Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

Elmasnouviu.cat
El Ple de maig facilita les tramitacions necessÓries per a l'execuciˇ del pas soterrat  del carrer de Brasil

Ple municipal i p˙blic assistent fent un minut de silenci (18 de maig)

Abans d’iniciar el plenari, els membres dels consistori i el p˙blic assistent van dedicar un minut de silenci en senyal de dol per la mort d’un jove veÝ del Masnou, que va patir un accident el passat dia 14 de maig dins una fÓbrica abandonada de TeiÓ.

Ahir el consistori va aprovar per unanimitat l’aprovaciˇ de la concessiˇ administrativa per a l'ocupaciˇ del domini p˙blic ferroviari relativa a l'autoritzaciˇ d'ADIF per a l'execuciˇ de les obres ordinÓries del projecte de millora de l'accessibilitat del pas soterrat del carrer de Brasil, amb l’objectiu de facilitar la continu´tat de les obres iniciades a la zona i garantir-ne l’agilitat en l’execuciˇ. Es tracta d’un trÓmit necessari, que ahir grÓcies als vots favorables de tots les forces polÝtiques, va deixar de ser un escull. La proposta va comptar amb 20 vots favorables (el regidor RomÓ Lˇpez va excusar la seva absŔncia al ple). Cal recordar que l’Ajuntament va decidir recentment resoldre el contracte per a l’execuciˇ d’aquestes obres amb l’empresa Axis Patrimoni SL perquŔ, entre d’altres motius, no havia gestionat aquest trÓmit. ParalĚlelament s’estÓ treballant per poder licitar de nou la totalitat del projecte executiu, amb la voluntat d’iniciar les obres tot just passat l’estiu. Tot i el vot favorable de tots els grups polÝtics, el portaveu d'ICV-EUiA, MÓxim FÓbregas, va solĚlicitar al regidor responsable un informe tŔcnic que exposi les actuacions que es faran anualment per mantenir l’obra executada i el seu impacte econ˛mic. Per la seva part, el regidor d’Urbanisme, Ricard Plana, va contestar que “tenint en compte que al costat mar s’hi constru´a una rampa, no veig el possible cost sobrevingut que aix˛ podria suposar”.

El segon punt de l’ordre del dia del ple, la proposta de resoluciˇ dels recursos de reposiciˇ interposats per la mercantil Transport Urbans del Masnou, SL i el Banc Popular Espa˝ol, SA, contra l'acord del Ple de l'Ajuntament del Masnou de data 22 de desembre de 2016, que aprovava definitivament la liquidaciˇ definitiva del contracte de servei de transport urbÓ del municipi del Masnou, tambÚ va ser aprovat amb 14 vots a favor de l’ Equip de Govern (ERC-AM-MES i CIU, 10 vots), ICV-EUiA (2 vots) i el PSC (2 vots), i l’abstenciˇ de Ciutadans (3 vots), la CUP-PA (2 vots) i el PP (1). L’aprovaciˇ desestima les alĚlegacions contingudes en el recurs de reposiciˇ interposat per l’empresa Transports Urbans del Masnou, SL contra l’acord del Ple per a la liquidaciˇ definitiva del contracte, i estima les alĚlegacions contingudes en el recurs de reposiciˇ interposat pel Banc Popular Espa˝ol, SA. contra el citat l’acord. Per ˙ltim s’aprovava retornar la garantia per import de 3.000.000 de pessetes (18.030,36 euros) al titular de l’aval. El portaveu del PSC, Ernest Su˝Ú, va alĚlegar manca de cintura polÝtica, tot considerant que el Govern mantenia una postura massa rÝgida a l’hora de negociar amb l’empresa. El portaveu d'ICV-EUiA, MÓxim FÓbregas, que va felicitar a la plantilla municipal i el regidor de Mobilitat, Joaquim FÓbregas, per la feina i l’esforš realitzat, va aprofitar l’exposiciˇ per recordar que el seu grup mantenia la voluntat de remunicipalitzar els serveis, fet que tambÚ va apuntar la portaveu de la CUP, Rosa Subirats, durant el seu torn de paraula. El portaveu de Ciutadans, Frans AvilÚs, va advertir que el desacord acabaria en un contenciˇs-administratiu i demanava a l‘Equip de Govern que fes un esforš per continuar negociant. En resposta als grups que van intervenir, el regidor Joaquim FÓbregas, va agrair al PSC el seu vot favorable, i a ICV-EUiA el seu suport al llarg de tot el procÚs.

