Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

Elmasnouviu.cat
Una sessiˇ de treball contra la bombolla immobiliÓria del lloguer reuneix tŔcnics d'arreu del territori al Masnou

Una sessiˇ de treball contra la bombolla immobiliÓriaAhir la Sala Polivalent de la Biblioteca Joan Coromines va acollir una sessiˇ tŔcnica participativa d'intercanvi de coneixement i de transferŔncia d’experiŔncies  entre els membres de la Xarxa de Serveis Locals d’Habitatge. Es tracta d’unes sessions dirigides especialment a temes emergents, novetats normatives i noves necessitats dels serveis locals d'habitatge. La sessiˇ, solĚlicitada pel Masnou ara fa uns mesos, ha comptat amb l’assistŔncia d’una vintena de representants de diferents Ajuntaments. L’alcalde, Jaume Oliveras, i el regidor d’Habitatge, Jordi Matas, han estat els encarregats de donar la benvinguda i obrir la jornada de treball, emmarcada dins Espai d’ExperiŔncies, de la Diputaciˇ de Barcelona.


L’objectiu de l’Espai d’ExperiŔncies Ús debatre entre els responsables municipals si cal repensar els serveis municipals en matŔria de polÝtica d’habitatge per fer front als preus del lloguer: fins a on es pot arribar des de l’acciˇ local i quines sˇn les experiŔncies que s’estan duent a terme actualment en el nostre territori.  

En el marc de les polÝtiques locals d’habitatge ja existeixen programes concrets orientats a mobilitzar, en rŔgim de lloguer, l’habitatge buit i intentar garantir que la poblaciˇ hi pugui accedir a uns preus accessibles. Programes que ja estan implementant algunes entitats locals, com el Masnou, com sˇn la creaciˇ de borses de lloguer social, els serveis d’intermediaciˇ en deutes per impagament del lloguer o la concessiˇ per part de l’ens local de prestacions al lloguer. L’objectiu dels ens locals Ús anar mÚs enllÓ i trobar solucions de manera conjunta, fins que no arribi un canvi normatiu que solucioni el problema.

Intervencions de diferents responsables d’habitatge d’Ajuntaments d’arreu del territori han servit per compartir coneixements i inquietuds. Per exemple, Sitges ha parlat sobre l’increment del preu del lloguer d’habitatges al seu municipi; Terrassa sobre la mediaciˇ en el lloguer que fa el seu Ajuntament; i el Servei Comarcal d’Habitatge de l’Alt PenedŔs sobre el programa de microcrŔdits que ofereix.

La trobada ha concl˛s amb un debat entre els tŔcnics que ha servit per reflexionar  sobre: la contenciˇ dels preus del lloguer; mesures per a protegir els interessos dels llogaters i alhora dels propietaris; com abordar les conductes abusives; la intermediaciˇ en el lloguer Ús eficaš; o com estan afectant els pisos turÝstics en la regulaciˇ del mercat de lloguer, entre d’altres temes.

Informaciˇ publicada el 15 de juny de 2017
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00