Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

Elmasnouviu.cat
La Creu Roja al Masnou-Alella i Teiā celebra els 80 anys

La tarda de divendres, 26 de maig, l'Espai Escčnic de Ca n’Humet va acollir l'emotiu acte de celebraciķ del 80č aniversari de la Creu Roja al Masnou, Alella i Teiā. La trobada va comptar amb la presčncia de les persones que han donat forma a la histōria d’aquesta entitat així com amb el president de Creu Roja Catalunya, Antoni Aguilera, el provincial, Josep Quitet, el de la secciķ local, Francesc Bonet, i els alcaldes dels tres municipis Andreu Francisco (Alella), Andreu Bosch (Teiā) i Jaume Oliveras (el Masnou). També van ser-hi presents d'altres regidors i regidores del consistori masnoví que  van voler acompanyar l'entitat durant aquest dia tan especial.

A la celebraciķ també es va poder cončixer l'equip de resposta immediata en emergčncies de recerca i rastreig amb gossos i és que, durant el transcurs d’aquests vuitanta anys, s’han realitzat projectes de caire molt diferent amb l’únic objectiu de ser cada cop més a prop de les persones, donant resposta a les necessitats que els ciutadans del tres municipis han tingut durant aquests anys i tenen en l’actualitat. Els projectes destacats durant aquests vuitanta anys sķn els d’assistčncia sanitāria a ferits de guerra, l’assistčncia sanitāria en carretera, el transport sanitari, la Creu Roja del Mar, la Creu Roja Joventut (amb projectes centrats en la sensibilitzaciķ d’infants i adolescents i el suport a infāncia en risc d’exclusiķ social), els projectes de lluita contra la pobresa i l’exclusiķ social, i l’atenciķ a la gent gran.

En aquests moments, l’organitzaciķ de voluntariat per antonomāsia disposa d’un equip que supera les 150 persones voluntāries i és a punt d’assolir els 1.500 socis. A més, tres persones a l’equip tčcnic s’encarreguen de les tasques organitzatives i administratives. Totes elles fan possible la tasca de la Creu Roja al Masnou, Alella i Teiā.

Una mica d'histōria

La Creu Roja neix al Masnou l’any 1937, fruit de la necessitat de socķrrer la poblaciķ d’aquest municipi i els municipis propers durant la Guerra Civil. Inicialment, s’ubica a la torre Mumbrú, a l’inici del carrer d’Amadeu I, com a dispensari per donar assistčncia sanitāria als ferits de guerra. Transcorreguts uns anys, l’equipament es trasllada a la plaįa de la Llibertat, llavors anomenada plaįa de Calvo Sotelo. L’any 1960 s’inicia una nova etapa a l’Assemblea de Creu Roja al Masnou-Alella-Teiā. Des de llavors i fins al 1988, la Creu Roja té una presčncia molt destacada al municipi, ja que, durant aquests anys, el servei d’assistčncia sanitāria en carretera i el dispositiu de salvament i socorrisme a les platges del municipi estan únicament coberts per l’entitat. L’any 1988, l’entitat s’estableix a la seu actual, situada a la carretera Nacional-II km 636, on, avui dia, continuen vetllant per la ciutadania dels municipis del Masnou, Alella i Teiā.

Informaciķ publicada el 29 de maig de 2017
Compartir:Comparteix al facebookCompartir a Twitter
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00