Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

Elmasnouviu.cat
En marxa el cicle d'actes commemoratius del 150č aniversari del naixement del mestre Lluís Millet i Pagčs

Inauguraciķ dels actes de commemoraciķ del 150č aniversari del naixement de Lluís MilletLa conferčncia del coordinador de l'emissora Catalunya Música, Ālex Robles Fitķ, el divendres 17 de marį a la Sala Joan Comellas, va servir per inaugurar el programa d'actes que l'Ajuntament i un grup d'entitats han preparat per commemorar el 150č aniversari del naixement del músic masnoví Lluís Millet i Pagčs. Presentat per l'alcalde, Jaume Oliveras, Ālex Robles Fitķ va repassar la biografia del compositor d'origen masnoví, descendent d'una nissaga vinculada al mar.

Entre els esdeveniments biogrāfics i familiars, el conferenciant també va recordar, amb el suport de material grāfic, alguns dels concerts que l'Orfeķ Catalā va fer al Masnou. De fet, l'Orfeķ, que va fundar amb Amadeu Vives, i la recuperaciķ i la defensa de la música popular catalana van ser els eixos que van guiar la trajectōria professional del músic. L'alcalde també va voler remarcar la importāncia de la contribuciķ de Lluís Millet i Pagčs per al desenvolupament cultural de la Catalunya del seu temps.

A l'acte van ser presents, a més d'una nodrida representaciķ dels regidors i regidores de l'Ajuntament, el nét del mestre Millet, Lluís Millet i Loras, i l'actual presidenta de l'Orfeķ Catalā, Mariona Carulla.

Després de la conferčncia, la soprano Anaīs Oliveras i el baríton Ālex Sanmartí, acompanyats al piano per Pere-Mateu Xiberta, van interpretar algunes peces de Millet i Pagčs i altres compositors de la seva čpoca.

Actes fins a final d'any

Actuaciķ d'Anaīs OliverasA la inauguraciķ oficial seguirā un conjunt de propostes que s'allarguen fins a final d'any i que inclouen concerts, xerrades, exposicions i conferčncies, entre d'altres. El programa ha estat confeccionat per l'Ajuntament amb la colˇlaboraciķ del Cor Scandicus, Gent del Masnou, l'Associaciķ UNESCO, el Consell Municipal de Patrimoni Cultural, l'Escola Municipal de Música, la Jove Orquestra de Cambra del Masnou, l'escola Lluís Millet, la Comunitat Parroquial del Masnou i el suport de la Fundaciķ Orfeķ Catalā-Palau de la Música.

Dues exposicions recrearan la vida i el context en quč es va formar el mestre Millet. “Lluís Millet i Pagčs, una vida i els seus anhels” reuneix, a la Casa de Cultura, documents procedents del Centre de Documentaciķ de l'Orfeķ Catalā, mentre que “El Masnou del mestre Millet”, a la seu de Gent del Masnou, mostrarā imatges i objectes del moviment coral i l'ambient en quč va créixer el compositor. Totes dues s'inauguren el 31 de marį.

Una altra cita destacada serā el concert de l'Orfeķ Catalā el dia 22 d'abril, a l'església de Sant Pere. Sota la direcciķ de Pablo Larraz, s'interpretaran peces de Lluís Millet, Lluís M. Millet, Josep Vila i Casaņas, Pau Casals, Mozart i Eduard Toldrā.

El III Festival de Música del Masnou, el 6 de maig, o la cantada infantil de les escoles del Masnou, el 27 de maig, també sķn alguns dels atractius de l'ampli programa. A l'octubre es presentarā el número monogrāfic de la revista d'investigaciķ La Roca de Xeix, que portarā per títol “Lluís Millet i Pagčs, nascut al Masnou”, obra de Núria Vilā i Maria Villanueva.

L'Ajuntament ha editat una publicaciķ amb l'explicaciķ detallada de tota la programaciķ que es pot trobar als equipaments municipals o bé en format digital.

Informaciķ publicada el 20 de marį de 2017
Compartir:Comparteix al facebookCompartir a Twitter
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00