments va ser l'alcalde, Jaume Oliveras, per remarcar la importÓncia de l'existŔncia d'aquesta associaciˇ al municipi, a travÚs de la qual s'ha pogut treballar “per la recuperaciˇ del patrimoni hist˛ric i material del poble”. Oliveras tambÚ va apelĚlar als valors fundacionals de l'organitzaciˇ per recordar la importÓncia del “dret de llibertat d'expressiˇ, tan qŘestionat durant aquests dies”, en referŔncia a la situaciˇ actual a Catalunya, “que entre tots hem de defensar per construir un futur mÚs lliure”.

A la Sala Joan Comellas, tambÚ s'hi va poder veure exposada una mostra retrospectiva sobre la feina feta per aquesta associaciˇ durant els deu anys de la seva existŔncia. Abans de finalitzar l'acte, Ďscar Neira (saxo) i Gilles Estoppey (piano) van fer una actuaciˇ musical per amenitzar la trobada, que va finalitzar amb un refrigeri per als assistents.

Informaciˇ publicada el 9 d'octubre de 2017
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00