Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

Elmasnouviu.cat
Continua l'aplicaciķ de mesures per millorar la neteja a la via pública

Camiķ recollida MantenimentL’Ajuntament continua aplicant mesures per millorar la situaciķ de la neteja al municipi. Després de la recent contractaciķ de la neteja del parc de Vallmora i de la riera d’Alella, el dimarts 29 d’agost es va posar en marxa un equip de la brigada de tardes, format per tres operaris de personal propi, que, de dilluns a divendres, es dedicarā a reduir els desbordaments dels contenidors en les catorze ārees més saturades del municipi. La seva tasca serā, principalment, recollir aquelles bosses d’escombraries, brossa diversa i mobles que sobresurtin dels contenidors o estiguin per terra per tal de deixar la zona recollida. A la vegada, s’estā revisant el contracte de neteja actual, tal com es va comprometre a fer l’alcalde, Jaume Oliveras, en el Ple de juliol. Així mateix, s’estā treballant en l’impuls de la recollida comercial, així com en la racionalitzaciķ dels circuits interns de comunicaciķ i gestiķ d’incidčncies, entre d’altres.

En paralˇlel, dimarts dia 5 de setembre, a la tarda, l’Ajuntament es va reunir amb representants d’associacions veīnals i de la Federaciķ de Comerį amb l’objectiu de millorar el civisme i la convivčncia al municipi. En la trobada, encapįalada per l’alcalde, Jaume Oliveras, s’hi van exposar les principals problemātiques que l’Ajuntament ha detectat al municipi (els excrements de gossos, la proliferaciķ de grafits, l’abandonament de mobles vells i el desbordament de contenidors), i les mesures extraordināries exposades abans. Durant el torn de paraula, les intervencions dels assistents van coincidir amb la valoraciķ feta per l’Ajuntament amb diferents matisos, en funciķ de les zones. Per tot aixō, es considera que ha arribat el moment de treballar en profunditat en el Pacte pel civisme al Masnou, recollit en l’actuaciķ 154 del Pla d’actuaciķ municipal (PAM), a través d’una comissiķ de civisme, que es preveu que s’emmarqui dins el Consell de la Vila. La reuniķ també va comptar amb l’assistčncia de la segona tinenta d’alcalde i regidora d’Acciķ Cívica, Sílvia Folch, i del regidor de Manteniment, Serveis Municipals i Paisatge, Joaquim Fābregas.

En el marc de la reuniķ, es va aprofitar per fer un repās de les ordenances actualitzades i les sancions pertinents: l’Ordenanįa de civisme i convivčncia ciutadana; de tinenįa d’animals de companyia; de la recollida, el transport i el tractament de residus sōlids urbans; de la publicitat, la venda i el consum de begudes alcohōliques a les vies i espais públics; i dels clubs de fumadors de cānnabis. A continuaciķ es van exposar les campanyes publicitāries de civisme que l’Ajuntament ha dut a terme fins al dia d’avui per corresponsabilitzar la ciutadania en: el respecte a l’espai públic (amb la campanya “El Masnou és casa teva”), la recollida selectiva o la tinenįa responsable d’animals, entre d’altres.

Els esforįos en aquesta línia també s’intensifiquen i es preveu el llanįament d’una campanya de sensibilitzaciķ que apelˇli de nou al civisme per a aquesta tardor.

Informaciķ publicada el 7 de setembre de 2017
Compartir:Comparteix al facebookCompartir a Twitter
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00