Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

Elmasnouviu.cat
El centre de distribuciķ d'aliments La Sitja, cada cop més a prop

Dilluns, 31 de juliol, es va signar un conveni fruit del treball de colˇlaboraciķ entre l'Ajuntament del Masnou i tres entitats socials del municipi (Cāritas, Creu Roja, i Fundaciķ Temps i Compromís) per tal de crear el Centre de Distribuciķ d'Aliments La Sitja. Aquest equipament serā un punt únic de distribuciķ gratuīta d'aliments per a tot el municipi, cogestionat per l'Ajuntament i per aquestes tres entitats socials del territori, i atendrā totes les persones i famílies en situaciķ de pobresa o risc d'exclusiķ social derivades pels Serveis Socials Bāsics de l'Ajuntament.

Actualment, existeixen tres bancs d'aliments que atenen aproximadament 290 famílies (unes 850 persones) al municipi en situaciķ de vulnerabilitat socioeconōmica. La creaciķ d'aquest centre neix amb la voluntat de trobar una fķrmula conjunta per tirar endavant un projecte social de banc d'aliments únic, cogestionat per l'Ajuntament i aquestes tres entitats, que ha de garantir una prestaciķ equitativa i igualitāria a tota la ciutadania. També es volen optimitzar els recursos humans i materials, adequar l'espai a la normativa actual, i afegir valor al projecte amb recursos com la informatitzaciķ del procés, el treball en xarxa, el foment del voluntariat, etc.

La posada en marxa d'aquest servei compta amb un pressupost de 128.000  euros per a aquest any 2017 i, a més de la distribuciķ d'aliments i productes higičnics de primera necessitat (sobretot infantils), entre les funcions d'aquest centre també hi haurā la colˇlaboraciķ amb el SBAS en el pla d'intervenciķ i seguiment de la persona o família, la realitzaciķ d'activitats de foment de l'autonomia personal i social, i l'organitzaciķ de recaptes, campanyes de sensibilitzaciķ, activitats educatives, etc.

Les entitats que hi participen tenen un conveni amb l'Ajuntament que permet que rebin una subvenciķ per fer front a l'adquisiciķ dels productes que s'han de distribuir, a banda del que reben de la Uniķ Europea, de la Fundaciķ Banc d'Aliments i de proveīdors privats. En el marc del Consell Municipal de Benestar Social es va acordar, l'any 2015, iniciar un treball conjunt entre les tres entitats que realitzen tasques de distribuciķ d'aliments i l'Ajuntament per endegar una acciķ colˇlaborativa que millorés els diferents serveis que s'estaven oferint al municipi.

Informaciķ publicada l'1 d'agost de 2017
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00