Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

Elmasnouviu.cat
Inaugurada la platja per a gossos

Durant el darrer matÝ de juliol, dilluns 31, va quedar inaugurada la platja per a gossos del Masnou. Aquesta mateixa setmana, el 4 d’agost, es posarÓ en funcionament el nou ˙s d'aquesta platja coincidint amb l’entrada en vigor del nou text refˇs de l’Ordenanša de tinenša d’animals al municipi. Avui, l’alcaldessa accidental, NoemÝ Condeminas; el regidor de Salut P˙blica, Albert Alfaro, i representants d’ADAM amb gossos de la protectora han inaugurat aquest espai, en perÝode de prova pilot fins al setembre de 2018.

La zona per a gossos va des de Can Teixidor fins a Montgat, tÚ una llargada de 400 metres, i una superfÝcie total d’entre 1.600 i 5.000 m2, depenent de la temporada (vegeu-ne el mapa). Per arribar-hi, es recomana utilitzar l’accÚs que hi ha a tocar del terme municipal de Montgat, ja que a l’inici del tram per a gossos, a l’altura de Can Teixidor, els darrers temporals s’han endut part de la sorra i el pas Ús mÚs complicat. Provisionalment s’ha senyalitzat l’espai a l’entrada de Can Teixidor, per˛, en breu, se senyalitzarÓ amb els rŔtols definitius en diversos punts. TambÚ s’instalĚlaran papereres noves en aquesta zona de la platja, per restaurar les que es va emportar el temporal.  

Per poder portar el gos deslligat en aquesta zona i a la resta de zones d’esbarjo que hi ha per a aquests animals al municipi, cal estar en possessiˇ del carnet de tinenša cÝvica i responsable, un document que es pot solĚlicitar a l’Oficina d’Atenciˇ Ciutadana (OAC).

Un cop finalitzi la prova pilot, al setembre de 2018, es valorarÓ la continu´tat d’aquesta platja destinada a l’esbarjo dels gossos en funciˇ de l’˙s que se’n faci i de l’estat de neteja de la sorra. A mÚs, en aquest sentit, cal tenir en compte que aquest tram Ús una platja natural, on la neteja es realitza manualment, ja que no hi poden accedir les mÓquines.

Normes d’˙s i utilitzaciˇ cÝvica i responsable de l’espai:

 • ╔s obligatori estar en possessiˇ del carnet de tinenša cÝvica i responsable d’animals de companyia perquŔ el gos pugui anar deslligat.
 • Mantingueu l’espai net i utilitzeu-lo de forma cÝvica.
 • Recolliu els excrements en bosses tancades per evitar les males olors.
 • Netegeu els orins diluint-los amb aigua.
 • Mantingueu vigilat en tot moment el vostre gos i eviteu les baralles entre gossos.
 • EstÓ prohibit rentar els gossos amb sabˇ a les dutxes p˙bliques.
 • Per motius de seguretat:
  • Els gossos de races considerades potencialment perilloses han d’anar lligats i amb el morriˇ posat (article 2, Llei 10/1999).
  • L’aforament mÓxim Ús de 35 gossos. No hi accediu si se supera l’aforament mÓxim.
  • Es pot limitar l’accÚs a la zona per motius de seguretat.


En cas d’incompliment d’aquestes normes d’˙s, les sancions poden anar de 100 fins a 2.000 euros.
En cas d’incidŔncia, truqueu a la Policia Local del Masnou:  93 555 22 44.
Eviteu les hores de mÓxima insolaciˇ (de 12 a 16 h) i intenteu proporcionar ombra i aigua al gos per evitar els cops de calor.
Abans de deixar el gos deslligat, s’ha de vigilar i parlar amb les altres persones del voltant, per evitar conflictes.

Informaciˇ publicada el 31 de juliol de 2017
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00