Just abans de les aprovacions dels punts anteriors, es va donar compte de l'informe corresponent al primer trimestre de l'any 2017 sobre compliment dels terminis de pagament de les obligacions pendents, emŔs conforme a all˛ establert per l'article 4 de la Llei 15/2010, de 5 de juliol. TambÚ de la gestiˇ i tramesa dels acords contraris a objeccions (Art.218.3 TRLHL) a la Sindicatura de Comptes.

Durant el torn de preguntes adrešades a l’Equip de Govern per part de l’oposiciˇ, punts de vista diferents en la interpretaciˇ d’unes declaracions fetes en un ple anterior, van provocar una conversa tensa entre el portaveu d'ICV-EUiA, MÓxim FÓbregas, i el regidor de Govern, Ricard Plana. En aquest apartat del ple, va aflorar de nou la situaciˇ exposada per la pr˛pia entitat SOCNUM Casinet a l’audiŔncia p˙blica prŔvia al ple. El portaveu del PSC, Ernest Su˝Ú, va afirmar al respecte que l’entitat necessitava 3.600 euros per sobreviure, quantia que l’entitat havia deixat d’ingressar per la pŔrdua del servei de bar. Su˝Ú va considerar la proposta de canvi de planejament com una opciˇ ru´nosa per l’entitat, perquŔ l’obligava a endeutar-se en 30.000 euros per assumir el cost de la inversiˇ, “serÓ la desapariciˇ de l’entitat”. Va proposar a l’Equip de Govern que signÚs un conveni de 4000 euros amb l’entitat per garantir-ne la continu´tat i que no es fessin canvis urbanÝstics. En resposta, el regidor d’Urbanisme, Ricard Plana, va oferir-se per  tornar a parlar-ne  i buscar solucions amb tots els grups polÝtics i tambÚ amb SOCNUM Casinet. Plana va aclarir que la proposta de canvi de planejament va ser feta per un particular, i tambÚ que el “problema de fons” era que els ve´ns de l’ edifici on actualment s’ubica l’entitat consideraven que “viuen en un edifici per habitatges i no es convenient ubicar-hi un equipament municipal ni una entitat”. Altres temes consultats per l’oposiciˇ, en concret del PP, van ser el retorn de les plusvÓlues i les afectacions dels locals de l’Illa Centre al comerš local.

Mocions i declaracions institucionals

Els tres punts de l’apartat de mocions i declaracions institucionals presentades al plenari van ser aprovades per unanimitat:

• Mociˇ presentada pel Grup Municipal d'ICV-EUiA demanant actuacions relacionades amb la instalĚlaciˇ d'ascensors o d'aparells elevadors als edificis plurifamiliars d'habitatges. La mociˇ va ser aprovada amb els vots a favor de tots els grups municipals, amb les esmenes incorporades de l’Equip de Govern.

• Declaraciˇ institucional presentada pel Grup Municipal del PSC-CP  d'adhesiˇ al projecte "No puc esperar!". Aprovada amb els vots a favor de tots els grups municipals, amb una esmena incorporada de l’Equip de Govern que corregia el fet de concentrar la campanya informativa al municipi del Masnou.

• Declaraciˇ institucional presentada pel Grup Municipal del PSC-CP de suport a una llei d'aprofitament dels excedents alimentaris. Va ser aprovada per unanimitat de tots el partits.

AudiŔncia p˙blica

L’audiŔncia p˙blica prŔvia va atendre tres qŘestions del p˙blic assistent. Van haver-hi dos peticions a tÝtol personal a l’Equip de Govern: una intervenciˇ denunciava el mal estat d’una parcelĚla privada ubicada als voltants de can Mandri, que precisa una intervenciˇ urgent perquŔ no es degradi mÚs (cal que es tallin les herbes, s’ ilĚlumini i no s’utilitzi de pipicÓ entre d’altres), segons l’ interlocutor. L’altra intervenciˇ, tambÚ a nivell particular, feia referŔncia al conveni de treballadors, en concret es consultava si s’estava treballant sobre l’article 54 que parla de la jubilaciˇ anticipada, entre d’altres. SOCNUM Casinet va ser present de nou a la sessiˇ prŔvia al plenari per demanar una soluciˇ definitiva al canvi de qualificaciˇ urbanÝstica de la finca ocupada per l’entitat.

Informaciˇ publicada el 19 de maig de 2017
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00