Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

Elmasnouviu.cat
Ja es poden solĚlicitar  les subvencions per a obres de rehabilitaciˇ d'edificis d'habitatges a travÚs de l'OHL del Masnou

Ahir dia 16 de maig, la Generalitat de Catalunya va fer p˙blica la convocat˛ria de subvencions per al foment de la rehabilitaciˇ d'edificis de tipologia residencial per a l’any 2017. Es prioritzaran les actuacions que fomentin la millora de l’estalvi energŔtic i s’atorgaran ajuts a totes les que afectin l’estructura de l’edifici o que suposin millores en l’accessibilitat, si hi resideixen persones amb discapacitat. S’estableixen dos terminis per a la presentaciˇ de les solĚlicituds, una per a les actuacions amb concurrŔncia p˙blica competitiva fins al 30 de juny, i una altra per a les actuacions d’excepcionalitat i urgŔncia, fins al 31 de juliol.

Poden accedir a aquestes subvencions les comunitats de propietaris, els propietaris d’edificis d’habitatges o els llogaters, autoritzats prŔviament per la propietat. Els edificis que entren dins l’Ómbit de la convocat˛ria sˇn els d’habitatges colĚlectius o plurifamiliars ubicats a Catalunya, constru´ts i acabats abans de 1981.

Enguany, el Departament de Governaciˇ, Administracions P˙bliques i Habitatge de la Generalitat destinarÓ  inicialment cinc milions i mig d’euros. Aquesta dotaciˇ Ús ampliable en funciˇ de les solĚlicituds i la disponibilitat pressupostÓria. L’any passat, el Govern va destinar a aquesta convocat˛ria una partida inicial de 3 milions d’euros que es van ampliar fins els 5,5 milions un cop ateses totes les peticions.

Presentaciˇ de solĚlicituds

La convocat˛ria publicada avui estableix dos terminis per a la presentaciˇ de les solĚlicituds. D’una banda, les solĚlicituds amb concurrŔncia p˙blica competitiva poden presentar-se fins al 30 de juny. En aquest cas, la convocat˛ria especifica tot un seguit de requisits que s’avaluaran i que permetran prioritzar l’atorgament de les subvencions en funciˇ de la puntuaciˇ obtinguda i de la dotaciˇ pressupostÓria.

D’altra banda, el termini s’allarga fins al 31 de juliol per a les actuacions que es consideren d’excepcionalitat i urgŔncia; les relatives a la conservaciˇ dels fonaments, l’estructura i les instalĚlacions de l’edifici, i les d’obres d’accessibilitat quan a l’edifici visquin persones amb discapacitat o mobilitat redu´da o mÚs grans de 65 anys, sempre que no hagin iniciat les obres.

La gestiˇ de les subvencions anirÓ a cÓrrec de la Direcciˇ de Qualitat de l’Edificaciˇ i Rehabilitaciˇ de l’Habitatge de l’AgŔncia de l’Habitatge de Catalunya i els impresos de solĚlicituds poden obtenir-se a la pÓgina web de l’AgŔncia.  Al municipi del Masnou, serÓ l’Oficina Local d’Habitatge, a travÚs de l’Oficina d’Atenciˇ Ciutadana al carrer Roger de Flor 23, qui s’encarregarÓ de dur a terme les solĚlicituds. 

Obres de rehabilitaciˇ subvencionables

Les obres de rehabilitaciˇ susceptibles de ser subvencionades sˇn les de conservaciˇ dels edificis que disposin d’un informe d’Inspecciˇ TŔcnica de l’Edifici d’habitatges (ITE) que qualifiqui com a importants, greus o molt greus les deficiŔncies detectades en els elements comuns, ja siguin fonaments, estructura i instalĚlacions de l’edifici (electricitat, lampisteria, gas, telecomunicacions...). TambÚ inclou les obres relatives a la conservaciˇ de cobertes, terrats, fašanes i parets mitgeres.

TambÚ poden ser subvencionades les actuacions adrešades a millorar la qualitat i la sostenibilitat de l’edifici: millora de l’envolupant tŔrmica de l’edifici, per reduir les despeses de calefacciˇ i refrigeraciˇ; instalĚlaciˇ de sistemes de calefacciˇ i refrigeraciˇ, per incrementar l’eficiŔncia energŔtica; instalĚlaciˇ d’equips de generaciˇ o d’equips que permetin la utilitzaciˇ d’energies renovables, com l’energia solar, biomassa o geotŔrmica, i actuacions que redueixin el consum d’energia convencional i millorin l’eficiŔncia energŔtica de les instalĚlacions comuns d’ascensors i ilĚluminaciˇ de l’edifici.

Aquesta convocat˛ria tambÚ inclou les actuacions per millorar l’accessibilitat, com ara la instalĚlaciˇ d’ascensors, remuntadors d’escales, rampes, grues i altres adaptacions per a persones amb discapacitat sensorial.

Per a mÚs informaciˇ consulteu el segŘent enllaš (impresos entre d’altres).

Informaciˇ publicada el 18 de maig de 2017
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00