Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

Elmasnouviu.cat
Inaugurada la platja per a gossos

Durant el darrer matí de juliol, dilluns 31, va quedar inaugurada la platja per a gossos del Masnou. Aquesta mateixa setmana, el 4 d’agost, es posarā en funcionament el nou ús d'aquesta platja coincidint amb l’entrada en vigor del nou text refķs de l’Ordenanįa de tinenįa d’animals al municipi. Avui, l’alcaldessa accidental, Noemí Condeminas; el regidor de Salut Pública, Albert Alfaro, i representants d’ADAM amb gossos de la protectora han inaugurat aquest espai, en període de prova pilot fins al setembre de 2018.

La zona per a gossos va des de Can Teixidor fins a Montgat, té una llargada de 400 metres, i una superfície total d’entre 1.600 i 5.000 m2, depenent de la temporada (vegeu-ne el mapa). Per arribar-hi, es recomana utilitzar l’accés que hi ha a tocar del terme municipal de Montgat, ja que a l’inici del tram per a gossos, a l’altura de Can Teixidor, els darrers temporals s’han endut part de la sorra i el pas és més complicat. Provisionalment s’ha senyalitzat l’espai a l’entrada de Can Teixidor, perō, en breu, se senyalitzarā amb els rčtols definitius en diversos punts. També s’instalˇlaran papereres noves en aquesta zona de la platja, per restaurar les que es va emportar el temporal.  

Per poder portar el gos deslligat en aquesta zona i a la resta de zones d’esbarjo que hi ha per a aquests animals al municipi, cal estar en possessiķ del carnet de tinenįa cívica i responsable, un document que es pot solˇlicitar a l’Oficina d’Atenciķ Ciutadana (OAC).

Un cop finalitzi la prova pilot, al setembre de 2018, es valorarā la continuītat d’aquesta platja destinada a l’esbarjo dels gossos en funciķ de l’ús que se’n faci i de l’estat de neteja de la sorra. A més, en aquest sentit, cal tenir en compte que aquest tram és una platja natural, on la neteja es realitza manualment, ja que no hi poden accedir les māquines.

Normes d’ús i utilitzaciķ cívica i responsable de l’espai:

 • És obligatori estar en possessiķ del carnet de tinenįa cívica i responsable d’animals de companyia perquč el gos pugui anar deslligat.
 • Mantingueu l’espai net i utilitzeu-lo de forma cívica.
 • Recolliu els excrements en bosses tancades per evitar les males olors.
 • Netegeu els orins diluint-los amb aigua.
 • Mantingueu vigilat en tot moment el vostre gos i eviteu les baralles entre gossos.
 • Estā prohibit rentar els gossos amb sabķ a les dutxes públiques.
 • Per motius de seguretat:
  • Els gossos de races considerades potencialment perilloses han d’anar lligats i amb el morriķ posat (article 2, Llei 10/1999).
  • L’aforament māxim és de 35 gossos. No hi accediu si se supera l’aforament māxim.
  • Es pot limitar l’accés a la zona per motius de seguretat.


En cas d’incompliment d’aquestes normes d’ús, les sancions poden anar de 100 fins a 2.000 euros.
En cas d’incidčncia, truqueu a la Policia Local del Masnou:  93 555 22 44.
Eviteu les hores de māxima insolaciķ (de 12 a 16 h) i intenteu proporcionar ombra i aigua al gos per evitar els cops de calor.
Abans de deixar el gos deslligat, s’ha de vigilar i parlar amb les altres persones del voltant, per evitar conflictes.

Informaciķ publicada el 31 de juliol de 2017
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00