Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

Elmasnouviu.cat
Continua l'aplicaciˇ de mesures per millorar la neteja a la via p˙blica

Camiˇ recollida MantenimentL’Ajuntament continua aplicant mesures per millorar la situaciˇ de la neteja al municipi. DesprÚs de la recent contractaciˇ de la neteja del parc de Vallmora i de la riera d’Alella, el dimarts 29 d’agost es va posar en marxa un equip de la brigada de tardes, format per tres operaris de personal propi, que, de dilluns a divendres, es dedicarÓ a reduir els desbordaments dels contenidors en les catorze Órees mÚs saturades del municipi. La seva tasca serÓ, principalment, recollir aquelles bosses d’escombraries, brossa diversa i mobles que sobresurtin dels contenidors o estiguin per terra per tal de deixar la zona recollida. A la vegada, s’estÓ revisant el contracte de neteja actual, tal com es va comprometre a fer l’alcalde, Jaume Oliveras, en el Ple de juliol. AixÝ mateix, s’estÓ treballant en l’impuls de la recollida comercial, aixÝ com en la racionalitzaciˇ dels circuits interns de comunicaciˇ i gestiˇ d’incidŔncies, entre d’altres.

En paralĚlel, dimarts dia 5 de setembre, a la tarda, l’Ajuntament es va reunir amb representants d’associacions ve´nals i de la Federaciˇ de Comerš amb l’objectiu de millorar el civisme i la convivŔncia al municipi. En la trobada, encapšalada per l’alcalde, Jaume Oliveras, s’hi van exposar les principals problemÓtiques que l’Ajuntament ha detectat al municipi (els excrements de gossos, la proliferaciˇ de grafits, l’abandonament de mobles vells i el desbordament de contenidors), i les mesures extraordinÓries exposades abans. Durant el torn de paraula, les intervencions dels assistents van coincidir amb la valoraciˇ feta per l’Ajuntament amb diferents matisos, en funciˇ de les zones. Per tot aix˛, es considera que ha arribat el moment de treballar en profunditat en el Pacte pel civisme al Masnou, recollit en l’actuaciˇ 154 del Pla d’actuaciˇ municipal (PAM), a travÚs d’una comissiˇ de civisme, que es preveu que s’emmarqui dins el Consell de la Vila. La reuniˇ tambÚ va comptar amb l’assistŔncia de la segona tinenta d’alcalde i regidora d’Acciˇ CÝvica, SÝlvia Folch, i del regidor de Manteniment, Serveis Municipals i Paisatge, Joaquim FÓbregas.

En el marc de la reuniˇ, es va aprofitar per fer un repÓs de les ordenances actualitzades i les sancions pertinents: l’Ordenanša de civisme i convivŔncia ciutadana; de tinenša d’animals de companyia; de la recollida, el transport i el tractament de residus s˛lids urbans; de la publicitat, la venda i el consum de begudes alcoh˛liques a les vies i espais p˙blics; i dels clubs de fumadors de cÓnnabis. A continuaciˇ es van exposar les campanyes publicitÓries de civisme que l’Ajuntament ha dut a terme fins al dia d’avui per corresponsabilitzar la ciutadania en: el respecte a l’espai p˙blic (amb la campanya “El Masnou Ús casa teva”), la recollida selectiva o la tinenša responsable d’animals, entre d’altres.

Els esforšos en aquesta lÝnia tambÚ s’intensifiquen i es preveu el llanšament d’una campanya de sensibilitzaciˇ que apelĚli de nou al civisme per a aquesta tardor.

Informaciˇ publicada el 7 de setembre de 2017
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00