Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

Elmasnouviu.cat
L'associaciķ UNESCO El Masnou celebra el desč aniversari

El dissabte 7 d'octubre, al migdia, la Sala Joan Comellas de l'Edifici Centre va acollir la celebraciķ dels deu anys d'existčncia de l'associaciķ UNESCO El Masnou. L'alcalde, Jaume Oliveras; la presidenta de la Federaciķ Catalana d'Associacions i Clubs UNESCO, Dolors Reig, i la presidenta de l'Associaciķ UNESCO El Masnou, Gisa Mohr, van ser els encarregats de fer els parlaments de la celebraciķ. El director general de la UNESCO entre 1987 i 1999, Federico Mayor Zaragoza, va excusar la seva absčncia amb un vídeo que es va reproduir durant la trobada.

La presidenta de l'Associaciķ UNESCO El Masnou, Gisa Mohr, va encetar la trobada per fer un repās de tots els “moments enriquidors d'experičncia, convivčncia i coneixement” que havia pogut compartir amb totes les persones que han format i formen part d'aquesta associaciķ. Mohr també va recordar la “convicciķ, pacičncia i passiķ” que requereix la tasca que desenvolupa l'entitat. També, va voler expressar la seva tristesa per la difícil situaciķ política i social que estā passant Catalunya, per relacionar-ho amb el que es tractaria durant la trobada: la defensa dels valors humans.

El director general de la UNESCO entre 1987 i 1999, Federico Mayor Zaragoza, a través d'un vídeo gravat especialment per a l'ocasiķ, va voler recordar que “els valors fundacionals de la UNESCO sķn, avui dia, més necessaris que mai". “Els valors de la justícia, la igualtat, la llibertat i la solidaritat sķn els que fonamenten la democrācia”, va dir. Alhora, Mayor Zaragoza es va preguntar on eren ara aquests principis fundacionals i va expressar el seu desig per restablir unes Nacions Unides “que realment ho siguin i no unes nacions on l'única uniķ sigui exclusivament monetāria”. Mayor Zaragoza també va parlar de l'article primer de la UNESCO, el de garantir la lliure circulaciķ de les paraules i les imatges, per qüestionar la veracitat de la informaciķ als mitjans de comunicaciķ. El paper singular de les dones en l'actualitat i com a pedra angular de cara al futur també va ser un tema que va voler tractar Mayor Zaragoza durant el seu discurs.  

Després del visionament, va prendre la paraula la presidenta de la Federaciķ Catalana d'Associacions i Clubs UNESCO, Dolors Reig, per parlar de l'objectiu principal de l'organitzaciķ: la pau. “Una pau que s'intenta anar creant d'una manera intelˇlectual, a través de la paraula, perō també a través de les accions”, va dir Reig, que també va fer un repās des de la creaciķ de la UNESCO (l'any 1945) fins a l'actualitat per explicar que “els principis fundacionals s'han anat modificant per fer-los efectius”.

L'encarregat de cloure els parlaments va ser l'alcalde, Jaume Oliveras, per remarcar la importāncia de l'existčncia d'aquesta associaciķ al municipi, a través de la qual s'ha pogut treballar “per la recuperaciķ del patrimoni histōric i material del poble”. Oliveras també va apelˇlar als valors fundacionals de l'organitzaciķ per recordar la importāncia del “dret de llibertat d'expressiķ, tan qüestionat durant aquests dies”, en referčncia a la situaciķ actual a Catalunya, “que entre tots hem de defensar per construir un futur més lliure”.

A la Sala Joan Comellas, també s'hi va poder veure exposada una mostra retrospectiva sobre la feina feta per aquesta associaciķ durant els deu anys de la seva existčncia. Abans de finalitzar l'acte, Ōscar Neira (saxo) i Gilles Estoppey (piano) van fer una actuaciķ musical per amenitzar la trobada, que va finalitzar amb un refrigeri per als assistents.

Informaciķ publicada el 9 d'octubre de 2017
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00