Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

Elmasnouviu.cat
En marxa el cicle d'actes commemoratius del 150Ŕ aniversari del naixement del mestre LluÝs Millet i PagŔs

Inauguraciˇ dels actes de commemoraciˇ del 150Ŕ aniversari del naixement de LluÝs MilletLa conferŔncia del coordinador de l'emissora Catalunya M˙sica, └lex Robles Fitˇ, el divendres 17 de marš a la Sala Joan Comellas, va servir per inaugurar el programa d'actes que l'Ajuntament i un grup d'entitats han preparat per commemorar el 150Ŕ aniversari del naixement del m˙sic masnovÝ LluÝs Millet i PagŔs. Presentat per l'alcalde, Jaume Oliveras, └lex Robles Fitˇ va repassar la biografia del compositor d'origen masnovÝ, descendent d'una nissaga vinculada al mar.

Entre els esdeveniments biogrÓfics i familiars, el conferenciant tambÚ va recordar, amb el suport de material grÓfic, alguns dels concerts que l'Orfeˇ CatalÓ va fer al Masnou. De fet, l'Orfeˇ, que va fundar amb Amadeu Vives, i la recuperaciˇ i la defensa de la m˙sica popular catalana van ser els eixos que van guiar la traject˛ria professional del m˙sic. L'alcalde tambÚ va voler remarcar la importÓncia de la contribuciˇ de LluÝs Millet i PagŔs per al desenvolupament cultural de la Catalunya del seu temps.

A l'acte van ser presents, a mÚs d'una nodrida representaciˇ dels regidors i regidores de l'Ajuntament, el nÚt del mestre Millet, LluÝs Millet i Loras, i l'actual presidenta de l'Orfeˇ CatalÓ, Mariona Carulla.

DesprÚs de la conferŔncia, la soprano Ana´s Oliveras i el barÝton └lex SanmartÝ, acompanyats al piano per Pere-Mateu Xiberta, van interpretar algunes peces de Millet i PagŔs i altres compositors de la seva Ŕpoca.

Actes fins a final d'any

Actuaciˇ d'Ana´s OliverasA la inauguraciˇ oficial seguirÓ un conjunt de propostes que s'allarguen fins a final d'any i que inclouen concerts, xerrades, exposicions i conferŔncies, entre d'altres. El programa ha estat confeccionat per l'Ajuntament amb la colĚlaboraciˇ del Cor Scandicus, Gent del Masnou, l'Associaciˇ UNESCO, el Consell Municipal de Patrimoni Cultural, l'Escola Municipal de M˙sica, la Jove Orquestra de Cambra del Masnou, l'escola LluÝs Millet, la Comunitat Parroquial del Masnou i el suport de la Fundaciˇ Orfeˇ CatalÓ-Palau de la M˙sica.

Dues exposicions recrearan la vida i el context en quŔ es va formar el mestre Millet. “LluÝs Millet i PagŔs, una vida i els seus anhels” reuneix, a la Casa de Cultura, documents procedents del Centre de Documentaciˇ de l'Orfeˇ CatalÓ, mentre que “El Masnou del mestre Millet”, a la seu de Gent del Masnou, mostrarÓ imatges i objectes del moviment coral i l'ambient en quŔ va crÚixer el compositor. Totes dues s'inauguren el 31 de marš.

Una altra cita destacada serÓ el concert de l'Orfeˇ CatalÓ el dia 22 d'abril, a l'esglÚsia de Sant Pere. Sota la direcciˇ de Pablo Larraz, s'interpretaran peces de LluÝs Millet, LluÝs M. Millet, Josep Vila i Casa˝as, Pau Casals, Mozart i Eduard ToldrÓ.

El III Festival de M˙sica del Masnou, el 6 de maig, o la cantada infantil de les escoles del Masnou, el 27 de maig, tambÚ sˇn alguns dels atractius de l'ampli programa. A l'octubre es presentarÓ el n˙mero monogrÓfic de la revista d'investigaciˇ La Roca de Xeix, que portarÓ per tÝtol “LluÝs Millet i PagŔs, nascut al Masnou”, obra de N˙ria VilÓ i Maria Villanueva.

L'Ajuntament ha editat una publicaciˇ amb l'explicaciˇ detallada de tota la programaciˇ que es pot trobar als equipaments municipals o bÚ en format digital.

Informaciˇ publicada el 20 de marš de 2017
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00