Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

Elmasnouviu.cat
La Creu Roja al Masnou-Alella i TeiÓ celebra els 80 anys

La tarda de divendres, 26 de maig, l'Espai EscŔnic de Ca n’Humet va acollir l'emotiu acte de celebraciˇ del 80Ŕ aniversari de la Creu Roja al Masnou, Alella i TeiÓ. La trobada va comptar amb la presŔncia de les persones que han donat forma a la hist˛ria d’aquesta entitat aixÝ com amb el president de Creu Roja Catalunya, Antoni Aguilera, el provincial, Josep Quitet, el de la secciˇ local, Francesc Bonet, i els alcaldes dels tres municipis Andreu Francisco (Alella), Andreu Bosch (TeiÓ) i Jaume Oliveras (el Masnou). TambÚ van ser-hi presents d'altres regidors i regidores del consistori masnovÝ que  van voler acompanyar l'entitat durant aquest dia tan especial.

A la celebraciˇ tambÚ es va poder conŔixer l'equip de resposta immediata en emergŔncies de recerca i rastreig amb gossos i Ús que, durant el transcurs d’aquests vuitanta anys, s’han realitzat projectes de caire molt diferent amb l’˙nic objectiu de ser cada cop mÚs a prop de les persones, donant resposta a les necessitats que els ciutadans del tres municipis han tingut durant aquests anys i tenen en l’actualitat. Els projectes destacats durant aquests vuitanta anys sˇn els d’assistŔncia sanitÓria a ferits de guerra, l’assistŔncia sanitÓria en carretera, el transport sanitari, la Creu Roja del Mar, la Creu Roja Joventut (amb projectes centrats en la sensibilitzaciˇ d’infants i adolescents i el suport a infÓncia en risc d’exclusiˇ social), els projectes de lluita contra la pobresa i l’exclusiˇ social, i l’atenciˇ a la gent gran.

En aquests moments, l’organitzaciˇ de voluntariat per antonomÓsia disposa d’un equip que supera les 150 persones voluntÓries i Ús a punt d’assolir els 1.500 socis. A mÚs, tres persones a l’equip tŔcnic s’encarreguen de les tasques organitzatives i administratives. Totes elles fan possible la tasca de la Creu Roja al Masnou, Alella i TeiÓ.

Una mica d'hist˛ria

La Creu Roja neix al Masnou l’any 1937, fruit de la necessitat de socˇrrer la poblaciˇ d’aquest municipi i els municipis propers durant la Guerra Civil. Inicialment, s’ubica a la torre Mumbr˙, a l’inici del carrer d’Amadeu I, com a dispensari per donar assistŔncia sanitÓria als ferits de guerra. Transcorreguts uns anys, l’equipament es trasllada a la plaša de la Llibertat, llavors anomenada plaša de Calvo Sotelo. L’any 1960 s’inicia una nova etapa a l’Assemblea de Creu Roja al Masnou-Alella-TeiÓ. Des de llavors i fins al 1988, la Creu Roja tÚ una presŔncia molt destacada al municipi, ja que, durant aquests anys, el servei d’assistŔncia sanitÓria en carretera i el dispositiu de salvament i socorrisme a les platges del municipi estan ˙nicament coberts per l’entitat. L’any 1988, l’entitat s’estableix a la seu actual, situada a la carretera Nacional-II km 636, on, avui dia, continuen vetllant per la ciutadania dels municipis del Masnou, Alella i TeiÓ.

Informaciˇ publicada el 29 de maig de 2017
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00