Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

Elmasnouviu.cat
El Masnou celebra una Diada centrada en el futur de Catalunya

L'espetec de les salves dels trabucaires ha donat el tret de sortida a la celebraciķ de la Diada de l'Onze de Setembre de 2017 al Masnou, on els veīns i veīnes del municipi han commemorat aquesta data amb una ofrena floral a la plaįa del municipi que duu aquest nom.

“Per a la sobirania del poble i la República catalana” ha estat el lema del manifest d'enguany, signat per ERC-MES-AM, PdeCAT-UNIĶ i CUP-PA, tres dels set grups polítics amb representaciķ al consistori, i que ha estat llegit per la representant cupaire Georgina Segarra. El manifest d'aquesta Diada ha estat marcat per un fet: el referčndum convocat per al proper 1 d'octubre, que el text ha descrit com un acte de “dignitat, sobirania, desobedičncia, coherčncia i llibertat”. L'escrit també ha fet una crida a la "mobilitzaciķ pacífica i sostinguda" als carrers de la ciutadania.

A continuaciķ de la lectura del manifest, una gran representaciķ de les entitats locals més d'una cinquantena han participat en l'ofrena floral celebrada al monōlit de la plaįa. Després d'agrair la presčncia del teixit associatiu del municipi, l'alcalde, Jaume Oliveras, acompanyat a l'acte per la majoria de regidors i regidores del consistori –amb l'absčncia dels representants de C's i el PP– , ha dit que “l'Ajuntament estarā a l'altura del moment de l'1 d'octubre” i, ensenyant una papereta, ha assegurat que “al Masnou tothom podrā dipositar-la en una urna” aquell dia.

L'acte institucional, que ha estat conduīt pel masnoví Pep Parés, ha clos amb l'exhibiciķ de la Colla Bastonera Ple de Cops, que ha ballat el No volem, i la interpretaciķ de dues peces musicals a cārrec de la Coral Xabec de Gent del Masnou: el Cant de la senyera i Els segadors.

La commemoraciķ de la Diada Nacional de Catalunya ha seguit amb el format consolidat els darrers anys, que engloba una xerrada per reflexionar sobre la situaciķ social de Catalunya enguany a cārrec del catedrātic Ferran Requejo,  i la tradicional ofrena floral de les entitats i els colˇlectius del municipi.

Informaciķ publicada l'11 de setembre de 2017
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00